Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Narcisa Suciu lansează albumul de colinde “Crăciunul meu”

Narcisa Suciu revine cu un material discografic de colinde – melodii culese de la măicuțele Mănăstirii Bârsana, din Maramureș. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Albumul “Crăciunul meu” include 14 cântece ritualice, interpretate inegalabil de către Narcisa – colinde rare, cu o puternică încărcătură emoțională.

Narcisa Suciu povestește despre cum a luat naștere albumul:

“Totul a început în iarnă anului 2016. Am avut câteva concerte de colinde în curtea Mănăstirii Bârsana, iar după ce am terminat de cântat am fost invitați la masă de către măicuțe. Până s-a pregătit masă, măicuțele ne-au colindat și am fost surprinsă să descopăr câteva colinde care, cel puțin mie, îmi păreau total necunoscute și foarte... diferite. I-am spus Maicii Starețe că n-am mai auzit cântecele acelea niciodată și atunci ea m-a invitat să le vizitez, oricând aș avea timp, să mă învețe niște colinde și niște pricesne. La începutul lunii septembrie am fost la Mănăstirea Bârsana câteva zile și maicile m-au învățat colindele ce alcătuiesc acest album.”

Tracklist “Crăciunul meu”:

  1. Semantron 1
  2. La Viflaim
  3. Fiule Iisus
  4. Coborât-o, coboratu
  5. De la Răsărit
  6. Ia sculați creștini odată
  7. Pe drum cu luna
  8. Amu-i sară de Crăciun
  9. În noaptea sfânta
  10. Lasă-ne părinte-n casă
  11. În orașul Betleem
  12. Trambitat-au îngerii
  13. Astăzi prorociile
  14. Semantron 2

“Amu-i sară de Crăciun” este prima piesă de pe albumul Narcisei Suciu.

Trending