Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Joe Satriani a găsit cheia unui riff bun: "Simplitatea este extrem de importantă"

Joe Satriani a vorbit în cadrul unui interviu despre micile detalii ce construiesc un riff bun și despre cât de important este, de fapt, să reușești să creezi un nou univers prin muzica ta. Muzicianul este de părere că simplitatea este calea sigură către un riff memorabil, dându-l drept exemplu pe Jimi Hendrix.

Concert Joe Satriani la București pe 12 octombrie 2015 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Urmărește-ne pe

Joe Satriani a discutat la No Guitar Is Safe Podcast despre elementele necesare unui riff bun. În opinia veteranului, este important se creezi un nou univers prin muzica ta, iar acest lucru se întâmplă atunci când lași lucrurile să curgă de la sine, simplu.

"Simți o satisfacție atât de mare când poți să cânți ceva măreț foarte ușor. Pentru un anume motiv, acest lucru crează o lume în sine. Așa sunt toate riff-urile bune. De exemplu, ”Purple Haze”, nu e o piesă grea, dar imediat ce o auzi intri în lumea lui Jimi Hendrix și nimeni altcineva înaintea lui nu a mai fost acolo, așa că el a creat-o."

Continuându-și ideea, Satriani a mărturisit că a observat de curând că piesa lui Hendrix are chiar imperfecțiuni din punct de vedere tehnic, acest lucru neschimbând însă faptul că este o compoziție de referință.

”Atunci când despici firul în patru, îți strică, cumva, impresia generală. Dar piesa aceasta este minunată așa, imperfectă”.

Satriani încearcă să aplice această idee a simplității și în muzica sa, detaliind felul în care a abordat noul album, "What Happens Next".

”Simplitatea este extrem de importantă... Pornind de la această idee și gândindu-mă la cum am înregistrat ”Shockwave Supernova” cu Marco și Vinnie, am simțit că stilul în care încercam să fac loc pentru tot felul de ornamente și aranjamente și-a cam pierdut scopul, în ce mă privește. (...)

Mi-am spus: <<Vreau să schimb direcția, vreau cumva să scap de tot ce nu e necesar și să-mi dau seama ce este cel mai important pentru mine.>> Și a devenit mai simplu - mai puține note, mai puține acorduri”

"What Happens Next" este cel de-al 16-lea album de studio al muzicianului va fi lansat pe 12 ianuarie 2018. Discul include 12 compoziții noi, inclusiv single-ul ”Energy”. Pe noul album îi puteți asculta și pe Glenn Hughes de la Deep Purple și Black Sabbath, precum și pe Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers.

Citește mai multe despre Joe Satriani
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Corey Taylor lansează colecţia de reprezentaţii acustice "Live in London"

Corey Taylor a aniversat în această lună împlinirea vârstei de 44 de ani, dar şi peste 20 de ani de...

Închide