Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă lansată de Europe, "Election Day" - AUDIO

Europe continuă promovarea noului album ”Walk The Earth” cu piesa "Election Day". Noul single a fost înregistrat la Abbey Road Studios din Londra.

Publicat

pe

Europe
Europe │ FOTO: Brian Cannon

Piesa ”Election Day” este extrasă de pe cel de-al 11-lea material de studio al formației suedeze, album ce s-a vrut a fi, inițial, un material conceptual.

”Înainte de a începe înregistrările pentu acest album, am fost foarte interesat de evoluția democrației - de unde vine democrația? Ce evenimente au făcut-o să ajungă unde este acum. Am crezut că ar putea ieși un album conceptual. Nu a ieșit așa până la urmă - suntem doar o trupă rock, până la urmă - dar câteva dintre piese urmează această tematică. Este un album de oameni maturi pentru noi și o distanțare interesantă de ceea ce am făcut până acum”, a explicat vocalistul Joey Tempest pentru Billboard.

Discul ”Walk The Earth” a fost produs de Dave Cobb și va fi pus în vânzare pe 20 octombrie. Trupa plănuiește un turneu pentru 2019, totul depinzând, însă, de succesul noului album.

AUDIO: Europe - "Election Day"

Tracklist ”Walk The Earth” - Europe: 

  1. "Walk the Earth"
  2. "The Siege"
  3. "Kingdom United"
  4. "Pictures"
  5. "Election Day"
  6. "Wolves"
  7. "GTO"
  8.  "Haze"
  9. "Whenever You're Ready"
  10. "Turn to Dust"

Europe a vândut peste 25 de milioane de albume la nivel internațional. Succesul trupei a fost marcat în 1986 de piesa ”The Final Countdown”, clasata pe primul loc in 26 de tari. Ea a devenit hit international și a fost piesa care a dat și numele albumului. În 1992, după 10 ani de activitate, trupa a decis să se destrame, iar membrii săi, Joey Tempest, John Norum si Kee Marcello au lansat albume solo. În 2000, în cadrul unui eveniment select, administrația din Stockholm i-a solicitat pentru susținerea unui concert, iar în octombrie 2003 trupa s-a reunit în mod oficial, lansând albumul „Start from the Dark“, vândut în peste 900.000 de exemplare.

Europe a concertat la București în iunie 2015, trupa promovând atunci albumul ”War of Kings”. (Vezi galeria de poze de la concertul Europe).

Comentează

Trending