Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Evanescence lansează albumul "Synthesis", ce include compoziţii orchestral-electronice

După câteva single-uri pline de orchestraţii complexe, Evanescence a lansat în sfârşit albumul "Synthesis". Acest LP este o colecţie de melodii ale trupei refăcute prin aportul unei orchestre, dar şi al sample-urilor electronice.
Evanescence Synthesis

Evanescence Synthesis (foto: Evanescence)

Odată cu noul disc au venit şi două noi piese, printre care şi "Hi-Lo", care include contribuţia violonistei Lindsey Stirling. Cealaltă piesă nouă este "Imperfection", pe care se simte mai puternic influenţa muzicii electronice. "Synthesis" mai include 10 piese celebre Evanescence remixate şi re-înregistrate cu orchestră, plus 4 interludii muzicale cu aer melodramatic.

Au trecut 6 ani de la ultimul release al trupei, perioadă în care Amy Lee s-a dedicat vieţii personale, carierei solo şi cărţilor pentru copii. Cu "Synthesis" trupa americană a ajuns la 4 albume de studio, iar acest debut a venit prin casa de discuri BMG Rights Management. De aranjamentele orchestrale s-a ocupat David Campbell, care are la activ un număr gigantic de 450 de albume care au ajuns Gold sau Platinum de-a lungul anilor.

Campbell a orchestrat albume ale lui Adele, Muse, Leona Lewis, Linkin Park, Beyonce sau Miley Cyrus. După lansarea discului "Evanescence" în 2011 şi turneul din 2011-2012, grupul s-a aflat într-o pauză de 3 ani, în care fiecare membru s-a ocupat de proiecte personale. Revenirea pe scenă s-a făcut în 2015, cu ocazia festivalului Ozzfest din Tokyo. În perioada care a urmat s-au înmulţit reprezentaţiile ce includeau elemente de orchestră, ducând la noua direcţie Evanescence.

În 2016 sosea o compilaţie numită "Lost Whispers", care include piese B Side şi bonus track-uri din primele 3 LP-uri. Odată cu "Synthesis" Amy Lee and co îşi văd împlinit visul de a ajunge la sound apropiat de perfecţiune, îmbinând muzica clasică şi pe cea electronică. Sunt tratate în piese teme precum depresia, singurătatea şi imaginea falsă a celor din jur.

Acum la finalul lui 2017 trupa se află într-un turneu împreună cu o orchestră, oferind reprezentaţii live ale pieselor noi şi remasterizate. Formaţia ne-a vizitat la final de lună iunie la Arenele Romane, pentru un concert încărcat de emoţie, unde am auzit toate hiturile sale clasice - Vezi galeria de poze!

Citește mai multe despre Evanescence
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Björk dezvăluie tracklist-ul albumului "Utopia"

Björk a împărtășit cu fanii tracklistul pentru albumul "Utopia", ce va fi lansat pe 24 noiembrie.

Închide