Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Metallica a vândut cele mai multe albume rock în 2017, conform Billboard - TOP 10

Deși nu a lansat niciun album în 2017, Metallica conduce topul vânzărilor de discuri rock ale anului. Conform clasamentului american Billboard, Metallica se află pe prima poziție atât în topul vânzărilor de albume rock, cât și în cel al albumelor hard rock.
Metallica

Metallica (foto: Ross Halfin Photography)

În 2017, scena muzicii rock și hard rock a fost dominată de Metallica. Veteranii conduc topul vânzărilor de albume în acest an, deși nu au lansat niciun material discografic în 2017.

Această performanţă aduce cu sine atât motive de bucurie, cât şi de îngrijorare. Veteranii de la Metallica s-au autodepăşit, încă o dată, acesta fiind un real motiv de mândrie pentru ei şi fanii trupei, însă reuşita lor scoate la iveală şi lipsa unor competitori puternici în muzica rock actuală.

În topul vânzărilor de albume hard rock, Metallica ocupă atât prima poziție, cu albumul "Hardwired…To Self-Destruct", cât și poziția a doua, cu discul autointitulat al formației, lansat în 1991. Singurul disc lansat în 2017 ce intră în acest clasament este materialul formației Foo Fighters - ”Concrete And Gold”.

Top 10: Cele mai bine vândute albume hard rock în 2017 (Billboard)

 1. Metallica - 'Hardwired... To Self-Destruct'
 2. Metallica - 'Metallica'
 3. Linkin Park - 'Hybrid Theory'
 4. Guns N’ Roses - 'Greatest Hits'
 5. Queen - 'Greatest Hits I II & III: The Platinum Collection'
 6. Foo Fighters - 'Concrete And Gold'
 7. Disturbed - 'Immortalized'
 8. Journey - 'Journey’s Greatest Hits'
 9. Led Zeppelin - 'Mothership'
 10. AC/DC - 'Back In Black'

În clasamentul vânzărilor de albume rock, situația este diferită. Metallica domină în continuare, însă restul clasamentului este completat de albume mai actuale, cum ar fi discul ”Evolve”, al trupei Imagine Dragons, ”One More Light” al formației Linkin Park.

Top 10: Cele mai bine vândute albume rock în 2017 (Billboard)

 1. Metallica - 'Hardwired... To Self-Destruct'
 2. Imagine Dragons - 'Evolve'
 3. twenty one pilots - 'Blurryface'
 4. Guardians Of The Galaxy, Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2
 5. Suicide Squad: The Album
 6. Panic! At The Disco - 'Death Of A Bachelor'
 7. Linkin Park - 'One More Light'
 8. The Lumineers - 'Cleopatra'
 9. The Rolling Stones - 'Blue & Lonesome'
 10. Tom Petty And The Heartbreakers - 'Greatest Hits'

Discul "Hardwired…To Self-Destruct" a obținut poziția fruntașă în Billboard și la momentul lansării, în noiembrie 2016. În prima săptămână, albumul a înregistrat vânzări ce s-au ridicat la 291.000 de copii. Totalul a inclus și streaming-urile, fără acestea formația vânzând 282.000 de albume fizice.

Într-un interviu acordat de James Hetfield în 2017, veteranul declara că a fost surprins de succesul ultimului album Metallica. Muzicianul nu credea că după 36 de ani de activitate a trupei, interesul publicului s-a păstrat atât de mare, încât albumul să ajungă pe primul loc în topurile a 57 de țări.

”Sunt foarte surprins că, după 36 de ani, un album ca al nostru este important pentru oameni. Încă e o surpriză pentru mine; mă lasă uimit faptul că, după atâta timp, oamenii încă ne ascultă cu plăcere muzica.”

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Au fost anunțați muzicienii ce vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 2018

După o serie de voturi şi o aşteptare de 2 luni avem lista muzicienilor care vor fi induşi în Rock...

Închide