Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Evanescence lansează albumul "Synthesis", ce include compoziţii orchestral-electronice

După câteva single-uri pline de orchestraţii complexe, Evanescence a lansat în sfârşit albumul "Synthesis". Acest LP este o colecţie de melodii ale trupei refăcute prin aportul unei orchestre, dar şi al sample-urilor electronice.

Publicat

pe

Evanescence Synthesis
Evanescence Synthesis │ FOTO: Evanescence

Odată cu noul disc au venit şi două noi piese, printre care şi "Hi-Lo", care include contribuţia violonistei Lindsey Stirling. Cealaltă piesă nouă este "Imperfection", pe care se simte mai puternic influenţa muzicii electronice. "Synthesis" mai include 10 piese celebre Evanescence remixate şi re-înregistrate cu orchestră, plus 4 interludii muzicale cu aer melodramatic.

Au trecut 6 ani de la ultimul release al trupei, perioadă în care Amy Lee s-a dedicat vieţii personale, carierei solo şi cărţilor pentru copii. Cu "Synthesis" trupa americană a ajuns la 4 albume de studio, iar acest debut a venit prin casa de discuri BMG Rights Management. De aranjamentele orchestrale s-a ocupat David Campbell, care are la activ un număr gigantic de 450 de albume care au ajuns Gold sau Platinum de-a lungul anilor.

Campbell a orchestrat albume ale lui Adele, Muse, Leona Lewis, Linkin Park, Beyonce sau Miley Cyrus. După lansarea discului "Evanescence" în 2011 şi turneul din 2011-2012, grupul s-a aflat într-o pauză de 3 ani, în care fiecare membru s-a ocupat de proiecte personale. Revenirea pe scenă s-a făcut în 2015, cu ocazia festivalului Ozzfest din Tokyo. În perioada care a urmat s-au înmulţit reprezentaţiile ce includeau elemente de orchestră, ducând la noua direcţie Evanescence.

În 2016 sosea o compilaţie numită "Lost Whispers", care include piese B Side şi bonus track-uri din primele 3 LP-uri. Odată cu "Synthesis" Amy Lee and co îşi văd împlinit visul de a ajunge la sound apropiat de perfecţiune, îmbinând muzica clasică şi pe cea electronică. Sunt tratate în piese teme precum depresia, singurătatea şi imaginea falsă a celor din jur.

Acum la finalul lui 2017 trupa se află într-un turneu împreună cu o orchestră, oferind reprezentaţii live ale pieselor noi şi remasterizate. Formaţia ne-a vizitat la final de lună iunie la Arenele Romane, pentru un concert încărcat de emoţie, unde am auzit toate hiturile sale clasice - Vezi galeria de poze!

Comentează

Trending