Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam Radu Palaniță castigator romanii au talentRadu Palaniță, câștigătorul "Românii au talent", concertează online de Ziua Mecanicilor Auto

Ana Munteanu a câștigat Vocea României 2017, aducând victoria în echipa Smiley - VIDEO

În seara de 15 spre 16 decembrie 2017 am aflat câștigătoarea titlului de "Vocea României 2017". Ana Munteanu a strâns cele mai multe voturi, readucând victoria în echipa lui Smiley. Citește cum a decurs prima finală cu patru voci feminine.
Ana Munteanu, câștigătoarea emisiunii Vocea României 2017

Ana Munteanu, câștigătoarea emisiunii Vocea României 2017

În cadrul finalei de la Vocea României 2017 am avut parte de momente individuale ale fiecărui concurent din cele patru echipe, de momente muzicale ale concurenților alături de antrenorii lor, dar și duete ale finalistelor împreună cu artiști cunoscuți (Marcel Pavel, Alessandro Safina, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mihail). Astfel, fiecare echipă a încântat publicul cu câte trei interpretări. Doar votului telespectatorilor a contat în alegerea câștigătorului.

Clasamentul final Vocea României 2017

  • Locul 1: Ana Munteanu (echipa Smiley)
  • Locul 2: Meriam Jane (echipa Tudor)
  • Locul 3: Zsuzsana Cerveni (echipa Loredana)
  • Locul 4: Andrada Crețu (echipa Despot)

Ana Munteanu a cântat solo ("La Boheme"), împreună cu Marcel Pavel (Prayer) și alături de Smiley ("De Unde Vii La Ora Asta"). Smiley a obținut victoria ca antrenor pentru a doua oară, după ce Ștefan Stan a câștigat primul trofeu în 2011. Ultimele trei titluri fuseseră câștigate de concurenții lui Tudor Chirilă. Anul acesta, concurenta lui - Meriam Jane s-a clasat pe locul secund.

RECOMANDARE: Ascultă "Măști", primul single al Anei Munteanu, câștigătoarea Vocea României 2017

Rezumatul finalei Vocea României 2017

Seara a început cu un omagiu adus Majestății Sale Regele Mihai I al României. Concurentele au interpretat piesa "Amazing Grace" în memoria fostului suveran.

Prima finalistă care a urcat pe scenă a fost Jane. Aceasta a dat startul competiției cu piesa Mariei Tănase, "Lume, Lume", cântată împreună cu Ovidiu Lipan Țăndărică. Fiind un adept al multiculturalismului, lui Ovidiu Lipan i s-a părut un duet foarte interesant și a fost o plăcere să cânte alături de Jane pe scena de la Vocea României.

A urmat momentul solo al Zsuzsanei Cerveni, concurenta Loredanei. Tânăra a trecut printr-o serioasă evoluție de la audiții până în prezent, iar scopul Zsuzsanei din finală a fost să-i facă pe cei care au votat-o mândri de interpretările sale. Concurenta a surprins plăcut săptămâna trecută când a fost o divă, în adevăratul sens al cuvântului. Zsuzsana a păstrat aceeași nuanță pentru acest prim moment de pe scenă. Îmbrăcată într-o rochie roșie, spectaculoasă, Zsuzsana a cântat piesa lui Jennifer Rush - "Power Of Love".

"Tu ești dovada vie de cum se transformă o fată într-o femeie. Eu sunt un susținător al tău. Am zis că te văd un star și sper să ți se întâmple treaba asta", i-a spus Smiley concurentei. Tudor s-a legat de strategia bună pe care Loredana a abordat-o în acest sezon al emisiunii: "Anul ăsta, Loredana a avut niște momente excepționale. Mi se pare că își asumă riscuri. Ăsta e un lucru foarte bun", a spus artistul.

Prima echipă ce a încântat publicul cu un duet între concurent și antrenor a fost cea a lui Smiley. “De unde vii la ora asta?” a fost piesa interpretată de Ana și Smiley.

“A fost un moment foarte drăguț în care am intrat în lumea lui Smiley”, a spus Loredana. “Foarte faină treabă ați făcut”, a adăugat Despot. Tudor a fost de părere că Ana a dat valoare piesei, fiind aprobat de Smiley: “asta face un artist – aduce o valoare adăugată piesei”.

În semifinală a cântat vocal și la pian piesa “Nothing Else Matters”, iar interpretarea sa l-a emoționat pe Adrian până la lacrimi. În finală, Andrada a păstrat același șablon, de data aceasta, melodia aleasă fiind “Numb”, a celor de la Linkin Park.

