Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Baritonul Philippe Spiegel și dirijorul Vinicius Kattah vor oferi profunzime spectacolului Imperial Christmas Gala 2017

Cel mai apreciat bariton al orchestrei vieneze, Philippe Spiegel, și cel mai tânăr dirijor al Schoenbrunn Palace Orchestra, Vinicius Kattah, vor introduce publicul din București în atmosfera Crăciunului. Cei doi muzicieni vor participa la spectacolul Imperial Christmas Gala 2017 al Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, eveniment ce va avea loc pe 23 decembrie, la Sala Palatului.

Publicat

pe

Vinicius Kattah și Philippe Spiegel
Vinicius Kattah și Philippe Spiegel

Philippe Spiegel s-a născut în Santiago de Chile, dar a crescut în Innsbruck, câștigându-și experiența muzicală ca solist în “Corul de băieți Wilten”. La vârsta de 17 ani s-a înscris la Universitatea de Muzică din Viena pentru a studia împreună cu Karlheinz Hanser si KS Marjana Lipovšek, unde a promovat examenele finale cu distincție. Mai mult, a urmat cursuri de masterat alături de Christa Ludwig, Thomas Hampson, Michael Schade, Thomas Quasthoff si Helmut Deutsch. Printre concursurile la care a câștigat premii se numără Concursul de tineret “Prima la Musica”, competiția “Gradus ad Parnassum” și ”Concursul german de cântari” din Berlin.

Pe zona de operă, Philippe Spiegel a construit un larg repertoriu cu roluri de bariton în: Papageno (Die Zauberflöte), Figaro (Der Barbier von Sevilla), Marcello (La Bohème), Masetto (Don Giovanni), Guglielmo (Così fan tutte) precum și Melisso (Alcina lui Händel), Conte Perrucchetto (La fedeltà premiata), Dr. Falke (Die Fledermaus) si Zoroastro (Händel's Orlando).

În plus, fata de angajamentele sale pe scena de opera, Philippe Spiegel urmăreste, de asemenea, o carieră aglomerată ca interpret solo. Aparițiile sale au inclus solo-uri baritonale în Oratorio de Crăciun a lui Bach și Requiem de Mozart.

Născut în 1986 în Brazilia, tânărul dirijor Vinicius Kattah a câștigat locul I în cadrul Concursului Internațional de Dirijori “Dunărea Albastră” în 2011 și locul al-III-lea la cel de-al VII-lea Concurs Internațional de Dirijori de Opera "Luigi Mancinelli" in anul 2016. Kattah s-a stabilit în Viena, iar în ultimii 8 ani a colaborat cu Opera de Stat din Viena, Musikverein, Konzerthaus, Hofburg, Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna si multe alte orchestre.

Kattah este în prezent dirijor principal al Operei Naționale Slovace si a condus, recent, premiera mondială a lucrării "Cenușăreasa", compusă de copila-minune Alma Deutscher (11 ani), operă ce poate fi vizionată în documentarul BBC "Finding Cinderella". Specializarea lui Kattah este muzica lui W. A. Mozart. In 2015, a fondat proiectul Tutti Mozart, unde prezintă universul muzical al geniului născut în 1756 la Salzburg.

Bilete la concertul Imperial Christmas Gala 2017 - Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna:

  • Categoria IV – 99 lei
  • Categoria III – 149 lei
  • Categoria II – 199 lei
  • Categoria I – 299 lei
Comentează

Trending