Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Urmărește trupa Black Sabbath cântând "Iron Man" live pentru ultima oară - VIDEO

Fanii care nu au ajuns la concertele de adio ale trupei Black Sabbath pot urmări online formația cântând live, pentru ultima oară, unul dintre piesele legendare ale trupei - ”Iron Man”. Înregistrarea video a fost realizată în cadrul turneului ”The End”.
Black Sabbath Live în cadrul turneului The End

Black Sabbath Live în cadrul turneului The End

Urmărește-ne pe

După o impresionantă carieră, începută în 1968 și încheiată anul acesta, odată cu finalizarea turneului ”The End”, Black Sabbath rămâne în atenția oamenilor care le iubesc muzica prin momente live din cadrul ultimelor concerte ale trupei. Cel mai recent clip împărtășit publicului îi surprinde pe veterani interpretând live, pentru ultima oară, piesa "Iron Man".

Această melodie se află printre preferatele publicului, chiar dacă la momentul lansării, în anii '70, nu a reușit să urce mai sus de poziția 52 în topul Billboard Hot 100. Au fost nevoie de 30 de ani până când valoarea piesei să fie apreciată de criticii industriei, "Iron Man" primind premiul Grammy pentru Best Metal Performance în cadrul galei din 2000. Acesta a fost și primul premiu Grammy primit de trupa Black Sabbath.

Liric, piesa ”Iron Man” relatează povestea unui om care călătorește în viitor, exact în momentul apocalipsei. Încercând să se întoarcă în prezent, este transformat într-un om de oțel la trecerea printr-un câmp magnetic.

LIVE VIDEO: Black Sabbath - "Iron Man" (turneu The End)

Ultimul album cu piese originale lansat de Ozzy Osbourne cu Black Sabbath a fost "13". Albumul a urcat pe primul loc în topul oficial al albumelor din Marea Britanie, fiind primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge această performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye.

La începutul lunii noiembrie, Ozzy Osbourne a anunțat că va pleca într-un turneu solo de adio. După concertele de adio cu Black Sabbath, ce s-au încheiat anul acesta, muzicianul își va lua rămas bun de la public și în formulă solo, acompaniat pe scenă de vechii săi prieteni și colaboratori Zakk Wylde (chitară), Blasko (bas), Tommy Clufetos (tobe) și Adam Wakeman (clape).

Ozzy Osbourne a concertat în România în 2010. Muzicianul a cântat la Zone Arena din Bucureşti, show-ul fiind deschis de trupele românești Luna Amară şi Coma.

Citește mai multe despre Black Sabbath
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Noua piesă a Nicoletei Nucă a dat tonul unui pariu la Europa FM

Invitată în ”Deșteptarea” la Europa FM, Nicoleta Nucă a povestit despre noul ei single, ”Ai Uitat Cine Ești”. Melodia a...

Închide