“Este o finală cu diversitate vocală. Felicitări! Deși e riscant să faci un remake, ție ți-a ieșit”, a spus Tudor. Loredanei i s-a părut interesantă abordarea, mai ales că partitura piesei este pentru o voce masculină. Smiley a apreciat prestația fetei. Chiar dacă nu o vedea în finală pe Andrada, Smiley i-a spus: “E foarte mișto ce ai reușit să faci. Bravo!”

Pe scenă a revenit echipa Tudor. Nici de această dată Jane nu a fost singură. L-a avut alături pe antrenorul său și au cântat împreună “Epilog”. Plini de sensibilitate, îmbrăcați în tricouri albe și ținându-se de mână, Jane și Tudor au creat un moment artistic la propriu. Pe lângă voci și instrumente muzicale, pe fundal au fost proiectate niște desene, realizate de Tudor Chirilă, ce au completat povestea.

“Pot să spun că asta e una dintre piesele mele preferate de la Vama Veche. Mă bucur că te văd cântând alt gen de cântece. V-a ieșit foarte bine partea asta sensibilă”, a spus Smiley. “Îmi place foarte mult cum cânți în română, chiar sună foarte mișto glasul tău în română”, a completat Adi.

A urmat un alt duet ale cărui voci componente au fost cele ale Zsuzsanei Cerveni și Alessandro Safina. Tenorului i-a fost imposibil să refuze invitația Loredanei de a lua parte la acest moment muzical. Alessandro și Zsuzsana au interpretat “Nessum Dorma”, într-o variantă reorchestrată.

“Face imposibilul să fie posibil”, a spus antrenorul său despre ea. Este vorba de Ana care, în cadrul interpretării solo, ne-a transmis, într-adevăr, emoție prin piesa “La Bohème”, iar faptul că a venit lângă antrenorul său la jumătatea piesei a dus emoțiile la un nivel superior.

“Ce parfum frumos avea muzica odinioară. A fost o perioadă muzicală foarte frumoasă”, a spus Despot, fiind de părere că vocea Anei a redat această caracteristică muzicală. Tudor a ținut să precizeze că i s-a confirmat teoria exprimată cu două ediții în urmă conform căreia teatrul a fost înaintea muzicii.

Invitatul special al echipei Despot a fost Mihail. Acesta a interpretat alături de Andrada piesa "Who You Are".

"Oameni", melodia lui Aurelian Andreescu a ajutat-o pe Jane să ajungă la sufletele publicului. Momentul său a fost marcat atât de vocea impecabilă, cât și de mesajul puternic al piesei.

"Piesa are un mesaj universal valabil. Jane, ești fantastică. Ai făcut o treabă extraordinară de-a lungul ediției", i-a zis Smiley. "Felicitări, Jane! Mă bucur că ai reușit să-i dai amprenta ta acestui cântec nemuritor", au fost vorbele Loredanei. Comentariile antrenorilor s-au încheiat cu vorbele lu Tudor: "Nu am văzut pe nimeni în concursul ăsta cântând românește ca tine și atingând notele alea. Te iubesc mult!"

"Girl team" a urcat pe scena emisiunii într-un duet memorabil. Loredana și Zsuzsana au interpretat "Bună seara, iubito".

"A fost girl power of voice", a spus Tudor. "Eu nu vreau decât să spun atât: zi-le, Loredana", au fost vorbele lui Smiley. Loredana a considerat că vocea Zsuzsanei este cea mai minunată voce pe care a întâlnit-o în acești ani la emisiune.


Ana Munteanu și Marcel Pavel - două voci puternice ce au realizat un moment sensibil, dar, în mod paradox, intens. Piesa aleasă a fost "The Prayer", cunoscuta melodie a duetului Celine Dion și Andrea Bocelli.

Ultimul moment muzical din concurs a fost reprezentat de Andrada Crețu și Adrian Despot. Cei doi au cântat piesa celor de la Phoenix, "Fata Verde". Andrada a demonstrat și un alt talent, acela de a cânta la flaut.

"V-ați armonizat foarte frumos", a fost de părere Tudor. "A fost un moment antrenant, felicitări și mult noroc", a spus Loredana.

 

Citește mai multe despre Adrian DespotAna MunteanuLoredana GrozaSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă colaborarea dintre Ed Sheeran şi Eminem pe piesa "River" - AUDIO

Odată cu lansarea albumului "Revival", Eminem a făcut public şi single-ul "River". Acesta reprezintă prima colaborare a rapperului din Detroit...

Închide