Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision 2017 are o inimă nouă după un transplant reuşit

Salvador Sobral, vocea de aur care a câştigat Eurovision 2017 a primit un transplant de inimă săptămâna trecută, operaţia fiind reuşită. Salvador a avut o sănătate şubredă în ultimul an, fiind nevoit să anuleze multiple concerte şi riscând chiar să îşi piardă viaţa.
Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision 2017

Salvador Sobral, reprezentantul Portugaliei la Eurovision 2017 (foto: Andres Putting / EBU)

Muzicianul de 27 de ani este în condiţie bună şi se recuperează la spitalul Santa Cruz din Lisabona. Acest oraş va găzdui la anul competiţia Eurovision 2018, acolo unde îl aşteptăm pe Salvador să revină pentru a cânta piesele sale pline de suflet. Tânărul a câştigat în acest an cu melodia "Amar Pelos Dois", o compoziţie sensibilă despre iubire, cântată din vârful buzelor şi cu triluri care ne duc pe plajele însorite ale celui mai vestic stat european.

Mulţumită lui Sobral, Portugalia a câştigat primul său trofeu Eurovision şi va găzdui pentru prima oară competiţia. Acum urmează o perioadă lungă de recuperare pentru artist, iar dacă totul merge bine atunci acesta va avea o viaţă normală. A fost nevoie să treacă luni bune până să fie găsit un donator de inimă compatibil pentru transplant. Salvador Sobral renunţa la cariera muzicală în luna septembrie, declarând că problemele de sănătate nu îi mai permit să ţină concerte.

În lunile care au trecut de la câştigarea Eurovisionului, simpaticul lusitan a devenit un erou naţional. Balada sa a fost scrisă de către sora mai mare, Luisa, iar cei doi provin dintr-o familie cu rădăcini nobiliare. Contele Hermano José Braamcamp de Almeida Castelo Branco a fost stră-stră-stră-străbunicul lui Sobral. Activ din 2009, tânărul are un singur album lansat, "Excuse Me", din 2016.

Intra în atenţia publicului în 2009 prin participarea la echivalentul emisiunii "American Idol" din Portugalia, unde termina pe locul 7. Sora sa, Luisa Sobral se clasase pe locul 3 în aceeaşi emisiune, cu 2 ani înainte. Spersăm să îl auzim pe Salvador deschizând Eurovision 2018 în primăvara viitoare.

Între timp ne pregătim pentru preselecţiile naţionale, iar înscrierile au început chiar din noiembrie cu marea finală locală având loc în februarie.

Citește mai multe despre Salvador Sobral
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a formaţiei Asking Alexandria, "Alone In A Room" - AUDIO

Asking Alexandria ne învaţă cum să facem faţă singurătăţii, prin noul single "Alone In a Room". Piesa continuă soundul proaspăt...

Închide