Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Anul muzical 2017 pe Spotify - TOP 5 cei mai ascultați artiști, cele mai populare piese și albume

Rihanna, Ed Sheeran, Harry Styles și Coldplay sunt doar câteva dintre numele prezente în topurile de final de 2017 comunicate de Spotify. Cei mai ascultați artiști, cele mai iubite artiste, cele mai populare trupe, precum și cele mai ascultate piese și albume se regăsesc în listele prezentate în acest articol.

Publicat

pe

Cei mai populari artiști de pe Spotify în 2017
Cei mai populari artiști de pe Spotify în 2017

Cei mai ascultați artiști (general) în 2017 - TOP 5 Spotify

Ed Sheeran a fost cel mai ascultat artist de pe Spotify în 2017. Cu 6,3 miliarde de stream-uri, Ed a reușit anul acesta să-l detroneze pe Drake, rapper-ul ocupând prima poziție atât anul trecut, cât și în 2015. Drake este, de altfel, singurul artist din topul Spotify care a fost prezent în acest clasament și în anii anteriori. Ed Sheeran, The Weeknd, Kendrick Lamar și The Chainsmokers au intrat în TOP 5 pentru prima oară.

  1. Ed Sheeran
  2. Drake
  3. The Weeknd
  4. Kendrick Lamar
  5. The Chainsmokers

Cele mai ascultate artiste în 2017 - TOP 5 Spotify

Pentru cel de-al 3-lea an consecutiv, Rihanna este cea mai ascultată artistă de pe Spotify. Deși ultimul ei album, ”Anti”, a fost lansat în 2016, artista a reușit să se mențină în atenția publicului și anul acesta, prin diverse colaborări, cum ar fi cea cu DJ Khaled, pentru ”Wild Thoughts”, sau cu Kendrick Lamar, pentru ”LOYALTY”.

  1. Rihanna
  2. Taylor Swift
  3. Selena Gomez
  4. Ariana Grande
  5. Sia

Cei mai ascultați artiști în 2017 - TOP 5 Spotify:

Conducând în topul general Spotify, Ed Sheeran este, așa cum era de așteptat, și cel mai ascultat artist de sex masculin de pe Spotify. Surpriza vine de la Daddy Jankee, prezent pentru prima oară în acest clasament.

  1. Ed Sheeran
  2. Drake
  3. The Weeknd
  4. Kendrick Lamar
  5. Daddy Yankee

Cei mai ascultați artiști noi în 2017 - TOP 5 Spotify:

2017 a fost anul artiștilor care și-au început cariera solo după ruperea formațiile din care făceau parte. Așa se face că cei mai ascultați artiști noi pe Spotify în 2017 sunt Camila Cabello, (ex-Fith Harmony), Harry Styles (ex-One Direction) și Liam Payne (ex-One Direction).

  1. Camila Cabello
  2. Harry Styles
  3. Liam Payne
  4. Lil Pump
  5. Trippie Redd

Cele mai ascultate trupe în 2017 - TOP 5 Spotify:

Colaborarea trupei Coldplay cu Chainsmokers pentru piesa "Something Just Like This" a fost de bun augur pentru Chris Martin & co. Succesul acestei melodii a catapultat formația pe prima poziție în topul Spotify al celor mai ascultate trupe în 2017. Pe poziția a doua se află Imagine Dragons, o formație care a avut un an prolific, lansând hituri ca ”Believer” și ”Thunder”.

  1. Coldplay
  2. Imagine Dragons
  3. Maroon 5
  4. Linkin Park
  5. Migos

Cele mai ascultate piese în 2017  - TOP 5 Spotify:

Deși ”Despacito” s-a auzit în 2017 peste tot, în topul Spotify al celor mai ascultate piese conduce Ed Sheeran, cu hitul ”Shape of You”. Acest single a ajuns la 1,4 miliarde de stream-uri.

  1. Shape of You – Ed Sheeran
  2. Despacito – Remix – Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
  3. Despacito – Luis Fonsi feat. Daddy Yankee
  4. Something Just Like This – The Chainsmokers & Coldplay
  5. I’m the One – DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

Cele mai ascultate albume în 2017 - TOP 5 Spotify:

Lansat în luna martie, albumul ”Divide” al lui Ed Sheeran a fost ascultat pe Spotify de 3.1 miliarde de ori, obținând astfel prima poziție în topul celor mai populare albume ale anului 2017.

  1. Divide – Ed Sheeran
  2. More Life – Drake
  3. DAMN. – Kendrick Lamar
  4. Starboy – The Weeknd
  5. Stoney – Post Malone

Genuri muzicale cu o popularitate în creștere în 2017 - TOP 10 Spotify:

  1. Melodic Power Metal
  2. Chaotic Black Metal
  3. Chillhop
  4. Trap Latino
  5. Future Funk
  6. Jumpstyle
  7. Serialism
  8. Cinematic Dubstep
  9. Vintage Swoon
  10. Gamecore
Comentează

Lifestyle

Rihanna și A$AP Rocky apar într-o reclamă la Fenty - VIDEO

Rihanna și A$AP Rocky formează unul dintre cele mai apreciate cupluri ale momentului. Însă, au reușit să demonstreze că dragostea lor este atemporală cu o reclamă pentru Fenty Skin, a cărei acțiune este plasată în anii 1940. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Rihanna și A$AP Rocky în reclama Fenty
Rihanna și A$AP Rocky în reclama Fenty │ FOTO: captură YouTube / Fenty Beauty by Rihanna

Rihanna și partenerul său, A$AP Rocky, sunt protagoniștii unei reclame la balsamul de buze hidratant Lux Ultra. În materialul video, cântăreața arată uimitor, cu bucle perfecte și un machiaj impecabil. Ambele vedete sunt îmbrăcate în ținute vintage și arată de parcă ar fi ieșit direct dintr-un film noir hollywoodian.

