Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Portugal. The Man - 11 ani, 8 albume și piesa care a ajuns în Billboard

Au ajuns în topul Billboard, iar recent au avut o prestație live spectaculoasă în cadrul American Music Awards 2017. Trupa Portugal. The Man a cucerit publicul cu muzica lor, așa că astăzi, la #JOINewArtist, ne-am hotărât să le aflăm povestea. Detalii în articolul de mai jos.

Publicat

pe

Portugal. The Man sunt americani și vin din Portland, Oregon. Trupa are patru membri: Eric O'Quin, Jason Sechrist, Zach Carothers și John Gourley. Carothers și Gourley s-au cunoscut datorită trupei din care au făcut parte înainte, Anatomy of ghost. Practic, cei doi au pus bazele Portugal. The Man, acesta fiind un proiect paralel pentru John Gourley.

Povestea din spatele numelui trupei este una interesantă: aceștia și-au dorit să aibă un nume care să rămână în istorie, dar fără a se folosi de numele propriu zis al cuiva. Solistul și chitaristul John Gourley a spus că Portugalia a fost prima țară care i-a venit în minte, gândidu-se la un grup de oameni, iar The Man a fost adăugat pentru a face referire la un singur om. De asemena există și o explicație mai personală – "Portugal. The Man" urma să fie numele cărții pe care plănuia să o scrie Gourley despre viața plină de aventuri a tatălui său.

Membrii trupei s-au schimbat adesea, însă dorința de a face muzică de calitate a rămas constantă. Au fost semnați la mai multe case de discuri, ba chiar au lansat piese prin intermediul propriei lor case de discuri. Waiter: "You vultures!" este primul lor album, a apărut în 2006, fiind urmat de Church Mouth și turnee în America și Europa.

A urmat Censored Colors în 2008, iar un an mai târziu a apărut albumul The Satanic Satanist, un concert în cadrul faimosului festival Lollapalooza și apoi cel de-al cincilea material discografic, American Ghetto.

În 2010 au semnat cu Atlantic Records, casa de discuri la care sunt și în prezent. In the Mountain in the Cloud, albumul cu numărul șase a fost însoțit și de un scurt metraj, "Sleep Forever", filmat în casa părintească a lui John Gourley din Alaska.

La concertul din cadrul festivalului Lollapalooza din 2011, autobuzul lor de turneu și toate instrumentele au fost furate. Solistul a declarat atunci că munca lor din ultimii 5 ani și fiecare ban câștigat fusese investit în acest microbuz și aparatură. Din fericire, datorită apelului în social media pe care l-au făcut aceștia, poliția a reușit ca într-un final să descopere autobuzul și ulterior, restul instrumentelor muzicale.

Călătoria lor muzicală a continuat cu o piesă influențată de Pink Floyd, denumită "The Dark Side of the Moon", parte de pe albumul Evil Friends, lansat în 2013. Piesele de pe acest album au fost remixate de mai mulți artiști, iar piesa "Evil Friends" s-a auzit într-o reclamă Taco Bell din Statele Unite ale Americii.

Portugal. The Man au fost implicați și într-o campanie care atrage atenția asupra unei specii de tigru pe cale de dispariție – o piesă creată special pentru acest proiect a fost trimisă către 400 de influenceri, aleși cu atenție, printre care artiști, activiști, bloggeri sau jurnaliști.

Încet, ne apropiem de momentul actual din cariera trupei. Pentru al optulea album de studio, membrii Portugal. The Man au lucrat cu Mike D (The Beastie Boys) și au publicat mai multe teasere pe rețelele lor de socializare pentru a indica fanilor direcția pe care urma să meargă noul material discografic. Totuși acest album nu a mai ieșit la lumină niciodată și, în schimb, Portugal. The Man au început să lucreze la Woodstock (2017)

Jeff Regan, de la postul de radio American SiriusXM a spus despre Portugal. The Man:

“Este o trupă care s-a dezvoltat pe parcursul a mai mult de 10 ani. Nu cred că le este teamă că au lansat un hit și că vor dispărea, nu văd niciun indiciu în direcția asta. Sunt oameni minunați […] merită ceea ce li se întâmplă în acest moment.”

O altă colaborare remarcabilă este cu Yoko Ono, la piesa "Soul Got Out of the Box", parte de pe albumul ei Yes, I'm a witch too.

În 2016 a urmat lansarea piesei "Noise Pollution" și apoi a single-ului, "Feel It Still" ca audio track, urmat imediat de videoclipul oficial. Numele celui mai recent album, Woodstock, a fost inspirat de un bilet la festivalul cu același nume, din 1969, ce aparținea tatălui lui John Gourley.

"Am lucrat cu atâția oameni pentru acest album, însă în final am ajuns să fim doar noi patru, într-un subsol la 4 dimineața, încercând să spunem ceva care să conteze. Să încercăm să scriem versuri care să ajute oamenii să simtă că nu sunt singuri, chiar dacă sunt supărați sau se simt pierduți." a spus Gourley.

Iată că după un drum muzical cu atâtea peripeții, unde cu siguranță fanii adevărați ai trupei au rămas alături de ei, Portugal. The Man au reușit să ajungă la urechile unui public mult mai larg, ajungând în Top 5 – "Billboard Hot 100" și chiar pe locul 1 în Statele Unite ale Americii în topul "Billboard Alternative Songs".

Un lucru este cert: faptul că o trupă indie din Alaska, cu influențe retro și ritmuri funky, a reușit să devină cunoscută în mainstream arată încă o data că munca susținută, un strop de noroc și a crede în visul tău te va aduce, cu siguranță, în punctul dorit.

Trending