Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Robert Pița - vocea care se transformă constant

Robert Pița a convins-o pe Loredana să apese butonul și să își mărească echipa cu un concurent talentat.

Publicat

pe

Robert Pița - audiții pe nevăzute Vocea României 2017

Pasiunea lui Robert pentru muzică a luat naștere de când era în școala primară. A studiat vioara din clasa întâi până în clasa a cincea. Începând din clasa a cincea a început să ia lecții de clarinet. În același timp, a pornit și studiul chitarei bass, de care se simte mult mai atras.

În prezent, este elev în cadrul Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov, iar în viitor își dorește să plece în Irlanda pentru a studia muzica. Până atunci, însă, ambiția și dragostea lui Robert pentru muzică l-au făcut să participe la diferite emisiuni televizate.

În cadrul sezonului din 2015 al show-ului "Românii au talent" am putut să îl cunoaștem pe Robert. Făcea parte, la acea vreme, din trupa "I Wanna See The Moon". Cu o creastă verde și cu un aer punk, Robert era chitaristul trupei ce a surprins juriul cu o interpretare intensă. I Wanna See The Moon a ajuns până în semifinale.

Anul următor, Robert s-a întors la Românii au talent, de această dată în cadrul altei trupe - 3,14tA & Band Over.

Cum nu a obținut premiul cel mai mare în niciunul din cele două sezoane a show-ului de talente, Robert s-a hotărât să participe la Vocea României. Prima încercare a avut loc în 2015, dar nu a reușit să întoarcă niciun scaun. A ascultat sfaturile antrenorilor, s-a pregătit, și în cel de-al șaptelea sezon a avut o prezență care nu a putut trece neobservată.

Robert a încercat diferite stiluri muzicale, recurgând, în cadrul acestei ediții a audițiilor, la rock-ul din piesa "Mama, I'm Coming Home". Interpretarea tânărului a cucerit-o pe Loredana, ea fiind singura care s-a întors.

"Ce faci, mă?" a fost prima reacție a lui Smiley când l-a văzut pe Robert. Antrenorul, care este și prezentatorul "Românii au talent", și-a amintit de el. "Băi, ce schimbat ești! Deci, tu în fiecare an, când te văd, ești alt om. Mama, dar ce transformare!"

Adrian i-a spus că este alături de el oricând va avea nevoie, iar motivul pentru care nu s-a întors a fost cauzat de faptul că a interpretat "prea atacat" piesa.

"Robert, aveam nevoie de o voce ca a ta. Îmi place cum arăți, îmi place stilul tău, îmi place că ești muzician și toate astea au făcut să vii acasă la mama. Așa că...come to mama!"

Trending