Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Au fost anunțați muzicienii ce vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 2018

După o serie de voturi şi o aşteptare de 2 luni avem lista muzicienilor care vor fi induşi în Rock and Roll Hall of Fame 2018. Câteva nume mari au ratat nominalizarea, în vreme ce clasicii glam-ului Bon Jovi au primit în sfârşit distincţia.
Bon Jovi - ”This House Is Not For Sale” (single artwork)

Bon Jovi - ”This House Is Not For Sale” (single artwork)

Bon Jovi a primit cele mai multe voturi de la fani, în vreme ce Judas Priest nu a ajuns la etapa finală. Bon Jovi sunt de fapt cei mai heavy dintre nominalizaţi, lista incluzând şi Dire Straits, The Moody Blues, The Cars şi Nina Simone. O secţiune specială "Early Influence Inductee" a dus o distincţie şi pentru Sister Rosetta Tharp, nume mare din gospel. Bon Jovi activează din 1984, când debuta albumul care poartă numele trupei.

În 1986 sosea legendarul LP "Slippery When Wet" şi a urmat un deceniu de coafuri bogate şi apoi ani şi ani de imnuri care au umplut arene. Chitaristul genial Richie Sambora şi vocea sexy a lui Jon Bon Jovi au făcut din grup un clasic al rockului. Pe lângă Judas Priest, care se afla în top 5 formaţii votate de fani, a ratat inducerea în top şi Rage Against the Machine.

Depeche Mode, Radiohead şi MC5 mai au de aşteptat. Gala Rock and Roll Hall of Fame 2018 va avea loc pe 14 aprilie la Cleveland Public Hall. În octombrie lista celor nominalizaţi includea 19 nume, printre care şi Kate Bush, Eurythmics şi The Zombies. The Moody Blues puteau fi induşi încă din 1989, condiţia de baza fiind ca un artist sau o trupă să îşi lanseze prima înregistrare comercială cu cel puţin 25 de ani înainte de anul includerii.

Pentru a alege aceşti muzicieni speciali a fost nevoie de un juriu de peste 900 de artişti, istorici muziciali şi membri ai industriei. Procedurta a inclus şi un vot al fanilor.

Ca o recapitulare, iată lista celor induşi în Rock and Roll Hall of Fame 2018:

  • Bon Jovi
  • Dire Straits
  • The Moody Blues
  • The Cars
  • Nina Simone
  • Early Influence Inductee: Sister Rosetta Tharp

Citește mai multe despre Bon JoviDire Straits
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Caro Emerald și Metropole Orkest întâmpină Crăciunul cu piesa "Something For Christmas" - AUDIO

Caro Emerald întâmpină anul acesta Crăciunul cu o piesă originală de sezon. Noul single se numește "Something For Christmas" și...

Închide