Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

FiRMA reinterpretează poezia lui Eminescu de Ziua Naţională prin piesa "Dulce Românie" - AUDIO

FiRMA sărbătoreşte Ziua Naţională a României, 1 decembrie prin lansarea piesei "Dulce Românie". Single-ul include versuri din celebra poezie a lui Mihai Eminescu, "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie".
FiRMA Dulce Romanie

FiRMA Dulce Romanie (foto: FIrMA)

Melodia debutează în cadrul campaniei Anului Centenar, iar "Dulce Românie" este un bonus track de pe dublul album "Descântece". Piesa combină rockul alternativ, chitările hipnotice şi cu mult ecou ale trupei cu versurile care au marcat istoria ţării noastre. Emanând emoţie românească autentică, aceasta creaţie integrează pe lângă versurile lui Eminescu şi inserţii din Imnul Naţional al României, "Deșteaptă-te, române!". Fanii FiRMA au mai putut asculta "Dulce Românie" în variantă live.

FiRMA interpretează de obicei materiale cu versuri proprii, dar a făcut o excepţie aici, pentru a îl cita pe genialul poet român. Daniel Rocca, solistul grupului a declarat următoarele despre acest release:

Respirăm rock, suntem fani Eminescu (al cărui spirit rock'n'roll ne-a inspirat) și, mai presus de toate, iubim România.

Artistul i-a invitat pe românii de pretitudindeni să asculte noua piesă, disponibilă pe Facebook, YouTube şi Soundcloud, complet gratuit. FiRMA îşi lansa albumul dublu "Descântece" în luna mai a acestui an, în cadrul unui concert organizat în Club Control din Bucureşti.

Grupul muzical alternativ a făcut o pauză de 7 ani de la festivaluri şi cluburi, între 2007 şi 2014, revenind în activitate cu 3 ani în urmă şi recâştigând simpatia fanilor. FiRMA a cântat în deschiderea celor de la Muse la festivalul Rock the City 2016.

Citește mai multe despre Firma
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Halsey - când muzica este terapie

A devenit cunoscută datorită colaborării cu The Chainsmokers, la piesa "Closer". Halsey se joacă cu ritmuri de synth pop și...

Închide