Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Ed Sheeran a primit un sfat de la Eric Clapton: "Ia-o ușor"

Înainte de a se hotărî să se apuce de muzică, Ed Sheeran îl privea cu multă admirație pe Eric Clapton, muzicianul devenind ulterior motivul pentru care tânărul artist a pus mâna pentru prima oară pe o chitară. Ajuns acum în fruntea topurilor muzicale, Ed a profitat de prilejul de a se întâlni cu Eric Clapton pentru a-i cere sfatul.
Ed Sheeran / Eric Clapton

Ed Sheeran / Eric Clapton

Entuziasmul tinereții a fost ușor temperat de înțelepciunea celor 55 de ani de experiență în muzică ai lui Eric Clapton. Întrebat de editorii de la revista Rolling Stone ce le-ar spune tinerilor artiști despre pericolele inerente succesului, veteranul muzician a mărturisit că i-a dat un sfat lui Ed Sheeran, care este valabil pentru oricine se află la început de drum.

"(Ed Sheeran) Mi-a cerut sfatul. Iar eu i-am spus următorul lucru: <<Ia-o ușor. Nu epuiza toate resursele dintr-o dată>>. Dar din ce observ, el este hotărât să meargă cât de departe e posibil. Vrea să cucerească întreg globul. Dar ce faci când ajungi acolo? Unde te duci mai departe? Nu poți fi mereu sus - asta e valabil pentru oricine."

Întrebat, apoi, cum a fost pentru el perioada de început, Clapton a mărturisit că perspectiva sa era diferită de cea a tinerilor artiști de astăzi.

”Noi nu consideram că ceea ce facem noi este un business. Întotdeauna dau ca exemplu trupa Cream (din care a făcut parte). Ni se spunea unde să mergem. Nu aveam timp să ne gândim câți bani facem, care e strategia cea mai bună, în ce oraș ar trebui să cântăm. Acum sunt tipi ca Ed care își produc propriile show-uri. Muzica face parte dintr-un tot. Dar noi nu am fi putut să facem asta atunci. Ne-ar fi distras atenția.”

Nu știm în ce măsura va ține cont Ed Sheeran de acest sfat. Cert este că, de curând, a urcat pe prima poziție în topul single-urilor din Marea Britanie cu remixul piesei ”Perfect”, înregistrat în colaborare cu Beyonce.

Citește mai multe despre Ed SheeranEric Clapton
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ed Sheeran și Beyoncé sunt pe primul loc în Marea Britanie cu remixul la piesa "Perfect"

Ed Sheeran a declarat că și-ar dori ca remixul lui la piesa "Perfect" să fie printre piesele favorite de Crăciun...

Închide