Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Ce versuri au căutat românii pe Google în 2017 - TOP 10

Piesele preferate ale românilor în 2017 se reflectă și în căutările de versuri pe Google. Pe final de an, InfoMusic prezintă în exclusivitate un Top 10 al celor mai frecvente căutări care cuprind cuvântul ”versuri”. Lista include piese de la Carla's Dreams, Ed Sheeran, Delia și The Motans, dar și o cunoscută piesă de petrecere, de origine aromână.

Publicat

pe

Carla's Dreams / Ed Sheeran / Delia
Carla's Dreams / Ed Sheeran / Delia

Despacito”, piesa cu cele mai multe streaming-uri din istorie, nominalizată de curând și la Grammy în categoria Piesa Anului, a fost și melodia care a generat, la capitolul versuri, cele mai multe căutări pe Google în România.

În topul căutărilor de versuri se regăsesc și două piese de la Carla's Dreams, ”Până la sânge” și ”Antiexemplu”, dar și cel mai recent hit al lui Ed Sheeran, ”Perfect”. Lansată de artistul englez cu lyric video în septembrie și cu videoclip oficial în noiembrie, noua melodie de dragoste a lui Ed a prins și mai mult avânt odată cu apariția remixului, înregistrat în duet cu Beyonce.

Delia apare în top 10 cu piesa ”Rămâi cu bine”, prima ei colaborare cu Macanache, în vreme ce The Motans apare în această listă cu piesa ”Versus” care se află încă printre favoritele publicului, deși a fost lansată în urmă cu mai bine de un an, în noiembrie 2016.

Pe poziția a doua în acest clasament se află o piesă de petrecere de origine aromână, intitulată ”Un trandafir crește la firida mea”. Melodia a fost reinterpretată de curând și de Elena Gheorghe, precum și de Feli & Damian Drăghici.

Top 10 Versuri (căutări populare pe Google asociate cuvântului ”versuri”):

  1. despacito (hitul anului 2017)
  2. un trandafir creste la firida mea (o piesă de petrecere)
  3. pana la sange (piesă lansată de Carla's Dreams)
  4. ed sheeran perfect (piesă lansată de Ed Sheeran)
  5. nane ocean (piesă lansată de rapper-ul Nane)
  6. antiexemplu (piesă lansată de Carla's Dreams)
  7. versus (piesă lansată de The Motans)
  8. uneori (piesă lansată de Nicole Cherry)
  9. delia ramai cu bine (piesă lansată de Delia cu Macanache)
  10. din rai 3 (piesă lansată de El Nino cu Samurai & Stres)

Lista a fost creată utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, au fost utilizate instrumente interne, care au permis realizarea de analize complexe suplimentare.

Lista a fost realizată pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro), precum și căutările mobile.

Concerte & turnee

Ei sunt invitații speciali care urcă pe scena concertului "Sufrageria Irinei"

Pe 13 martie, Sala Palatului va vibra sub acordurile magice ale concertului Sufrageria Irinei. Irina Rimes va fi înconjurată de o pleiadă de invitați speciali, cu piese deja cunoscute, dar și cu muzică nouă.

Publicat

pe

"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului
"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului │ FOTO: Artwork de Alina Cotișel

Printre invitați se numără câțiva dintre cei mai iubiți și talentați artiști din România: Andra, cu farmecul său inconfundabil și hituri care au cucerit inimile publicului, Tudor Chirilă, cu versurile sale ce ating corzile sensibile ale sufletului, Damian Drăghici, maestrul muzicii lăutărești și nu numai, legendarul Mircea Baniciu, Dora Gaitanovici și Vlad Musta, proaspete talente ale industriei muzicale. Mai mult decât atât, Irina a promis și un invitat foarte special, dar care va rămâne surpriză.

Alături de Irina, vor urca pe scenă: Andrei Comaroni - chitară, Cristi Comaroni - chitară, Bubu Cernea - tobe, Radu Taca - bass, Tudor Amarandei - clape, Șerban Ilicevici - sunet.

