Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Ascultă noua piesă lansată de Europe, "Election Day" - AUDIO

Europe continuă promovarea noului album ”Walk The Earth” cu piesa "Election Day". Noul single a fost înregistrat la Abbey Road Studios din Londra.
Europe

Europe (foto: Brian Cannon)

Piesa ”Election Day” este extrasă de pe cel de-al 11-lea material de studio al formației suedeze, album ce s-a vrut a fi, inițial, un material conceptual.

”Înainte de a începe înregistrările pentu acest album, am fost foarte interesat de evoluția democrației - de unde vine democrația? Ce evenimente au făcut-o să ajungă unde este acum. Am crezut că ar putea ieși un album conceptual. Nu a ieșit așa până la urmă - suntem doar o trupă rock, până la urmă - dar câteva dintre piese urmează această tematică. Este un album de oameni maturi pentru noi și o distanțare interesantă de ceea ce am făcut până acum”, a explicat vocalistul Joey Tempest pentru Billboard.

Discul ”Walk The Earth” a fost produs de Dave Cobb și va fi pus în vânzare pe 20 octombrie. Trupa plănuiește un turneu pentru 2019, totul depinzând, însă, de succesul noului album.

AUDIO: Europe - "Election Day"

Tracklist ”Walk The Earth” - Europe: 

  1. "Walk the Earth"
  2. "The Siege"
  3. "Kingdom United"
  4. "Pictures"
  5. "Election Day"
  6. "Wolves"
  7. "GTO"
  8.  "Haze"
  9. "Whenever You're Ready"
  10. "Turn to Dust"

Europe a vândut peste 25 de milioane de albume la nivel internațional. Succesul trupei a fost marcat în 1986 de piesa ”The Final Countdown”, clasata pe primul loc in 26 de tari. Ea a devenit hit international și a fost piesa care a dat și numele albumului. În 1992, după 10 ani de activitate, trupa a decis să se destrame, iar membrii săi, Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. În 2000, în cadrul unui eveniment select, administrația din Stockholm i-a solicitat pentru susținerea unui concert, iar în octombrie 2003 trupa s-a reunit în mod oficial, lansând albumul „Start from the Dark“, vândut în peste 900.000 de exemplare.

Europe a concertat la București în iunie 2015, trupa promovând atunci albumul ”War of Kings”. (Vezi galeria de poze de la concertul Europe).

Citește mai multe despre Europe
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ozzy Osbourne are câteva melodii gata pentru un viitor album solo

Black Sabbath a dezvăluit recent câteva imagini din celebrul film-concert "The End", care documentează ultimul act live al trupei. În...

Închide