Cu atenție și viclenie, Rihanna încearcă să-i fure lui A$AP Rocky un sacou. Reușește în cele din urmă, fiind chiar fotografiată de paparazzi purtându-l. La sfârșitul reclamei, Rihanna și Rocky servesc micul dejun și, citind ziarul, rapperul își dă seama că femeia din fața lui este cea care îi fură lucrurile. Dar dacă există un lucru de care nu se va despărți, acela este balsamul lui de buze Fenty Lux Ultra. Din fericire, atât el, cât și Rihanna au propriile tuburi, pentru că "Ține-ți iubitul aproape, dar Lux Balm și mai aproape".

Nu este prima dată când A$AP Rocky i s-a alăturat Rihannei pentru a promova compania Fenty. Artistul de 35 de ani a plasat câteva produse de îngrijire a pielii în videoclipul piesei "Riot".

Recent, ​cuplul a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților într-un restaurant din Paris. Povestea lor de dragoste a fost încununată și de nașterea a doi băieți: RZA și Riot Rose.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Au fost suplimentate biletele la concertul Ed Sheeran de la București

Aprecierea românilor pentru Ed Sheeran este vizibilă prin numărul de bilete vândute la concertul din 24 august, de la Arena Națională din București. Organizatorii vin cu o veste bună pentru cei care încă nu și-au ocupat un loc.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Datorită interesul ridicat din partea fanilor, organizatorii concertului Ed Sheeran au anunțat suplimentarea locurilor la categoria C, cea despre care se știa că e SOLD OUT. Așadar, biletele care costă 299 RON sunt din nou disponibile. În plus, organizatorii au decis încă de pe acum și suplimentarea categoriilor A (499 RON) și B (399 RON).

Informații utile despre achiziționarea biletelor

Promotorii lui Ed Sheeran se angajează să combată vânzarea neetică și revânzarea biletelor. Astfel, pentru turneul anului 2024, se aplică o politică de afișare a numelui pe biletele vândute DOAR prin intermediul punctelor de vânzare aprobate.

IMPORTANT: Cumpărătorul principal trebuie să fie prezent împreună cu tot grupul pentru acces la locație și să dețină un document de identitate valid și confirmarea rezervării primită pe adresa de e-mail. Biletele cumpărate de pe site-uri terțe sau de la vânzători neautorizați nu sunt valide pentru acces.

Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România, cu un concert ce va avea loc la Arena Națională din București pe 24 august 2024. Evenimentul face parte din turneul "+ - = ÷ x" și îl va avea ca act în deschidere pe Calum Scott.

Artistul a cântat pentru prima dată în țara noastră în 2019, tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Sheeran a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Maisie Peters și EMAA cântă în deschiderea concertelor Coldplay din București

Timpul până la mult așteptatele concerte Coldplay de la Arena Națională din București se scurge, astfel că au fost deja comunicate cele două acte din deschidere. Este vorba de cântăreața engleză Maisie Peters și românca EMAA. Te invităm să citești mai multe despre activitatea muzicală a celor două.

Publicat

pe

Maisie Peters / EMAA
Maisie Peters / EMAA │ FOTO: capturi YouTube

Coldplay vine în premieră în România anul acesta, cu două concerte ce vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională. Evenimentele fac parte din turneul mondial "Music of the Spheres", ce promovează albumul cu același nume lansat de formație în 2021.

Maisie Peters și EMAA cântă în deschidere

Maisie Peters este o cântăreață și compozitoare originară din Steyning, Marea Britanie. A început să cânte din copilărie, iar de la vârsta de 12 ani s-a dedicat și compoziției muzicale. În august 2017, Peters și-a lansat independent single-ul de debut, "Place We Were Made". Patru luni mai târziu, ea a lansat cel de-al doilea single, "Birthday". Cântecele au atras atenția în cercurile indie-pop, iar "Place We Were Made" a fost desemnat cântecul săptămânii la BBC Music Introducing la începutul lui 2018.

Tot în 2018, Maisie a semnat cu Atlantic Records, lansând două EP-uri și o coloană sonoră pentru seria britanică de comedie "Trying".

În 2021, a părăsit Atlantic și a semnat cu casa de discuri Gingerbread Man Records a lui Ed Sheeran. La scurt timp după aceea, a lansat primul său album de studio, "You Signed Up for This". În vara anului trecut, Peters a lansat cel de-al doilea album, "The Good Witch". Maisie Peters a devenit cea mai tânără artistă solo britanică care a urcat pe primul loc în topurile britanice în aproape un deceniu cu "The Good Witch".

EMAA este o artistă care își ademenește ascultătorii într-o lume unică cu ajutorul vocii ei pătrunzătoare. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei alături de Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, in timp ce lansări precum "Sufletul Imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale si locale. Vocea specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla's Dreams și The Motans, piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

Artista a avut și o colaborare alături de SATRA B.E.N.Z., "Prima zăpadă", iar piesa "În fiecare seară", a fost în heavy rotation pe cele mai mari posturi de radio și în playlisturi populare Apple Music și Spotify. Anul trecut, EMAA a lansat cântecele "Poartă-mă" și "Razna", care au ajuns să fie foarte îndrăgite de fanii artistei, dar și de radiouri. În plus, EMAA a colaborat cu HBO Max pentru coloana sonoră a serialului "Spy/Master", cu piesa "Free man falling", și cu Manache pentru piesa "Cât mai lejer", care a stat 11 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând până pe locul #1, și cu The Motans pentru piesa "La ce te gândești".

Citește în continuare

Trending