Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Halsey - când muzica este terapie

A devenit cunoscută datorită colaborării cu The Chainsmokers, la piesa "Closer". Halsey se joacă cu ritmuri de synth pop și electro pop, reușind să lanseze două albume până acum și să intre în topul Billboard. Vă invităm să aflați mai multe detalii în rubrica JOINewArtist.

Publicat

pe

Halsey
Halsey

Ashley Nicolette Frangipane, pe numele ei din buletin, este născută în New Jersey, având rădăcini italiene și ungurești din partea mamei și africane din partea tatălui. Artista cântă la mai multe instrumente: violă, vioară, violoncel și chitară acustică.

Încă din adolescență a fost diagnosticată cu tulburări bipolare, a avut o încercare de sinucidere, fiind internată la un spital de psihiatrie și a consumat droguri în acea perioadă. A renunțat la facultatea de design unde era înscrisă, iar părinții au dat-o afară din casă, locuind pentru o lungă perioadă într-un subsol, alături de prieteni, care aveau și ei probleme cu drogurile.

"Îmi aduc aminte că la un moment dat mai aveam doar 9 dolari în cont, așa că am cumpărat patru doze de energizant, ca să pot sta trează două-trei nopți, fiindcă era mai puțin periculos decât să dorm în vreun loc unde riscam să fiu violată sau răpită." a spus Halsey despre perioada dificilă din viața ei.

În acest timp, artista a încărcat mai multe videoclipuri în online, printre care și o parodie la piesa "I knew you were trouble" a lui Taylor Swift. A cântat în mai multe orașe sub mai multe nume de scenă, până a ales variant Halsey, care este o anagramă pentru numele ei real, Ashley. De asemenea, este și numele unei străzi din Brooklyn, unde și-a petrecut anii adolescenței. Pasionată de scris, Halsey a decis să compună și cântece pentru a atrage atenția asupra poeziilor ei.

Halsey

Ulterior, la una dintre petrecerile la care a fost invitată, Halsey a întâlnit un producător cu care a lucrat la o piesă despre fostul ei prieten, "Ghost", care a fost încărcată pe SoundCloud câteva săptămâni mai târziu. În doar câteva ore, piesa era foarte ascultă, iar artista a primit mai multe propuneri de a semna cu diferite case de discuri. Piesa face parte de pe primul ei album, "Badlands", lansat în 2015.

"Badlands" a fost premiat cu discul de platină, iar patru dintre piesele de pe album a fost lansate ca single, având un succes comercial minor. Totodată, artista a deschis mai multe showuri ale lui The Weeknd, în cadrul turneului său din 2015. Albumul a primit critici pozitive, debutând pe locul al doilea în US Billboard 200, având în prima săptămână aproape 100.000 de copii vândute.

"[Albumul] urmează o poveste adevărată fiindcă piesele vorbesc despre perioada din viața mea în care mă aflam atunci și starea mentală pe care o aveam. Albumul este autobiografic, dar într-o notă suprarealistă fiindcă, desigur, nu mă aflu într-o societate distopică." a spus Halsey publicației Pop Justice.

Cea mai cunoscută colaborare a ei rămâne "Closer", cu The Chainsmokers. Piesa are aproape 2 miliarde de vizualizări și a ajuns în toate topurile de specialitate, inclusiv în Billboard Hot 100. De asemenea, le-a adus două premii Billboard, pentru "Top Collaboration" și "Top Dance/Electric Song", precum și o nominalizare Grammy.

Al doilea album de studio din 2017, "Hopeless Fountain Kingdom", a fost descris ca fiind mai "radio friendly". Și acest material a ajuns în US Billboard 200, de această dată pe primul loc. Este inspirat de piesa de teatru a lui William Shakespeare, "Romeo și Julieta", iar videoclipul pentru piesa "Now or Never", ce a fost ca un fel de introducere în povestea albumului, are elemente din filmul cu același nume regizat de Baz Luhrmann din 1996.

Deși a avut un drum personal și profesional dificil, Halsey rămâne un adevărat model pentru generația tânără, reușind să își depășească probleme și apoi să încurajeze public persoanele care au avut povești similare. Pentru artistă, muzica a devenit un fel de terapie, care ulterior, a ajutat-o să simtă gustul succesului.

Lifestyle

Ce costume de Halloween au purtat vedetele - FOTO

Celebritățile iubesc Halloween-ul, iar acest lucru se vede mai ales prin costumele pe care aleg să le poarte. De la omagiile aduse filmelor clasice și momentelor de referință din cultura pop la personaje din desene animate, vedetele au profitat la maximum de sărbătoarea de Halloween de anul acesta.

Publicat

pe

Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera
Adele / Ed Sheeran / Christina Aguilera │ FOTO: YouTube

Ieri, 31 octombrie, a avut loc sărbătoarea de Halloween. Însă, iubitorii acestei tradiții au dat startul petrecerii încă din weekend. Decoruri înfricoșătoare, dovleci sculptați, dulciuri cu aromă de toamnă și costume memorabile au fost doar câteva dintre elementele ce au invadat internetul.

Vedetele nu s-au lăsat mai prejos. Muzicieni, actori și celebrități din showbiz s-au îmbrăcat în personaje care mai de care mai interesante. Au realizat ședințe foto și și-au delectat fanii cu cele mai inedite ipostaze.

Costumele de Halloween ale vedetelor din România:

Loredana - Vampir

MIRA - Corpse Bride

Nicole Cherry - Wonder Woman

https://www.instagram.com/p/Cy-u7OlI1Qu

Dorian Popa - Thing din Familia Addams

Andreea Bănică - Călugăriță

Mario Fresh și Alexia Eram - Super Mario și Prințesa Peach

Costumele de Halloween ale vedetelor din străinătate:

Christina Aguilera - Cher

Adele - Morticia Addams

Ed Sheeran - Chucky

Demi Lovato - Albă ca Zăpada

Foo Fighter - personajele din Vrăjitorul din Oz

Ozzy și Sharon Osbourne - Kanye West și Bianca Censori

Mariah Carey - Jessica Rabbit

Machine Gun Kelly - The Bride din "Kill Bill"

Justin și Hailey Bieber - Bamm Bamm Rubble și Pebbles Flintstone

Zayn - Voldemort

Paris Hilton - Britney Spears

Lizzo - Tina Turner

Halsey - Sirenă

Citește în continuare

Trending