Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Legendarul rocker Tom Petty a încetat din viaţă la 66 de ani

Lumea rockului a suferit o lovitură grea la începutul acestei săptămâni, când a încetat din viaţă Tom Petty. Legendarul rock star în vârstă de 66 de ani a fost liderul şi creierul trupei The Heartbreakers, vânzând peste 80 de milioane de discuri la nivel global.

(foto: Tom Petty)

Urmărește-ne pe

Celebrul compozitor şi solist a fost găsit inconştient în locuinţa sa din Malibu, după un atac de cord. Medicii l-au descoperit pe artist în stop cardiac şi fără suflu. Rockerului i s-a descoperit puls, dar nu şi activitate cerebrală, fiind dus la spital şi conectat la aparate. De-a lungul zilei de 2 octombrie a venit decizia de a îl deconecta pe Tom de la aparate.

Tom Petty and the Hearbreakers încheiaseră recent un turneu de vară, cu o serie de concerte la Hollywood Bowl. Turneul a marcat împlinirea a 40 de ani de activitate pentru trupă şi l-a prezentat pe muzician în mare formă. Activ din 1970, multi instrumentalistul a făcut parte şi din grupurile Traveling Wilburys şi Mudcrutch. Artistul a avut o carieră solo la fel de bogată şi a colaborat cu nume mari din rock şi blues, precum Eric Clapton, Stevie Nicks, Bob Dylan, Roy Orbisson sau Johnny Cash.

Bob Dylan, prieten apropiat al lui Petty şi membru al trupei Traveling Wilburys a declarat următoarele despre trecerea în nefiinţă a artistului:

Este o veste şocantă, zdrobitoare. Îl apreciam foarte mult pe Tom. Era un muzician excelent, plin de lumină, un prieten şi nu îl voi uita niciodată.

Icon al anilor 70, Tom Petty a cântat despre rebeli, despre personaje dure şi dramatice. Single-urile sale celebre realizate cu The Heartbreakers includ "The Waiting", "You Got Lucky", "Mary Jane's Last Dance" şi "Learning to Fly". Ultimul release al lui Tom a venit în 2014, "Hypnotic Eye" debutând pe locul întâi în topul Billboard Rock Chart.

Thomas Earl Petty s-a născut pe 20 octombrie 1950 şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002. O voce de aur, un rebel care era şi cowboy şi bad boy, în egală măsură Bowie şi Dylan într-o singură persoană. RIP Tom Petty!

Citește mai multe despre Tom Petty
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra și Ștefan Bănică vin mâine la Media Music Awards

Andra și Ștefan Bănică, doi dintre cei mai apreciați artiști din România, vin mâine la Media Music Awards, celebra gală...

Închide