Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Trupa DOMINO - un joc cu piese folclorice și muzică rock

Universul DOMINO a luat naștere în anul 2013. A surprins atunci și surprinde în continuare prin cântec, reinterpretări, prezență scenică și combinația de instrumente muzicale.

Publicat

pe

DOMINO │ FOTO: www.facebook.com

DOMINO a fost catalogat încă de la început un proiect muzical îndrăzneț. Înființat în Sibiu la începutul anului 2013, DOMINO s-a lansat oficial, în același an, la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. De atunci, trupa a mai urcat pe scenele multor alte festivaluri din țară: InTransylvania, Padina Fest, Peninsula, TIFF, Focus Festival, Creative Fest, Colors of Cluj și multe altele.

Unicitatea trupei se datorează combinației de instrumente folosite – țambal, chitară bas, trompetă și tobe, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Genul muzical abordat se încadrează în categoria rock-ului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul său să fie și mai greu de definit.

Trupa Domino în deschiderea concertului The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Altfel" este termenul care definește cel mai bine trupa. Și accentul se pune pe modul în care membrii formației îmbină diferitele stiluri muzicale, precum și instrumentele menționate mai sus. Pasiunea și background-ul muzical al fiecăruia în parte, dorința de a aduce armoniile folclorice în prezent și de a le oferi un suflu nou au reprezentat cartea câștigătoare.

În luna februarie a acestui an, DOMINO a lansat primul material discografic, EP-ul "Haida", primul volum din viitoarea trilogie "Fuga Lolelor".  La albumul de debut s-a lucrat timp de doi ani, perioadă în care DOMINO a adăugat repertoriului live multe piese noi. EP-ul conține șase piese, printre care și cele două single-uri “Song for Doina” și “Ai-Ța”, piese care au fost difuzate pe diferite posturi naționale de radio. Alături de noile compoziții, EP-ul de debut are și piese din cunoscute precum "Vinul Ghiurghiuliu" și "Ciuleandra" prezentate într-o manieră diferită.

Recent, trupa a cântat în deschiderea concertului de lansare a noului album The Mono Jacks, ce a avut loc pe 3 noiembrie 2017. Băieții au dat startul cu un val de energie și ne-au pus sângele în mișcare cu piese precum "Song for Doina""Vinul Ghiurghiuliu""Sânzienele""M-am jurat" sau "Mărăcine".

Ocupând o nișă pe piața muzicală, aceea a unui rock alternativ cu influențe folclorice, trupa își propune să creeze în continuare melodii și concerte "altfel". DOMINO înseamnă Sebastian Marcovici (chitară, chitară bas, voce), Romulus Cipariu (țambal, voce), Valentin Oancea (tobe) și Medve Sandor (trompetă).

  • Trupa Domino invitată de The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli

  • Trupa Domino invitată de The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli

  • Trupa Domino invitată de The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli

  • Trupa Domino invitată de The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu trupa DOMINO în deschiderea concertului The Mono Jacks

Trending