Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Connect-R şi Cortes scriu o "Scrisoare Către Preşedinte" - AUDIO

Ziua Naţională a fost un prilej pentru artişti să îşi manifeste creativitatea şi aplecarea spre zona socială. Connect-R a lansat fix de 1 decembrie piesa "Scrisoare Către Preşedinte", o colaborare cu Cortes care a primit deja multiple reprezentaţii live.
Single Connect-R Cortes Scrisoare Catre Presedinte

Single Connect-R Cortes Scrisoare Catre Presedinte (foto: Connect-R)

"Scrisoare Către Preşedinte" s-a putut auzi la Antena 1 în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan şi Dani", dar şi la Radio Zu. Acolo a fost interpretată cu ocazia showului "Live Mare Unire ZU 2017", unde Connect-R a cântat şi un cover după Constantin Drăghici, piesa "Ia te uită ce mai fete". Single-ul cu rol de scrisoare deschisă către preşedinte nu se fereşte să precizeze numele şefului statului.

Connect-R face şi un joc de cuvinte interesant prin sintagma "Klaus Yo Highness", propunând prin versuri ca preşedintele să "ne apere ţara". Cortes aminteşte de protestele de stradă, de dorinţa de a ne apăra istoria şi a o păstra curată. Muzica a fost realizată de Connect-R, textul de acelaşi artist, împreună cu Cortes, iar de orchestraţie s-a ocupat Paul Iorga. Mixul şi masterul au fost realizate de Paul Iorga şi Grasu XXL.

În fundal auzim un beat activ, pe bază de bas, percuţie discretă şi chiar pian spre final. Melodia are un uşor aer de reggae, cu influenţe R&B şi un hip-hop jucăuş şi ironic. Elementul de diferenţiere faţă de alte piese rap moderne este trompeta de la refren, împreună cu acele scratch-uri. E inedit acest sound după o abordare trap în ultimul release al lui Connect-R, "What It Is!".

În octombrie auzeam şi colaborarea cu Andra, pe piesa "Semne", cu un videoclip cu dansuri expresive. Acel clip a stat mult în Trending şi a depăşit 10 milioane de vizualizări.

Citește mai multe despre Connect-RCortes
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Descoperă semifinaliștii de la Vocea României 2017, după live-urile de Ziua Națională

1 decembrie 2017 a însemnat sărbătorirea Zilei Naționale a României, dar și bucuria oferită de o nouă ediție marca Vocea...

Închide