Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Trupa Franz Ferdinand revine cu melodia "Always Ascending" şi oferă detalii despre noul album

Au trecut 4 ani de la ultimul album de studio Franz Ferdinand, iar fanii trupei aproape pierduseră speranţa că vor auzi ceva nou prea curând. Asta până în săptămâna curentă, când scoţienii au revenit în mare formă, cu single-ul "Always Ascending", anunţând şi un nou album.

Publicat

pe

Single Franz Ferdinand Always Ascending
Single Franz Ferdinand Always Ascending │ FOTO: Franz Ferdinand

Noul LP va sosi în 2018 şi este prefaţat de single-ul care îi poartă numele, "Always Ascending". Veteranii indie activează din 2002 şi au bifat două premii Brit Awards, un premiu NME, plus multiple hituri UK Top 20. Judecând după piesa cea nouă, sintetizatoarele au un rol important în sound-ul proaspăt al grupului. Discul cel nou debutează pe 9 februarie 2018 şi reprezintă o schimbare de sunet, lăsând chitările în urmă în favoarea sintetizatoarelor şi sample-urilor electronice.

Cu toate acestea, nu ar trebui să "citim" prea multe în această primă piesă, pentru că vocalul Alex Kapranos a promis şi surprize pentru noul album. Nu toate lucrurile au mers bine pentru Franz Ferdinand în ultima vreme, chitaristul Nick McCarthy părăsind grupul în vara lui 2016. Au trecut 4 ani de la apreciatul release "Right Thoughts, Right Words, Right Action", care a primit recenzii pozitive şi a intrat în top 10 în multiple ţări şi regiuni.

În Scoţia a ajuns pe locul 2, iar în UK pe locul 6. Alex Kapranos a descris noile piese drept "futuriste dar şi naturale". Marea dorinţă a artiştilor a fost să creeze un peisaj sonor cum nu a mai fost auzit până acum, "sunetul viitorului". Deocamdată nu există o temă clar conturată pentru noul material, dar există indicii despre un oarecare misticism şi metafizică ascunse în versurile primului single.

Acesta ar avea legătură cu un eveniment istoric care s-a întâmplat unor persoane, care s-au ridicat la ceruri şi au părăsit Pământul. În februarie 2018 începe turneul celor de la Franz Ferdinand pentru promovarea noului LP, cu accentul pus pe concerte în Marea Britanie în primă fază.

Trupa ne-a vizitat la festivalul Electric Castle în vara acestui an.

Comentează

Trending