Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Descoperă semifinaliștii de la Vocea României 2017, după live-urile de Ziua Națională

1 decembrie 2017 a însemnat sărbătorirea Zilei Naționale a României, dar și bucuria oferită de o nouă ediție marca Vocea României, o seară încărcată de cunoscute piese românești interpretate de voci ce devin și ele din ce în ce mai cunoscute. I-am cunoscut pe cei opt semifinaliști: Ștefan Știuca, Meriam Jane Ndubuisi, Ana Munteanu, Amir Arafat, Diana Brescan și Zsuzsana Cerveni, Mano Botond Raduly și Andrada Crețu.
Echipa Loredana în cea de-a treia ediție live de la Vocea României 2017

Echipa Loredana în cea de-a treia ediție live de la Vocea României 2017

Concurenții ce au urcat pe scenă în cea de-a treia serie a live-urilor de la Vocea României au fost următorii:

  1. Echipa Tudor: Maria Rădeanu, Ștefan Știucă, Laurențiu Mihaiu, Meriam Jane Ndubuisi
  2. Echipa Loredana: Amalia Uruc, Diana Brescan, Adriana Ciobanu, Zsuzsana Cerveni
  3. Echipa Smiley: Octavian Casian, Paul Bătinaș, Ana Munteanu, Amir Arafat
  4. Echipa Despot: Manó Ráduly Botond, Andreea Dragu, Robert Pița, Andrada Crețu

Echipa Tudor

Maria Rădeanu - "orice vis imposibil poate deveni posibil"

Parcursul la Vocea României a fost emoționant pentru Maria. Aceasta s-a bucurat să ajungă până în live-uri. Dacă la început acest lucru părea un vis imposibil, el s-a dovedit a fi contrariul. Într-o seară în care s-a insistat mai mult pe interpretarea unor melodii românești, Maria și Tudor s-au gândit că piesa Aurei Urziceanu, "Dor de viață", este o alegere potrivită.

"Mi-a plăcut că ai cântat cu o altă voce, o voce mai mică. Mi-a plăcut că am auzit niște note pe cap. Good job!", i-a spus Adrian concurentei. "Da, a avut o voce mai luminoasă, mai deschisă, mai caldă. Ai reușit să îți păstrezi suflul", a continuat Loredana. "Îmi place foarte mult piesa și îți sta bine cântând în română. A fost o deschidere de show perfectă", a fost de părere Smiley.

Ștefan Știucă - vocea cu "stare"

Tudor îl consideră un interpret, un performer și i-a ales o melodie prin care să scoată la lumină dramatismul de care este capabil. "Drumurile noastre", cunoscuta piesă a lui Dan Spătaru a fost adusă pe scena de la Vocea României de Ștefan.

"Mi-a plăcut transformarea acestui cântec. Felicitări pentru această idee!", a spus Loredana, adăugând că această reinterpretare a fost o dovadă de curaj. Tot la curaj a făcut referire și Smiley: "Să faci un cântec clasic în maniera asta e o dovada de curaj. Mi-a plăcut foarte mult!".

Laurențiu Mihaiu - moment de rock clasic

Într-un decor abstract, în care scaune zăceau uitate pe podea, Laurențiu a interpretat cu însuflețire "Baby", melodia celor de la Iris.

"Ai o voce foarte clară, o voce de rock clasic. Când te văd, parcă mă transport în anii '80", a avut de spus Smiley. Despot a apreciat și el momentul rock al lui Laurențiu și i-a spus, încă o dată, că va avea sprijinul echipei sale. Tudor a ținut să puncteze descoperirile de care Laurențiu și-a dat seama în timpul repetițiilor pentru acest live, una dintre ele fiind vocea de cap. De asemenea, antrenorul a făcut și o asemănare între Laurențiu și Tiberiu Albu, câștigătorul sezonului patru al emisiunii.

Meriam Jane Ndubuisi - o interpretare "(mai) frumoasă"

Comparând-o cu mașina de Formula 1 pe care dacă nu știi să o conduci, praf o faci, Tudor s-a gândit la un moment în care publicul să audă voce lui Jane pe versuri românești. Piesa Laurei Stoica, "Mai frumoasă", a fost alegerea muzicală.

"Uau, ce moment! Cânți mai bine decât mulți cântăreți români în românește. Ai adus spiritul Laurei în această seară. Vocea ta este fantastică!" a spus Loredana. "Cel mai tare moment din echipa Tudor. Ai cântat într-un fel în care eu nu am mai auzit", a continuat Smiley.

