Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări

Dimitri's Bats - lilieci și rock alternativ

Dimitri's Bats, o nouă trupă proaspătă își face apariția pe scena de rock din România. Vă invităm să aflați povestea celor cinci membrii și să ascultați piesa lor de debut, "Cold".

Pe scena underground din România apar din ce în ce mai multe trupe cu potential. Dimitri’s Bats vine cu o experiență muzicală în spate, prin intermediul lui Radu Osaciuc, pe care mulți îl știu din cadrul proiectului Sophisticated Lemons. Băieții cântă un rock alternativ cu influențe electro-pop și s-au făcut cunoscuți publicului în cadrul evenimentului "The Fresh In The Garden", unde au prezentat câteva dintre piesele pe care le aveau în “buzunar“.

“Cel mai mare vis este ca muzica noastră să ajungă la cât mai multă lume, să ne creștem publicul și să ieșim din țară să cântăm la festivaluri cât mai mari.”

Încă de la primul contact cu muzica trupei, ne-a atras atenția numele lor, Dimitri’s Bats. Aceștia s-au inspirat dintr-o legendă urbană din Neagra, județul Neamț. Un sătean pe nume Dumitru avea un obicei ciudat să prindă lilieci și să îi țină în cuști în casă. Aparent, Dumitru nu vorbea cu nimeni din sat, ci doar cu liliecii lui. După moartea misteriosului sătean, s-a aflat că acesta era putred de bogat.

“Fiecare dintre noi a făcut parte la un moment dat dintr-o trupă din alternativul bucureștean. Era inevitabil să nu ne cunoaștem, măcar din vedere. Șansa a fost ca Radu (voce), Cristi (bas) și Bop (chitară) să ajungă într-o sală de repetiții împreună și să cânte. Cam așa s-a turnat fundația pentru noul proiect muzical. Am început să ne căutăm tibar și încă un chitarist/clăpar și așa au apărut în peisaj Andrei Costache (tobe) și Andrei Drăgușanu (chitară/clape).”

Ca background muzical, membrii trupei ascultă stiluri foarte diferite, însă au găsit un punct comun în care ideile lor se contopesc prin Dimitri’s Bats. Cristian Drîmba ascultă muzică orientală, Radu Osaciuc alternativ, R&B și hip-hop, Marius Acsintoaie (Bop) apreciază rock-ul alternativ și punk-ul, Andrei Costache mizează pe rock și R&B, iar Andrei Drăgușanu a fost influențat de alternativ și muzica clasică. Pe lista lor comună însă, se află artiști precum Anderson .Paak, Leon Bridges, Jacob Collier, The Internet, Tash Sultana, Cory Henry, alt-J sau Tyler the Creator.

Probabil că așa a luat naștere și “Cold”, prima lor piesă însoțită de videoclip oficial. Piesa te trece prin mai multe stări și arată o parte din ceea ce se petrece în mintea băieților. Videoclipul a fost realizat de Radu Osaciuc și Sonia Ciocan, de la agenția de creație Ciocanul. Cu cadre filmate în București și în Viena, clipul este ca un fel ilustrare în imagini a proiectului Dimitri’s Bats.

Pe băieți îi puteți găsi pe pagina lor oficială de Facebook sau pe Instagram.

 

Citește mai multe despre Dimitri's Bats
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ara Malikian și cum nu încape el într-o cutie: "Eu sunt de peste tot"

Clasică. Rock. Pop. Folk. Flamenco. Vivaldi, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Bach, Radiohead - poate toți în aceeași seară. Pe plajă,...

Închide