Se anunță o seară în care muzica va uni suflete și va crea amintiri de neuitat. Cu siguranță, acești artiști talentați vor aduce o energie aparte și vor completa atmosfera deja incendiară creată de Irina Rimes. Este un eveniment pe care fanii muzicii românești nu îl vor uita prea curând și care promite să fie o adevărată petrecere muzicală.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Motans și Andra colaborează pentru prima dată și lansează piesa "Înapoi în viitor" - AUDIO

"Înapoi în viitor" este o explozie de emoție și pasiune, în care The Motans și Andra își unesc vocile pentru a crea o experiență muzicală inegalabilă. Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

The Motans / Andra
The Motans / Andra │ FOTO: InfoMusic

"Înapoi în viitor" a fost compusă de The Motans, Mario Fresh și Paul Iorga, care s-a ocupat și de partea de producție. Versurile piesei sunt un adevărat testament al sincerității și al vulnerabilității. Ele pătrund adânc în suflet, descriind fiecare aspect al unei iubiri care traversează timpul și spațiul.

The Motans este unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din ultimii ani. Artistul a debutat ]n 2026 și a ajuns repede la inima publicului cu piese precum "Versus", "Weekend", "Poem", "Jackpot", "August" sau "Înainte să ne fi născut". Lansările sale ocupă constant topurile radio, cele trei albume ale sale, "My Gorgeous Drama Queen (2018)", "My Rhythm & Soul (2020)" și "Great Expectations" s-au vândut în mii de exemplare fizice. După rezonanța EP-ului "Midnight Gems", lansat în 2023 și marcat de colaborări semnificative în peisajul muzicii urbane, The Motans a continuat cu lansarea EP-ului conceptual "Rehab". Acesta aduce o perspectivă analitică asupra temei dragostei, explorând-o prin prisma diferitelor adicții. Ultima sa colaborare, alături de Deliric, pentru piesa "București", a făcut senzație în rândul fanilor artiștilor și a intrat rapid în trending-ul YouTube.

Una dintre cele mai iubite artiste din România, cu o carieră de peste 20 de ani, 13 albume la activ, multiple piese pe #1, încoronată cu titlul de Best Romanian Act și Europe Best Female Artist la MTV Europe Awards, în 2016, Andra este un pionier în industria muzicală și o adevărată inspirație pentru perseverența și versatilitatea de care dă mereu dovadă. Sub numele său stau multiple colaborări cu nume de succes atât din România, cât și cu artiști și compozitori onorați cu Grammy-uri, precum Enrique Iglesias, David Bisbal, Descemer Bueno, Lil Eddie și mulți alții. Artista este o prezență strălucitoare și în lumea televiziunii, fiind jurat în cadrul emisiunii "Românii au talent" încă din prima ediție și experimentând acest rol și în cadrul emisiunilor "Vocea României" și "Vocea României Junior".

AUDIO: The Motans & Andra - Înapoi în viitor

Citește în continuare

Concerte & turnee

Au fost suplimentate biletele la concertul Ed Sheeran de la București

Aprecierea românilor pentru Ed Sheeran este vizibilă prin numărul de bilete vândute la concertul din 24 august, de la Arena Națională din București. Organizatorii vin cu o veste bună pentru cei care încă nu și-au ocupat un loc.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Datorită interesul ridicat din partea fanilor, organizatorii concertului Ed Sheeran au anunțat suplimentarea locurilor la categoria C, cea despre care se știa că e SOLD OUT. Așadar, biletele care costă 299 RON sunt din nou disponibile. În plus, organizatorii au decis încă de pe acum și suplimentarea categoriilor A (499 RON) și B (399 RON).

Informații utile despre achiziționarea biletelor

Promotorii lui Ed Sheeran se angajează să combată vânzarea neetică și revânzarea biletelor. Astfel, pentru turneul anului 2024, se aplică o politică de afișare a numelui pe biletele vândute DOAR prin intermediul punctelor de vânzare aprobate.

IMPORTANT: Cumpărătorul principal trebuie să fie prezent împreună cu tot grupul pentru acces la locație și să dețină un document de identitate valid și confirmarea rezervării primită pe adresa de e-mail. Biletele cumpărate de pe site-uri terțe sau de la vânzători neautorizați nu sunt valide pentru acces.

Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România, cu un concert ce va avea loc la Arena Națională din București pe 24 august 2024. Evenimentul face parte din turneul "+ - = ÷ x" și îl va avea ca act în deschidere pe Calum Scott.

Artistul a cântat pentru prima dată în țara noastră în 2019, tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Sheeran a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Citește în continuare

Trending