Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Trupa DOMINO - un joc cu piese folclorice și muzică rock

Universul DOMINO a luat naștere în anul 2013. A surprins atunci și surprinde în continuare prin cântec, reinterpretări, prezență scenică și combinația de instrumente muzicale.

DOMINO

DOMINO a fost catalogat încă de la început un proiect muzical îndrăzneț. Înființat în Sibiu la începutul anului 2013, DOMINO s-a lansat oficial, în același an, la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. De atunci, trupa a mai urcat pe scenele multor alte festivaluri din țară: InTransylvania, Padina Fest, Peninsula, TIFF, Focus Festival, Creative Fest, Colors of Cluj și multe altele.

Unicitatea trupei se datorează combinației de instrumente folosite – țambal, chitară bas, trompetă și tobe, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Genul muzical abordat se încadrează în categoria rock-ului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul său să fie și mai greu de definit.

Trupa Domino în deschiderea concertului The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic)

"Altfel" este termenul care definește cel mai bine trupa. Și accentul se pune pe modul în care membrii formației îmbină diferitele stiluri muzicale, precum și instrumentele menționate mai sus. Pasiunea și background-ul muzical al fiecăruia în parte, dorința de a aduce armoniile folclorice în prezent și de a le oferi un suflu nou au reprezentat cartea câștigătoare.

În luna februarie a acestui an, DOMINO a lansat primul material discografic, EP-ul "Haida", primul volum din viitoarea trilogie "Fuga Lolelor".  La albumul de debut s-a lucrat timp de doi ani, perioadă în care DOMINO a adăugat repertoriului live multe piese noi. EP-ul conține șase piese, printre care și cele două single-uri “Song for Doina” și “Ai-Ța”, piese care au fost difuzate pe diferite posturi naționale de radio. Alături de noile compoziții, EP-ul de debut are și piese din cunoscute precum "Vinul Ghiurghiuliu" și "Ciuleandra" prezentate într-o manieră diferită.

Recent, trupa a cântat în deschiderea concertului de lansare a noului album The Mono Jacks, ce a avut loc pe 3 noiembrie 2017. Băieții au dat startul cu un val de energie și ne-au pus sângele în mișcare cu piese precum "Song for Doina""Vinul Ghiurghiuliu""Sânzienele""M-am jurat" sau "Mărăcine".

Ocupând o nișă pe piața muzicală, aceea a unui rock alternativ cu influențe folclorice, trupa își propune să creeze în continuare melodii și concerte "altfel". DOMINO înseamnă Sebastian Marcovici (chitară, chitară bas, voce), Romulus Cipariu (țambal, voce), Valentin Oancea (tobe) și Medve Sandor (trompetă).

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu trupa DOMINO în deschiderea concertului The Mono Jacks

Citește mai multe despre Domino
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO CONTENT - mai mult decât un proiect muzical

VIDEO CONTENT este un proiect de repoziţionare artistică a videoclipului. El se află la intersecţia dintre cultura pop, campanie mediatică...

Închide