Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Dimitri's Bats - lilieci și rock alternativ

Dimitri's Bats, o nouă trupă proaspătă își face apariția pe scena de rock din România. Vă invităm să aflați povestea celor cinci membrii și să ascultați piesa lor de debut, "Cold".

Publicat

pe

Pe scena underground din România apar din ce în ce mai multe trupe cu potential. Dimitri’s Bats vine cu o experiență muzicală în spate, prin intermediul lui Radu Osaciuc, pe care mulți îl știu din cadrul proiectului Sophisticated Lemons. Băieții cântă un rock alternativ cu influențe electro-pop și s-au făcut cunoscuți publicului în cadrul evenimentului "The Fresh In The Garden", unde au prezentat câteva dintre piesele pe care le aveau în “buzunar“.

“Cel mai mare vis este ca muzica noastră să ajungă la cât mai multă lume, să ne creștem publicul și să ieșim din țară să cântăm la festivaluri cât mai mari.”

Încă de la primul contact cu muzica trupei, ne-a atras atenția numele lor, Dimitri’s Bats. Aceștia s-au inspirat dintr-o legendă urbană din Neagra, județul Neamț. Un sătean pe nume Dumitru avea un obicei ciudat să prindă lilieci și să îi țină în cuști în casă. Aparent, Dumitru nu vorbea cu nimeni din sat, ci doar cu liliecii lui. După moartea misteriosului sătean, s-a aflat că acesta era putred de bogat.

“Fiecare dintre noi a făcut parte la un moment dat dintr-o trupă din alternativul bucureștean. Era inevitabil să nu ne cunoaștem, măcar din vedere. Șansa a fost ca Radu (voce), Cristi (bas) și Bop (chitară) să ajungă într-o sală de repetiții împreună și să cânte. Cam așa s-a turnat fundația pentru noul proiect muzical. Am început să ne căutăm tibar și încă un chitarist/clăpar și așa au apărut în peisaj Andrei Costache (tobe) și Andrei Drăgușanu (chitară/clape).”

Ca background muzical, membrii trupei ascultă stiluri foarte diferite, însă au găsit un punct comun în care ideile lor se contopesc prin Dimitri’s Bats. Cristian Drîmba ascultă muzică orientală, Radu Osaciuc alternativ, R&B și hip-hop, Marius Acsintoaie (Bop) apreciază rock-ul alternativ și punk-ul, Andrei Costache mizează pe rock și R&B, iar Andrei Drăgușanu a fost influențat de alternativ și muzica clasică. Pe lista lor comună însă, se află artiști precum Anderson .Paak, Leon Bridges, Jacob Collier, The Internet, Tash Sultana, Cory Henry, alt-J sau Tyler the Creator.

Probabil că așa a luat naștere și “Cold”, prima lor piesă însoțită de videoclip oficial. Piesa te trece prin mai multe stări și arată o parte din ceea ce se petrece în mintea băieților. Videoclipul a fost realizat de Radu Osaciuc și Sonia Ciocan, de la agenția de creație Ciocanul. Cu cadre filmate în București și în Viena, clipul este ca un fel ilustrare în imagini a proiectului Dimitri’s Bats.

Pe băieți îi puteți găsi pe pagina lor oficială de Facebook sau pe Instagram.

 

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Dimitri`s Bats a lansat "She", o piesă ritmată despre relații toxice - AUDIO

Trupa Dimitri's Bats a lansat piesa "She", un nou single de pe viitorul material de studio. "She" este acea piesă din concertele formației în care treaba devine serioasă și ritmul te pune la dans.

Publicat

pe

Dimitri's Bats
Dimitri's Bats │ FOTO: Captură YouTube

Un cântec aparent vesel, "She" vorbește în versuri despre cu totul altceva: relații toxice, motivele ascunse pentru care suntem prinși în acestea și vina aruncata agresiv atunci când totul se termină.

"Indiferent de cum interpretezi piesa, notele vesele sigur te vor ridica în picioare să dai drumul la dans!" – Dimitri's Bats

AUDIO: Dimitri`s Bats - "She"

Dimitri's Bats sunt o apariție proaspătă pe scena indie/rock românească, cu o abordare eclectică între dancefloor și riff-uri alternative. Influențați de artiști precum Anderson .Paak, Jacob Collier, alt-J sau Tyler the Creator, trupa are o abordare ce se potrivește perfect atât live pe scene de festival sau de club cât și pe dancefloor în nopți târzii.

EP-ul "Mess", primul material de studio al trupei, a fost lansat în toamna lui 2018 și a fost promovat prin single-uri precum "Cold", "Bottom of the Ocean", "Dancing and Falling" sau "Just a Little Bit". EP-ul "Mess" este disponibil pentru streaming și download pe toate rețelele de distribuție digitală.

În prezent, formația lucrează la piese noi pentru un viitor material de studio. Până atunci, publicul poate vedea trupa cântând live în cadrul festivalului Living Rock. Dimitri's Bats au show-ul programat sâmbătă, 21 august, în aceeași zi urmând să urce pe scenă și Robin and the Backstabbers,, Toulouse Lautrec, Jurjak, URMA și The Mono Jacks. Găsiți lineup-ul complet al festivalului aici.

Citește în continuare

Trending