Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Green Day cântă "Ordinary World" în duet cu Miranda Lambert - AUDIO

"Ordinary World", o piesă de pe albumul ”Revolution Radio”, a fost relansată de Green Day într-o nouă versiune, în colaborare cu Miranda Lambert. Piesa cântată în duet se regăsește pe compilația ”Greatest Hits: God's Favorite Band”.

Publicat

pe

Green Day
Green Day

"Ordinary World", una dintre piesele cu ecou nostalgic ale trupei Green Day, are de curând o nouă variantă. Linia melodică a piesei a rămas neschimbată, sound-ul căpătând noi rezonanțe prin vocea cântăreței de muzică country Miranda Lambert.

”Îi mulțumim Mirandei Lambert pentru faptul că a adăugat ceva special piesei ”Ordinary World””, a fost mesajul trupei pentru fanii din online.

În versiunea sa inițială, piesa "Ordinary World" a fost inclusă pe albumul anterior al trupei Green Day, ”Revolution Radio”, material care a debutat pe prima poziție atât în topul american US Billboard 200, cât și în clasamentele UK Albums, Italian Albums și Canadian Albums.

Single-ul se regăsește, de asemenea, pe soundtrack-ul filmului cu același titlu, o dramă cu iz de comedie ce îl are în rol principal chiar pe solistul Green Day, Billie Joe Armstrong. Filmul spune povestea unui star rock pensionat, ce încearcă să se obisnuiască cu rutina zilnică și obligațiile familiale.

AUDIO: Green Day - "Ordinary World" feat. Miranda Lambert

Noua versiune a piesei "Ordinary World" se regăsește pe compilația ”Greatest Hits: God's Favorite Band”, pe care Green Day a lansat-o pe 17 noiembrie. Pe album se regăsesc 22 de piese, inclusiv single-ul recent lansat ”Back in the USA”.

Tracklist Greatest Hits: God's Favorite Band - Green Day:

  1. 2000 Light Years Away
  2. Longview
  3. Welcome to Paradise
  4. Basket Case
  5. When I Come Around
  6. She
  7. Brain Stew
  8. Hitchin' a Ride
  9. Good Riddance (Time of Your Life)
  10. Minority
  11. Warning
  12. American Idiot
  13. Holiday
  14. Boulevard of Broken Dreams
  15. Wake Me Up When September Ends
  16. Know Your Enemy
  17. 21 Guns
  18. Oh Love
  19. Bang Bang
  20. Still Breathing
  21. Ordinary World (feat. Miranda Lambert)
  22. Back in the USA
Comentează

Muzică nouă

Green Day prezintă piesa "One Eyed Bastard" - AUDIO

Green Day s-a viralizat în ultima săptămână din cauza unei controverse şi la fix pentru asta a scos şi un nou single, "One Eyed Bastard". E o piesă jucăuşă, cu acel ritm sea shanty de cântec de pahar al marinarilor.

Publicat

pe

Green Day One Eyed Bastard Lyric Video
Green Day One Eyed Bastard Lyric Video │ FOTO: Green Day

Green Day a lansat deja două single-uri de pe albumul din 2024, "Saviors": "The American Dream Is Killing Me", şi "Dilemma". În plus, a interpretat live un alt track proaspăt, "Look Ma, No Brains". Cât depre boacăna făcută în ultima vreme, grupul lui Billie Joe Armstrong a schimbat versurile hitului "American Idiot", atunci când a interpretat piesa live.

De la "I'm not a part of a redneck agenda" s-a ajuns la "I'm not a part of the MAGA agenda". Acest atac la adresa lui Trump a fost penalizat chiar de către Elon Musk, care a spus pe X (fostul Twitter), că de la o formaţie punk anti sistem, grupul a ajuns o formaţie pro sistem. "American Idiot" avea iniţial un atac la George W. Bush, dar a fost adaptată vremurilor actuale.

Chitaristul Rage Against the Machine, Tom Morello a luat totuşi apărarea Green Day, afirmând că e dreptul uui artist de a îşi exprima părerile politice. Revenind totuşi la noul single, "One Eyed Bastard", el prefaţează sosirea albumului "Saviors", care debutează pe 19 ianuarie 2024.

Este ultimul single înainte de marele debut al LP-ului cu numărul 14 din istoria formaţiei americane. Billie Joe Armstrong afirmă că această piesă a pornit dintr-o improvizaţie, de la un riff pe care îl avea pregătit, era ceva apropiat de Black Sabbath aparent. Green Day pregăteşte petreceri gratuite de ascultare a noului album în 200 de magazine indie de pe glob, pornind de pe 13 ianuarie 2024.

Grupul are în plan un mega turneu global în 2024, care îi va avea pe The Smashing Pumpkins în deschidere. Rancid, The Linda Lindas deschid concertele din America de Nord, iar cele din Europa sunt deschise de Nothing But Thieves, The Hives, Donots, The Interrupters şi Maid of Ace.

Citește în continuare

Muzică nouă

Green Day cântă live piesa nouă "Look Ma, No Brains" de pe albumul din 2024

Green Day a anunţat recent că pregăteşte un album nou pentru anul 2024, iar înainte de sosirea sa, a decis să cânte live piesele noi la marile festivaluri. Spre exemplu "Look Ma, No Brains" s-a auzit recent.

Publicat

pe

Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)
Billie Joe Armstrong de la Green Day (Live)

Green Day a oferit debutul piesei noi "Look Ma, No Brains" în cadrul festivalului When We Were Young 2023. Interpretarea vine la puţin timp după veştile legate de un nou album şi un turneu în SUA în 2024. Cum sună acest single? Plin de energie şi entuziam tineresc, plin de versuri despre iresponsbilitate şi decizii proaste ale unui imberb.

Trio-ul format din Billie Joe Armstrong, Tre Cool şi Mike Dirnt a cântat pentru prima dată piesa live pe 22 octombrie 2023. Green Day venea din postura de headliner la festival, timp de 2 seri la rând. Setul a inclus şi preferatele publicului, hituri ca "Boulevard of Broken Dreams", "Basket Case" sau "Wake Me Up When September Ends".

În plus a mai apărut o piesă nouă live, "The American Dream is Kiling Me", care aminteşte de albumul "American Idiot" şi are acel fler cinematic care a transformat creaţia din 2004 în show pe Broadway. Ultimul album al trio-ului american a fost "Father of all Motherf*ckers", lansat în 2020. Încă nu şti totuşi titlul şi data de lansare pentru noul album Green Day. Doar anul: 2024.

Încă o piesă nouă, "1981" s-a auzit în cadrul concertului din Quebec ţinut în această vară. Green Day este una dintre cele mai longevive trupe pop-punk, cu o istorie care se întinde până în 1987. A vândut peste 10 milioane de albume în SUA şi a obţinut multiple discuri de platină. Este şi singurul grup punk care a îndrăznit să creeze o rock opera, "American Idiot" în 2004.

Nu mai puţin de 20 de nominalizări la premile Grammy are acest grup de succes din State.

Pe 24 octombrie Green Day a lansat single-ul şi videoclipul "The American Dream is Killing Me", cu o estetică zombie potrivită pentru Halloween.

Citește în continuare

Trending