Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Bucium pleacă într-un turneu național de promovare a albumului "Miorița"

Trupa de folk-rock Bucium lansează în această toamnă un nou material discografic, numit "Miorița". Discul va fi promovat în cadrul unui turneu național care va debuta la Târgoviște, urmând a se încheia la Iași.

Publicat

pe

Copertă album ”Miorița” - Bucium
Copertă album ”Miorița” - Bucium

Mioriţa” este un album conceptual: există un erou și un fir epic, motiv pentru care materialul poate fi descoperit în totalitate doar la o ascultare cap-coadă, discul fiind creat fără nicio pauză între piese. Discul va fi disponibil exclusiv la concertele trupei, urmând ca abia în luna decembrie să ajungă în magazinele de specialitate și pe rețelele de streaming.

Fanii trupei vor putea asculta noul album în premieră în cadrul turneului național de promovare, care va începe luna aceastași se va încheia în noiembrie.

Date turneu național Bucium 2017:

  •  13 octombrie - Târgoviște
  • 14 octombrie - Petroșani
  • 20 octombrie - Sibiu
  • 21 octombrie - Timișoara
  • 27 octombrie - Oradea
  • 28 octombrie - Cluj
  • 3 noiembrie - Craiova
  • 4 noiembrie - Ploiești
  • 23 noiembrie - București (Club Expirat)
  • 25 noiembrie  - Iași

Primele cântece de pe albumul ”Miorița” s-au născut la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și materiale. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne lansarea discului și au continuat să lucreze la piese până când le-au adus la nivelul dorit. Albumul, deși construit în decurs de 17 ani, este actual, atât din perspectivă tehnică, dar și din punct de vedere al maturității artistice.

În forma sa fizică, ”Miorița” va fi disponibil ca CD audio într-un packaging de dimensiuni neobișnuite pentru piață, dar care continuă o tradiție a trupei. În interior sunt disponibile, pe lângă un cod de download al albumului în format wav+mp3, 13 ilustrații, fiecare reprezentând grafic câte o melodie. Universul muzical este astfel recreat grafic de către artistul Radu Damian, care de altfel semnează noua identitate vizuală a trupei. Noul logo al trupei derivă dintr-un alfabet nou creat, imaginat în întregime de către acesta pentru a reprezenta cât mai fidel universul Bucium.

Precum albumul anterior, “Live în Codrul Ascuns” și povestea discului ”Miorița” este strâns legată de Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei.

“Acest disc reprezintă pentru noi cea mai mare realizare a noastră, după atâta aşteptare.Un lucru ce astăzi pare incredibil este că Alex Pascu a înregistrat basul pe tot discul. Încercam să terminăm înregistrările în octombrie 2015, iar basistul nostru Robert fiind plecat din ţară în acea perioadă, ne-a susţinut ca Alex să îi ia locul. Alex a înregistrat albumul în două zile, cu două săptămâni înainte de Colectiv. Este practic ultimul disc înregistrat de el”, a declarat Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium.

Pe disc sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Piesele bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Albumul “Miorița” va fi disponibil în magazinele de specialitate și în rețelele de streaming începând cu 6 decembrie.

Trending