După această serie de concurenți, am aflat cine merge mai departe. Ștefan Știucă a fost alegerea publicului, iar Jane Meriam Ndubuisi a fost aleasă de antrenor. Maria și Laurențiu au părăsit competiția.

Echipa Loredana

Amalia Uruc - interpretare muzicală și actoricească

"Inimă, nu fi de piatră", piesa Corinei Chiriac a fost alegerea Loredanei pentru Amalia. Melodia a fost o provocare pentru concurentă deoarece este opusul personalității sale. Amalia a acceptat această provocare și a creat un moment plăcut de public și antrenori.

"Băi, mie mi-a plăcut foarte mult! Ai avut un moment tragicomic", a spus Chirilă. Artistul a apreciat interpretarea actoricească a Amaliei. "Mie-mi place viața pe care o ai în tine. I-ai dat un refresh cântecului", a comentat Smiley.

Diana Brescan - moment muzical emoționant

Cu fiecare apariție pe scenă, Diana își dorește să transmită emoție publicului. Nu s-a lăsat mai prejos nici de data aceasta, ajungând la inimile oamenilor cu interpretarea pieselor "Pedepsește-mă, dar nu pleca" și "Dacă ochii tăi".

"Mi-a plăcut foarte mult. Muzica românească ar trebui redescoperită. Ai cântat foarte bine!", a spus Chirilă. "M-ai  lăsat mută în seara asta", i-a spus Loredana.

Adriana Ciobanu - Albă-ca-Zăpada de la Vocea României

Îmbrăcată într-o rochie albă, Adriana a strălucit pe scenă, iar piesa "I'm wishing" din filmul "Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici" a completat imaginea de basm.

"A fost superb! A fost o poveste fantastică!", a zis Adrian. "Ai fost minunată, ai fost de poveste!", a continuat Smiley. "Ai reușit încă o dată să impresionezi", a avut de spus antrenoarea sa.

Zsuzsana Cerveni - propria variantă rock

Loredana a spus că are o calitate de star așa că ce piesă se putea potrivi mai bine unui star decât "Stairway to heaven"? Părerile antrenorilor legate de momentul Zsuzsanei au fost împărțite.

"E foarte periculos să abordezi piesa asta. Apreciez că ai propria variantă", a spus Despot. "Nu știu dacă a fost la standardele rockerilor. Am impresia că ai o durere interioară. Asta am simțit", a avut Smiley de spus. Tudor a fost de părere că a condus bine cântecul, iar notele joase au fost spectaculoase.

După această serie de concurenți, am aflat cine merge mai departe. Diana Brescan a fost alegerea publicului, iar Zsuzsana Cerveni a fost aleasă de antrenor. Amalia și Adriana au părăsit competiția.

Echipa Smiley

Octavian Casian - "energie, nebunie, vrăjitorie"

În cea de-a treia ediție de live-uri l-am putut vedea pe Octavian în elementul său - interpretând o piesă heavy metal. A fost o premieră pentru echipa Smiley . "Noaptea Vrăjitoarelor", piesa celor de la Cargo a reprezentat momentul lui Octavian.

"Energie, nebunie, vrăjitorie. Mulțumim pentru moment!", a spus Loredana. "Este prima oară când îl vedeți pe Octavian în elementul lui", a declarat Adrian. "Smiley îmi confirmă că e bine să ne jucăm, dar uneori e important să mai stăm pe lângă casă. Felicitări!", a conchis Tudor.

Paul Bătinaș - "less is more and more is less"

Piesa celor de la Proconsul, "Cerul", ne-a fost interpretată de Paul în maniera sa proprie. "E o piesă foarte grea. Mi-a plăcut că te-ai îndepărtat de varianta originală și te-ai dus într-o zonă mai pop. Felicitări pentru curaj!", a spus Chirilă.

"Less is more and more is less. Unele intervenții vocale puteau fi lăsate", a fost de părere Loredana. "Mie tocmai alea mi-au plăcut", a fost replica lui Despot.

Ana Munteanu - Of, Ana, ce voce!

"Ne-a culcat la pământ pe toți, deși ne-a ridicat în picioare", a spus Smiley despre eleva sa. Pentru această nouă runde a live-urilor, Ana a interpretat melodia Luminiței Dobrescu, "Of, inimioară".

