Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă de la Noel Gallagher's High Flying Birds, "Holy Mountain" - AUDIO

Primul single extras de pe noul album al trupei Noel Gallagher's High Flying Birds a apărut şi se numeşte "Holy Mountain". Este o melodie tipică brit rock, gata de a fi cântată pe arene pline de fani şi abundă de sample-uri de orgă.

Publicat

pe

Single Noel Gallagher's High Flying Birds Holy Mountain
Single Noel Gallagher's High Flying Birds Holy Mountain │ FOTO: Noel Gallagher's High Flying Birds

Piesa "Holy Mountain" prefaţează noul LP, "Who Built the Moon", care va sosi pe 24 noiembrie. Fostul muzician de la Oasis a colaborat cu David Holmes, producător, DJ şi compozitor pentru noul disc. Noel Gallagher's High Flying Birds este grupul pe care Noel s-a axat de la destrămarea Oasis. Pe noul single îl auzim pe Paul Weller la orgă, oferind un sound inedit acestui imn brit rock.

Resimţim ceva influenţe ale trupei The Vaccines aici şi o chitară cu elemente punk-rock care se combină perfect cu vocea lui Noel. Între timp continuă duelurile în declaraţii între etern certaţii fraţi Gallagher. Noel a declarat weekendul trecut ca Liam Gallagher are nevoie să vadă un psihiatru şi că nici măcar nu glumeşte. Liam a replicat, afirmând că are dovezi că Noel a fost rugat să cânte la One Love Manchester.

Asta deşi muzicianul a declarat public că nu i s-a solicitat prezenţa la concertul în memoria victimelor atentatului din Manchester. Liam în schimb a avut o reprezentaţie la One Love Manchester, strângând bani pentru victimele atacului terorist.

După ce debutează noul disc Noel Gallagher's High Flying Birds va porni un turneu în Marea Britanie. Noel l-a citat pe Kanye West ca inspiraţie pentru realizarea noilor piese. Poate aşa se explică sound-ul eclectic şi global, cu instrumente şi sample-uri orientale şi tehnica "wall of sound".

Comentează

Trending