Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Whitesnake
INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc"

Dueluri Vocea României 2017: Oana Cenușe a fost eliminată din competiție

Oana a reușit să uimească antrenorii cu prestația sa de la audițiile pe nevăzute. Vocea sa puternică a întors toate scaunele, făcându-i pe cei patru jurați să se lupte în argumente de convingere.
Oana Cenușe la Vocea României 2017

Oana Cenușe la Vocea României 2017 (foto: PRO TV)

Vocea superbă a Oanei nu ne este străină, adolescenta participând în 2014 la emisiunea "Next Star". Trei ani mai târziu, odată ce a împlinit vârsta minimă pentru a participa la show-ul Vocea României, Oana a urcat pe scenă și a cântat "Stone Cold". Vocea ei imensă a făcut ca toți antrenorii să se întoarcă. Loredana, Smiley, Adrian și Tudor nu au fost uimiți doar de voce, ci și de înfățișarea fetei.

"Mogâldeața de fată", așa cum a caracterizat-o Loredana pe tânără, a stârnit un val de admirație. "Extraordinar! Extraordinar! Prima întrebare, foarte important - nu cumva ai vrut să vii la Vocea României Junior?" a fost reacția lui Smiley. Antrenorul a continuat: "Doamne, ce ai făcut? Ce ai putut să faci în seara asta? Mi se pare uluitor! Ai o voce atât de mare! Când m-am întors nu îmi venea să cred. Ești, din nou, un exemplu că la Vocea României, vocea este ceea ce ne mișcă. Vocea e ceea ce ne emoționează. Interpretarea ta a fost uluitoare!"

În timpul blind-urilor, Oanei i s-a pus o etichetă, în sensul pozitiv al sintagmei - "esențele tari se țin în sticluțe mici", etichetă care a luat naștere din vorbele spuse de Tudor:

"Eu cred că esenţele tari se ţin în sticluţe mici. E chestia asta mică, aparent mică, și care este de fapt uriaşă, cumva argumentează faptul că toţi când murim scădem cu 21 de grame, pentru că sufletul are 21 de grame indiferent cât de mari sau cât de mici suntem. E posibil ca tu să ai 22, 23 de grame. Eu cred că e cam mult suflet în tine, ceea ce nu e foarte rău deloc, şi mi-ar plăcea să lucrez cu sufletul tău. Dacă doreşti să-l pui fragil, așa,  pe o farfurie şi să stăm să ne uităm la el şi să zicem: <<ce facem, cum îl colorăm?>>".

Iar Chirilă a fost cel care și-a pus întrebări legate de "sufletul" Oanei pentru că fata a decis să meargă în echipa lui.

Oana Cenușe și Ștefan Știucă - dueluri Vocea României 2017

Oana Cenușe și Ștefan Știucă - dueluri Vocea României 2017 (Foto: www.facebook.com)

Cu așteptări mari în ceea ce o privește pe Oana, a sosit momentul confruntărilor. Am putut să o urmărim pe concurentă în cadrul celei de-a treia serii a duelurilor. Fata l-a avut ca partener de scenă pe Ștefan Știucă, un alt concurent a cărui voce a ajuns la inima antrenorilor.

Tudor a ales să creeze un moment în care muzica a atins un nivel al desăvârșirii autentice. Două voci mari și o chitară pe melodia "Redemption Song" (în varianta lui Bob Marley) au reușit să impresioneze audiența.

Nici ceilalți membri ai juriului nu au rămas indiferenți la o asemenea interpretare, având, fiecare în parte, cuvinte de laudă:

"Mă bucur să văd, de fiecare dată, pe această scenă, muzica preia controlul, intră în voi și deveniți niște aparate care o transmit mai departe. Atât de mare poate să fie muzica", a declarat Despot.

Și Smiley a apreciat atât alegerea melodiei, cât și interpretarea în sine:

"Mi-a plăcut foarte mult cântecul ăsta. Am stat, așa, ca la spectacol și interpretarea voastră a fost una specială. Mă uit la Ștefan și îmi aduc aminte de Tobi Ibitoye. Are sălbăticia aia, are curajul de a se lăsa purtat de muzică, își eliberează mintea și ne cântă cu sufletul. Și asta se simte. Oana a făcut să pară ca și cum ați fost doi artiști invitați pe aceeași piesă, amândoi celebri, amândoi consacrați, stăpâni pe sine. A fost exact ca un duet din ăsta, știi, tribut Bob Marley unde au venit doi artiști mari și au făcut din acest cântec un cântec nou. Vă felicit!"

Înainte de a lua o decizie, Tudor a spus câteva cuvinte: "E adevărat că poate să pară un cântec, și poate că și este un cântec mai potrivit pentru Ștefan, dar adevărata performanță pe cântec a făcut-o, din punctul meu de vedere, Oana, care, la o vârstă la care nu are preocuparea despre sensul vieții noastre, și sensul lumii noastre, și sensul politic și social al lumii noastre, ea a înțeles foarte bine cântecul".

Tudor a ales să meargă mai departe cu vocea care îl inspiră mai mult, iar acea voce a fost a lui Ștefan. Din păcate, Oana a fost eliminată din competiție, în ciuda dorinței puternice a antrenorului său care spera că va fi salvată de colegii lui.

Plecarea Oanei din emisiune a stârnit un val de opinii din partea publicului. O parte a apreciat muzica, așa cum și Tudor a punctat. Momentul Oanei și a lui Ștefan a fost cu și despre muzică. O altă parte a publicului a blamat atât decizia lui Tudor, cât și a celorlalți antrenori. În opinia lor, piesa nu a a avantajat-o pe fată și măcar unul din ceilalți jurați ar fi trebuit să apese butonul pentru că vocea Oanei putea ajunge departe în emisiune.

Din păcate, fiecare joc are regulile sale, cu avantaje și dezavantaje. Vocea Oanei nu se mai aude în cadrul emisiunii, dar s-a făcut remarcată și este suficient de puternică încât să își creeze propriul drum.

RECOMANDARE: Urmărește interviul cu Tudor Chirilă care ne-a spus mai multe despre ce fel de voce ar putea câștiga competiția

Citește mai multe despre Adrian DespotLoredana GrozaOana CenușeSmileyTudor Chirila
RECOMANDARE:GIVEAWAY: Câștigă o cană InfoMusic cu autograf de la Tudor Chirilă

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Luna Amară lansează videoclipul piesei "Om" în cadrul unui proiect de repoziţionare artistică

Luna Amară va lansa pe 8 noiembrie videoclipul piesei ”Om”. Evenimentul de lansare va avea loc în Club Control, în...

Închide