"Deși este o partitură monotonă, tu te-ai descurcat foarte bine", i-a spus Tudor concurentei. Adrian a apreciat momentul, menționând că va fi primul ce va cumpăra bilet la concertele Anei. "Ești mare, Ana Munteanu! Nu iți dai seama!", a încheiat Smiley.

Amir Arafat - moment senzual prin voce și dans

Considerând că Amir "cântă întotdeauna ca și cum ar cânta pentru ultima oară", Smiley i-a pus vocea în valoare concurentului său prin hit-ul lui Mihail, "Mă ucide ea". Piesa a fost reinterpretată într-o manieră cu tentă de tango, iar dansatoarele au completat momentul.

"Opțiunea pentru tango ți-a ajutat foarte mult vocea, ai cântat bine. Felicitări, bă băieți!", a comentat Tudor. În opinia Loredanei, momentul lui Amir a fost cel mai bun din echipa Smiley. "Vocea ta a fost ca un tango! Ai fost senzație!", a fost părerea lui Smiley.

După această serie de concurenți, am aflat cine merge mai departe. Ana Munteanu a fost alegerea publicului, iar Amir Arafat a fost ales de antrenor. Octavian și Paul au părăsit competiția.

Echipa Despot

Manó Ráduly Botond - a demonstrat că merită să fie la Vocea României

În runda precedentă a live-urilor, presiunea a fost mare, iar emoțiile și mai mari. Deși a fost salvat de votul publicului, Manó nu a considerat că a meritat să meargă mai departe. În această nouă ediție, însă, Manó a arătat că deține o voce foarte bună, iar decizia publicului a fost justificată.

Cu un mashup între "House of the rising sun" și "Lume, Lume"Manó a cucerit audiența. "Cântecul și structura ți-au pus vocea în valoare", a spus Loredana. "Acum te recunosc. Ai niște acute impresionante", a fost de părere Smiley. "Bine au făcut oamenii că te-au votat", a concluzionat Tudor.

Andreea Dragu - mashup cel puțin interesant

Janis Joplin și Smiley. Nu sunt primele nume care ne vin în minte în cadrul unui mashup, însă Andreea și Adrian au îmbinat două piese diferite ("Move over", "Cea mai tare piesă") și au creat un moment interesant.

"Ești foarte exactă pe note. Ești foarte clară. Ai metal în voce", a spus Smiley. "Felicitări, bun moment! Mi s-a părut interesant să aflu că s-a putut combina Smiley și Janis Joplin", a completat Tudor.

Robert Pița - "nebunie foarte frumoasă"

Echipa Despot păstrează în continuare combinații de piese. Robert a adus pe scenă piesa lui KEO, "Azi vii, mâine pleci", și "Heart-Shaped Box" de la Nirvana.

"Bă, ești nebun? Mi se pare că ai o nebunie foarte frumoasă", i-a transmis Smiley. "Sunt mândră de tine. Te felicit! Ești beton!", au fost vorbele Loredanei.

Andrada Crețu - transpunere la mare cu/în Vama Veche

Andrada ne-a făcut să uităm de frig și de întuneric. Ne-a făcut să ne gândim la nisip, mare, soare și iubiri de-o vară, prin melodia "Vama veche".

"Mulțumesc, Adi! Mulțumesc, Andrada! Teatralitatea a ajutat acest moment", a spus Tudor cu zâmbetul pe buze. "Cel mai bun moment din echipa Despot! E mare lucru să cânți piesa în fața autorului", a fost opinia lui Smiley. "Ești foarte talentată! Ai făcut un show total!", a complimentat-o Loredana pe concurentă.

După această serie de concurenți, am aflat cine merge mai departe. Manó Ráduly Botond a fost alegerea publicului, iar Andrada Crețu a fost aleasă de antrenor. Andreea și Robert au părăsit competiția.

Potrivit ProTV, emisiunea de 1 Decembrie a fost urmărită pe întreaga durată de aproape un milion de telespectatori, maximul de audiență reușind să atragă aproape 1.6 milioane de români. Cel de-al treilea live Vocea României a fost lider de audiență, cu 6 puncte de rating și 19.6 % share pe segmentul publicului comercial (18-49 de ani).

Citește mai multe despre Adrian DespotLoredana GrozaManó Ráduly BotondRobert PițaSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ed Sheeran şi Beyonce reinterpretează acustic melodia "Perfect" - AUDIO

La timp pentru prima zi calendaristică de iarnă, Ed Sheeran şi Beyonce ne prezintă un duet cu aer de sărbători,...

Închide