Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Sharon den Adel (Within Temptation) a lansat primul single solo: "My Indigo"- LYRIC VIDEO

Solista Within Temptation, Sharon den Adel, își începe cariera solo cu single-ul "My Indigo". Melodia denumește și noul ei proiect, unul foarte personal, inspirat de evenimentele intime recente din viața sa.

Publicat

pe

Sharon den Adel
Sharon den Adel

Sharon den Adel își surprinde fanii cu un nou proiect. Sub numele My Indigo, vocalista își face debutul solo cu un single ce poartă numele proiectului, nu înainte însă de a-și cere scuze pentru amânarea implicită a lansării următorului album Within Temptation.

"Știu că așteptați cu toții de ceva timp să anunțăm o dată de lansare pentru noul album Within Temptation. Oricât de mult mi-ar plăcea să vă dezvălui o dată de lansare, nu pot să o fac încă. Lucrurile au decurs în felul următor: când m-am întors din ultimul turneu, am mers la studio, așa cum fac mereu după turnee, și am încercat să scriu muzică nouă. De obicei am multă inspirație și energie, dar de data asta ceva nu se lega; nu aveam acea scânteie. Mai mult decât atât, m-am lovit de un eveniment și mai dramatic decât acesta legat de lipsa de inspirație; s-a întâmplat ceva în familia mea. Am simțit nevoia unei pauze, pentru a trece peste toate astea, și mi-am rezervat ceva timp pentru mine. Fără deadline-uri, fără o dată cu care să mă lupt pentru a termina ceva, fără presiunea show-urilor live, mi-am petrecut timpul cu familia și prietenii mei" , a povestit Sharon într-un clip publicat pe Facebook.

În această perioadă de respiro, Sharon a fost inspirată din nou să compună, atât pentru Within Temptation, cât și pentru primul ei proiect solo.

"Iată-mă aici, doi ani mai târziu - perioada aceasta m-a ajutat să fiu mai relaxată. Sunt mîndră să vă pot spune că avem acum niște piese marfă pentru albumul Within Temptation. Sunt încă demo-uri. Vom intra în curând în studio și va fi o dată de lansare undeva în 2018. Între timp am lucrat la niște piese, dar care nu au legătură cu Within Temptation. Acestea sunt niște piese foarte personale, pentru că le-am scris pentru mine și, în special, pentru a mă ajuta să depășesc anumite evenimente din viața mea. I-am dat și un nume. Se numește My Indigo, iar prima piesă lansată se numește tot "My Indigo". Sper să vă placă."

My Indigo (proiect solo Sharon den Adel) - "My Indigo"

Within Temptation a fost în septembrie 2016 headliner-ul primei ediții ARTmania Bucharest Blast. Înainte de acest concert, Sharon den Adel ne-a acordat un interviu, în cadrul căruia ne-a povestit despre evoluția trupei, duetul cu Tarja pentru piesa „Paradise”, și, nu în ultimul rând, despre relația sa cu publicul din România.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "The Fire Within", cu influenţe electronice

Within Temptation îşi continuă modus operandi-ul pe bază de single-uri şi mai puţin de albume, odată cu lansarea unui nou track. Pe 9 decembrie 2022 a debutat piesa "The Fire Within", una mai prietenoasă cu radio-ul parcă.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Fire Within
Coperta single Within Temptation The Fire Within │ FOTO: Within Temptation

"The Fire Within" are ceva de baladă şi ceva de single pentru radio-uri. E ceva mai blând, instrumentalul e "ascuns" în spatele vocii lui Sharon Den Adel, dar avem refrenul catchy şi o sincronizare plăcută de voci. Se simte mixaj puternic şi utilizarea de sample-uri ceva mai abundentă decât de obicei. Combinaţia de chitară şi tobe aminteşte de hiturile anilor '80 şi '90 parcă, iar Sharon are în voce atât energie şi foc, cât şi melancolie.

E un interludiu plăcut pe la minutul 2:30 care aminteşte de perioada când solista colabora cu mari creatori de muzică electronică. Ce urmează după este excelent mixat, la nivel vocal şi de sampling. Se pare că piesa a fost compusă în 2019, dar nu a mai ajuns pe LP-ul de atunci. Sharon and co au dorit să facă luna decembrie 2022 ceva mai festivă şi astfel s-a produs acest debut.

Single-ul are şi alt scop decât doar o lansare muzicală: va fi inclus în jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Legacy of the Beast. "The Fire Within" se va găsi şi sub formă de vinil şi instrumental din 20 ianuarie 2023. 666 de unităţi pe vinil portocaliu se vor găsi în magazinul oficial al trupei. Printre single-urile pe care le-a lansat Within Temptation în ultimii ani se numără "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin".

Toate au intrat în Top 20 US Billboard Mainstream Rock, iar în iulie am primit şi un videoclip pentru single-ul "Don't Pray for Me".

Within Temptation a cântat în România în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa. Pe scenă au urcat şi cei de la Katatonia. Trupa a lansat ultimul său album în februarie 2019, "Resist", prin Spinefarm Records. Pe acel LP au apărut colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach şi Anders Friden de la In Flames.

Citește în continuare

Trending