Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Baby Elvis - spontaneitate pe ritmuri de rock

La #JOINewArtist, vă prezentăm trupa Baby Elvis, care ne-a fermecat de la prima ascultare și ne-a purtat pe ritmuri energice de rock. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Trupa Baby Elvis a fost fondată în 2015 și are în prezent patru membri, Alex, George, Mark și Oscar. Băieții sunt din Oradea, iar piesele lor au ritmuri indie rock, garage și noise pop. Piese precum "White Elephant", "Annie Ting" sau "Colourblind" se aud atât la radiourile de nișă, cât și la festivaluri sau în cadrul concertelor din cele mai mari orașe din România.

Baby Elvis înseamnă înainte, de toate, spontaneitate. Așa le-a venit în minte și numele trupei, fiind rezultatul mai multor jam session-uri din sala de repetiții.

Doi dintre membrii trupei au făcut parte din Anysound, un alt proiect muzical indie de pe scena underground, apărut cu câțiva ani în urmă.

"Eu (Alex - voce, chitara) și George (tobe) ne știm dinainte să fim născuți. Pe Mark (bass) îl știm dintr-un alt proiect muzical iar pe Oscar (chitară) l-am cunoscut într-o seară random în barul pe care îl frecventăm toți. Povestea e simplă: ne-am dat seama că avem o groază de chestii în comun pe plan muzical și că rezonăm foarte ok împreună, așa că ne-am hotărât să formăm Baby Elvis.

Băieții de la Baby Elvis ascultă foarte multă muzică rock, iar printre preferații lor se numără The White Stripes, Arctic Monkeys, The Black Keys sau The Libertines. Dacă ar fi să aleagă un artist sau o trupă cu care să colaboreze la un moment dat, în viitor, ar alege Spinal Trap.

"Ne-ar plăcea ca într-o zi să ajungem să cântăm la Glastonbury."

În 2016, au lansat și albumul de debut, "White Elephant", care a fost foarte apreciat de public și care le-a adus băieților mai multă notorietate. Întregul material discografic este combinație de stiluri, pe alocuri surprinzătoare. De la punk la bossanova și rock'n'roll, Baby Elvis oferă intensitate mesajelor din piese și transformă acordurile de chitară în magie.

White Elephant – Track List

 • White Elephant
 • Annie Ting
 • Plonk
 • Move away
 • All bets are off
 • My baby
 • Stay
 • I don't mind
 • Hey Joe
 • I can't sleep
 • I got you
 • Rosie

Pentru 2018, trupa Baby Elvis pregătește un album nou și fresh, iar luna aceasta îi puteți asculta în concert la Control.

"Preferăm să nu vorbim prea mult despre noile piese până nu veți avea ocazia să le ascultați și voi. Câteva dintre ele deja pot fi auzite și la concertele noastre. Noi suntem foarte entuziasmați de ceea ce ne-a ieșit. Sperăm că o să vă placă și vouă!"

Citește mai multe despre Baby Elvis
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica a vândut cele mai multe albume rock în 2017, conform Billboard - TOP 10

Deși nu a lansat niciun album în 2017, Metallica conduce topul vânzărilor de discuri rock ale anului. Conform clasamentului american...

Închide