Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Halsey - când muzica este terapie

A devenit cunoscută datorită colaborării cu The Chainsmokers, la piesa "Closer". Halsey se joacă cu ritmuri de synth pop și electro pop, reușind să lanseze două albume până acum și să intre în topul Billboard. Vă invităm să aflați mai multe detalii în rubrica JOINewArtist.

Publicat

pe

Halsey
Halsey

Ashley Nicolette Frangipane, pe numele ei din buletin, este născută în New Jersey, având rădăcini italiene și ungurești din partea mamei și africane din partea tatălui. Artista cântă la mai multe instrumente: violă, vioară, violoncel și chitară acustică.

Încă din adolescență a fost diagnosticată cu tulburări bipolare, a avut o încercare de sinucidere, fiind internată la un spital de psihiatrie și a consumat droguri în acea perioadă. A renunțat la facultatea de design unde era înscrisă, iar părinții au dat-o afară din casă, locuind pentru o lungă perioadă într-un subsol, alături de prieteni, care aveau și ei probleme cu drogurile.

"Îmi aduc aminte că la un moment dat mai aveam doar 9 dolari în cont, așa că am cumpărat patru doze de energizant, ca să pot sta trează două-trei nopți, fiindcă era mai puțin periculos decât să dorm în vreun loc unde riscam să fiu violată sau răpită." a spus Halsey despre perioada dificilă din viața ei.

În acest timp, artista a încărcat mai multe videoclipuri în online, printre care și o parodie la piesa "I knew you were trouble" a lui Taylor Swift. A cântat în mai multe orașe sub mai multe nume de scenă, până a ales variant Halsey, care este o anagramă pentru numele ei real, Ashley. De asemenea, este și numele unei străzi din Brooklyn, unde și-a petrecut anii adolescenței. Pasionată de scris, Halsey a decis să compună și cântece pentru a atrage atenția asupra poeziilor ei.

Halsey

Ulterior, la una dintre petrecerile la care a fost invitată, Halsey a întâlnit un producător cu care a lucrat la o piesă despre fostul ei prieten, "Ghost", care a fost încărcată pe SoundCloud câteva săptămâni mai târziu. În doar câteva ore, piesa era foarte ascultă, iar artista a primit mai multe propuneri de a semna cu diferite case de discuri. Piesa face parte de pe primul ei album, "Badlands", lansat în 2015.

"Badlands" a fost premiat cu discul de platină, iar patru dintre piesele de pe album a fost lansate ca single, având un succes comercial minor. Totodată, artista a deschis mai multe showuri ale lui The Weeknd, în cadrul turneului său din 2015. Albumul a primit critici pozitive, debutând pe locul al doilea în US Billboard 200, având în prima săptămână aproape 100.000 de copii vândute.

"[Albumul] urmează o poveste adevărată fiindcă piesele vorbesc despre perioada din viața mea în care mă aflam atunci și starea mentală pe care o aveam. Albumul este autobiografic, dar într-o notă suprarealistă fiindcă, desigur, nu mă aflu într-o societate distopică." a spus Halsey publicației Pop Justice.

Cea mai cunoscută colaborare a ei rămâne "Closer", cu The Chainsmokers. Piesa are aproape 2 miliarde de vizualizări și a ajuns în toate topurile de specialitate, inclusiv în Billboard Hot 100. De asemenea, le-a adus două premii Billboard, pentru "Top Collaboration" și "Top Dance/Electric Song", precum și o nominalizare Grammy.

Al doilea album de studio din 2017, "Hopeless Fountain Kingdom", a fost descris ca fiind mai "radio friendly". Și acest material a ajuns în US Billboard 200, de această dată pe primul loc. Este inspirat de piesa de teatru a lui William Shakespeare, "Romeo și Julieta", iar videoclipul pentru piesa "Now or Never", ce a fost ca un fel de introducere în povestea albumului, are elemente din filmul cu același nume regizat de Baz Luhrmann din 1996.

Deși a avut un drum personal și profesional dificil, Halsey rămâne un adevărat model pentru generația tânără, reușind să își depășească probleme și apoi să încurajeze public persoanele care au avut povești similare. Pentru artistă, muzica a devenit un fel de terapie, care ulterior, a ajutat-o să simtă gustul succesului.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Halsey a lansat varianta extinsă a albumului "If I Can’t Have Love, I Want Power"

Halsey începe noul an cu o variantă extinsă a celui mai recent album, "If I Can’t Have Love, I Want Power". În tracklistul acestei versiuni se regăsesc două piese noi: "Nightmare Reprise" si "People disappear here".

Publicat

pe

Halsey în videoclipul piesei "You should be sad"
Halsey în videoclipul piesei "You should be sad" │ FOTO: captură YouTube

"If I Can’t Have Love, I Want Power" a fost nominalizat la premiile Grammy în categoria Best Alternative Music Album. Discul a fost, de asemena, inclus în top 30 cele mai bune materiale din anul 2021, conform mai multor publicatii de specialitate. Varianta extinsă a albumului conține doua piese noi: "Nightmare Reprise" si "People disappear here".

Odată cu noul proiect, Halsey a lansat videoclipuri noi pentru toate melodiile albumului. În timpul sărbătoriilor de iarnă, artista a prezentat și varianta live a materialului discografic.

Proiectul muzical a fost produs de Trent Reznor și Atticus Ross și a debutat pe primul loc în Billboard Top Current Albums, fiind al treilea album consecutiv al artistei ce reușește această performanță. Materialul a fost pe prima poziție și în Billboard's Alternative Albums, Vinyl Albums, Tastemaker Albums charts si Spotify Top 10 Global Album Debuts.

"If I Can’t Have Love, I Want Power" a primit, de asemenea, aprecieri din partea unor publicații reputate, precum The New York Times, Rolling Stone, NYLON, Cosmopolitan, Complex, Entertainment Weekly, Vulture, People, Kerrang, Slate, Billboard si NME.

Tracklist "If I Can't Have Love, I Want Power" Extended Edition:

 1. The Tradition
 2. Bells in Santa Fe
 3. Easier than Lying
 4. Lilith
 5. Girl is aGun
 6. You asked for this
 7. Darling
 8. 1121
 9. honey
 10. Whispers
 11. I'am not a Woman, I'm a God
 12. The Lighthouse
 13. Ya'aburnee
 14. Nightmare
 15. Nightmare Reprise
 16. People disappear here

Halsey a vândut peste 60 milioane de piese în America și peste 150 de milioane la nivel global. Artista a acumulat peste 31 de miliarde stream-uri la nivel mondial și peste 17 milioane de albume în toată lumea.

Pe lângă muzică, artista a lansat și cartea "I Would Leave Me If I Could: A Collection of Poetry", care a debutat în The New York Times Best Sellers în noiembrie anul trecut. Totodată, Halsey a fost inclusă în 100 Most Influential People of 2020 de cître revista Time. Artista are în palmares peste 20 de premii câștigate la gale importante, precum AMA, MTV VMA, GLAAD Award, the Songwriters Hall of Fame's Hal David Starlight Award si CMT Music Award.

Halsey și-a lansat și propriul brand de produse pentru make-up - About-face. Totodată, artista își folosește notorietatea pentru a susține drepturile tinerilor și femeilor și comunității LGBTQ, sprijinind și conștientizarea importanței sănătății mintale.

Citește în continuare

Trending