Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Sia lansează un album cu piese de Crăciun, "Everyday is Christmas"

Anunţat în plină vară, cel mai nou album semnat Sia este unul dedicat sărbătorilor de iarnă, mai bine zis Crăciunului. Sub numele de "Everyday is Christmas", noul disc a debutat la finalul săptămânii trecute.
Coperta album Sia Everyday is Christmas

Coperta album Sia Everyday is Christmas (foto: Sia)

De pe acest LP am avut deja şansa să ascultăm piesele "Santa's Coming for Us" şi "Snowman". Această lansare nu e singulară, pentru că recent şi Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a lansat propriul album (gothic) cu piese de Crăciun. Sia abordează sărbătoarea iernatică în stil propriu, jucăuş şi plin de energie. Noul disc are piesele scrise de către muziciană şi Greg Kurstin.

Aceasta este prima iniţiativă de gen pentru Sia, remarcată în ultima vreme pentru contribuţii la coloane sonore de filme, decât pentru release-uri sub formă de EP sau LP. "Everyday is Christmas" include 10 piese originale, iar pe copertă apare colaboratoarea celebră a artistei din clipuri, Maddie Ziegler. Tematicile noilor melodii sunt copilăroase şi romantice.

În "Snowman" Sia cântă despre iubirea dintre ea şi un om de zăpadă, mereul cu riscul de se topi. În "Puppies Are Forever" versurile atrag atenţia asupra trendului de a cumpăra animale de companie doar de Crăciun, nu şi în restul anului, o practică dăunătoare pentru animalele fără stăpân. În vreme ce alţi artişti ar fi preferat coveruri de colinde, creatoarea lui "Chandelier" a mers pe ruta originalităţii.

LP-ul este desris ca un "accident", Sia neputându-se opri din compunerea de melodii originale, conform declaraţiilor sale. Greg Kurstin a colaborat cu cântăreaţa australiană de la release-ul "We Are Born" din 2010 şi cei doi au generat numai hituri. Sia pare a fi renunţat la instrumentalele sale pe bază de sintetizator şi la influenţele EDM în favoarea unui sunet de ani 50, a pianului şi percuţiei simple.

"Everyday is Christmas" este un album plin de spirit, de căldură şi de festivitate. Vă recomandăm să îl ascultaţi.

Citește mai multe despre Sia Furler
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Co-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani

Chitaristul Malcolm Young, co-fondatorul trupei AC/DC s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2017, la 64 de ani. A fost...

Închide