Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Au fost anunțate primele nume la AWAKE Festival 2018

Primii artiști ce vor urca pe scenă la cea de-a doua ediție sunt Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, alături de The Parlotones, Fink, Subcarpați cu invitați speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Șatra B.E.N.Z. și alții. Vă invităm să aflați mai multe detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

În 2018, AWAKE are loc în perioada 17-19 august și revine într-unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Ardeal, Domeniul Castelului Teleki din Gornești, la doar 20 de minute de Tîrgu Mureș.

Wilkinson este unul dintre cei mai în vogă DJ ai momentului, stilul său fiind cunoscut pentru mixul de drum&bass, dubstep și future jungle. Nelipsit de pe scena festivalurilor importante din Europa, anul acesta Wilkinson vine la AWAKE cu un show live pentru prima dată în România. Albumul său de debut „Lazers Not Included” s-a clasat pe primul loc în topul Itunes Dance în 10 țări, iar hit-ul „Afterglow” a strâns milioane de vizualizări pe Youtube și fost difuzat de cele mai importante posturi de radio din lume. Wilkinson este cunoscut pentru remix-urile sale, de-a lungul timpului colaborând cu artiști celebri precum Ed Sheeran, Major Lazer, Chase & Status și Nero.

Milky Chance este una dintre cele mai îndrăgite formații germane, stilul lor combinând muzică indie, folkul și rock-ul alternativ. Hit-ul lor, „Stolen Dance”, s-a clasat pe primul loc în topurile muzicale din diferite țări precum: Austria, Ungaria, Suedia, Franța și multe altele. Printre influențele muzicale ale trupei se numără nume importante din industria muzicală: Bob Marley, Ray Charles și chitaristul celor de la Red Hot Chilli Peppers, John Frusciante. După succesul de care s-au bucurat în urmă primului album, “Sadnecessary”, trupa germană a lansat în 2017 cel de-al doilea album, “Blossom”, care cuprinde și single-ul “Cocoon”.

Cu un stil ce îmbină într-un mod exploziv punk-ul, rock-ul alternativ și indie, The Subways sunt bine cunoscuți pentru hit-uri precum „Oh, Yeah”, „Rock and Roll Queen” sau „Kiss kiss bang bang”. Trupa a cântat în deschiderea concertului Foo Fighters, dar au și participat la festivaluri de muzică importante precum Glastonbury, Lollapalooza sau Leeds & Reading Festivals. Trupa are la activ 5 albume și nenumărate EP-uri, cel mai nou material lansat fiind EP-ul „Good Times” ce conține mai multe versiuni live ale single-urilor formației.

The Parlotones este una dintre cele mai îndrăgite și premiate trupe de rock indie din Africa de Sud. Trupa fondată în 1998 a declarat că stilul lor a fost puternic influențat de artiști importanți precum R.E.M, Radiohead, The Smiths, The Cure sau Jeff Buckley. The Parlotones au cântat în deschiderea Cupei Mondiale de Fotbal și în deschiderea turneului pe care Coldplay l-a susținut în Africa de Sud în 2011. Albumul lor, „A World Next Doors to Yours” a devenit cel mai vândut album rock din ultimul deceniu din Africa de Sud.

Fink este numele de scenă a renumitul artist britanic Fin Greenall, care activează în industria muzicală de peste 20 de ani. Fink și-a început cariera muzicală ca DJ, alegând ulterior să își exprime trăirile cu ajutorul chiatarei și a vocii. Cântărețul a înregistrat de-a lungul carierei impresionante 9 albume, dintre care unul live acompaniat de celebra Royal Concertgebouw Orchestra și a colaborat cu John Legend, Amy Winehouse sau Professor Green. Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul sau se numără „Looking Too Closely”, „Yesterday Was Hard on All of Us” și „Not Everything Was Better în the Past”.

La ce-a de-a doua ediție, pe scena festivalului Awake vor mai urca Subcarpați cu invitați speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Șatra B.E.N.Z., DJ Shiver, DJ Sauce, DJ Antenna și Detour.

Până la data de 31 decembrie 2017 abonamentele de 3 zile pot fi achiziționate la prețul wise bird de 99 lei incluzând camping. Din 1 ianuarie, până miercuri, 28 februarie, în perioada de speed bird, abonamentele vor fi disponibile la prețul de 109 lei, respectiv 135 lei cu camping.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 17 august 2018

AWAKE Festival 2018

Loc
Domeniul Teleki

Trending