Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Oana Cenușe - "esențele tari se țin în sticluțe mici", la Vocea României

Prezența Oanei Cenușe pe scena de la Vocea României a încheiat a șasea seara de audiții pe nevăzute. Tânăra a impresionat juriul cu piesa "Stone Cold" și i-a făcut pe toți cei patru antrenori să apese butonul.

Publicat

pe

Oana Cenușe - audiții pe nevăzute Vocea României 2017 │ FOTO: www.facebook.com

Oana are 16 ani și este din Drobeta-Turnu Severin. Relația cu muzica a luat naștere din copilărie, Oana luând lecții de pian, vioară și canto. Așa cum însăși a spus, pentru Oana muzica este ca un prieten: "muzica, pentru mine, este ca și un prieten ascuns, dacă pot să o numesc așa. Ea a fost acolo când am fost tristă, când am fost supărată, când am avut nevoie. Mereu e acolo".

Oana a precizat că părinţii ei nu au studii muzicale – tatăl este şomer, iar mama lucrează ca dispecer la o pizzerie. Deși aceștia nu au un talent muzical, apreciază harul fiicei lor și o susțin în permanență.

Vocea superbă a Oanei nu ne este străină, adolescenta participând în 2014 la emisiunea "Next Star". Interpretarea piesei "Adagio" i-a uimit pe jurați. Aceștia s-au ridicat în picioare și au aplaudat talentul uriaș ce zăcea, la acea vreme, într-o fetiță de 13 ani.

Trei ani mai târziu, odată ce a împlinit vârsta minimă pentru a participa la show-ul Vocea României, Oana a urcat pe scenă și a cântat "Stone Cold". Vocea ei imensă a făcut ca toți antrenorii să se întoarcă. Loredana, Smiley, Adrian și Tudor nu au fost uimiți doar de voce, ci și de înfățișarea fetei.

"Extraordinar! Extraordinar! Prima întrebare, foarte important - nu cumva ai vrut să vii la Vocea României Junior?" a fost prima reacție a lui Smiley. Antrenorul a continuat: "Doamne, ce ai făcut? Ce ai putut să faci în seara asta? Mi se pare uluitor! Ai o voce atât de mare! Când m-am întors nu îmi venea să cred. Ești, din nou, un exemplu că la Vocea României, vocea este ceea ce ne mișcă. Vocea e ceea ce ne emoționează. Interpretarea ta a fost uluitoare!"

Și Adi Despot s-a referit tot la contrastul dintre voce și aspectul Oanei: "Știi ce se poate spune despre tine? Că la cât de mică ești, ești toată o voce. Și este admirabil că la 16 ani ți-ai ales o astfel de melodie, superbă, și ai dus-o la capăt exact așa cum trebuie și exact așa cum mi-aș fi dorit eu, cu riscul de a trece pragul, cu riscul de a falsa. Ai încercat să ne arăți tot ce poți în seara asta. Și poți extrem de mult".

"Eu încă nu-mi revin. Cum se poate într-o mogâldeaţă de fată să zacă o asemenea voce? Sunt uluită! Ai reuşit să faci o interpretare perfectă şi să ne facă pe roţi înnebuniţi după vocea ta! Îmi doresc tare mult să vii în echipa mea.", au fost cuvintele Loredanei.

Pledoariile antrenorilor s-au încheiat cu vorbele emoționante ale lui Tudor: "Eu cred că esenţele tari se ţin în sticluţe mici. E chestia asta mică, aparent mică, și care este de fapt uriaşă, cumva argumentează faptul că toţi când murim scădem cu 21 de grame, pentru că sufletul are 21 de grame indiferent cât de mari sau cât de mici suntem. E posibil ca tu să ai 22, 23 de grame. Eu cred că e cam mult suflet în tine, ceea ce nu e foarte rău deloc, şi mi-ar plăcea să lucrez cu sufletul tău. Dacă doreşti să-l pui fragil, așa,  pe o farfurie şi să stăm să ne uităm la el şi să zicem: <<ce facem, cum îl colorăm?>>".

Întrebată de Loredana care este motivul pentru care a ales să participe la Vocea României, Oana a spus că își dorește să capete experiență și să își facă prieteni.

Înainte de a se decide, tânăra le-a mulțumit juraților că au avut încredere în vocea ei. A ținut să le mai spună că îi apreciază pe fiecare în parte în mod egal și i-ar face mare plăcere să aibă șansa să discute cu fiecare dintre cei patru. Într-un final, Oana a luat o decizie - aceea de a merge în echipa lui Tudor Chirilă.

Trending