Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Cigarettes after sex - muzicalitate pe film alb negru

Cigarettes after sex este primul nume anunțat la Summer Well 2018. Trupa apare pe afișul mai multor festivaluri celebre din Europa și la jumătatea anului, aceștia au lansat albumul de debut, deși s-au format încă din 2008. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Trupa se poate încadra în genul pop ambiental și a fost fondată de solistul Greg Gonzales, în El Paso, Texas. Primul EP, "I", conține piese precum "Nothing's Gonna Hurt You Baby", "I'm a Firefighter", "Dreaming of You" sau "Starry Eyes". Materialul discografic a apărut ca un soi de experiment muzical, "un accident", așa cum a declarat ulterior Gonzales.

"De exemplu, atunci când interpretăm o piesă precum "Nothing's Gonna Hurt You Baby", am amintirea inițială, de la care a pornit piesa, dar și amintirea publicului, vizibil mișcat de intensitatea piesei. Ceea ce mă face și pe mine destul de emoționat. Modul în care oamenii reacționează – este incredibil să vezi cum unora le dau lacrimile atunci când ascultă piesa noastră. Devine greu să mai cânți atunci când vezi genul ăsta de feedback." a spus Greg Gonzales.

În 2015, solistul s-a mutat în New York, unde trupa a compus piesa "Affection", dar și un cover după REO Speedwagon la piesa "Keep On Loving You".

"<Keep On Loving You> a fost ca o glumă pentru mine. Am crescut cu piesa asta, o tot ascultat în copilărie și la un moment mi-a dat seama cât de mult îmi place. Cum nu am reușit să o văd cu adevărat până acum. Așa că am făcut un cover doar așa ca să mă distrez, un fel de încălzire înainte a înregistra piesele noastre. Apoi am interpretat-o într-o manieră mai lentă și suna mult mai trist, un sound al inimilor frânte. Varianta noastră avea o anumită suferință, care nu se simte în varianta original de la REO Speedwagon." a declarat solistul.

Cel mai interesant este faptul că în același an, trupa Cigarettes after sex a început să strângă milioane și milioane de vizualizări pe YouTube, doar din recomandările muzicale ale fanilor. Greg Gonzales a spus că este un mister total cum au început să afle oamenii despre muzica lor. Inevitabil, cererea de concerte a crescut, așa că aceștia au cântat în numeroase țări din Europa, Asia sau Statele Unite ale Americii.

Totuși, albumul de debut, "Cigarettes after sex", a fost lansat abia în vara lui 2017 și conține 10 piese. Greg Gonzales a spus că adesea, vremea din New York l-a inspirat să scrie și că nu se supără că oamenii spun despre piesele Cigarettes after sex că îi relaxează și îi ajută să adoarmă mai ușor.

Solistul este pasionat de cinematografie de mic copil, iar soundul acestora pare rupt de pe coloanal sonoră a unui film alb negru. Tatăl său lucra într-un magazine ce vindea casete video, așa că întotdeauna a avut acces la o colecție impresionantă de filme. A ales să meargă mai departe cu muzica, însă filmele au rămas aproape de sufletul lui.

"Am vrut să transmit prin piese emoțiile pe care le simțeam atunci când mă uitam la filmele mele preferate sau atunci când aveam o anumită stare și o puteam pune în note muzicale." a spus Gonzales pentru Interview Magazine.

A durat aproape 10 ani până când trupa Cigarettes after sex și-a găsit drumul muzical, ca mai apoi piesele lor să fie auzite de milioane de oameni atât la concerte și festivaluri, cât și în intimitatea casei, pe YouTube. Cu o muzicalitate aparte, care te face să visezi cu ochii deschiși, melodiile lor îți rămân cu siguranță întipărite în minte și în inimă deopotrivă.

Abia așteptăm să îi auzim la Summer Well în 2018!

Comentează

Trending