Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă de la Noel Gallagher's High Flying Birds, "Holy Mountain" - AUDIO

Primul single extras de pe noul album al trupei Noel Gallagher's High Flying Birds a apărut şi se numeşte "Holy Mountain". Este o melodie tipică brit rock, gata de a fi cântată pe arene pline de fani şi abundă de sample-uri de orgă.

Publicat

pe

Single Noel Gallagher's High Flying Birds Holy Mountain
Single Noel Gallagher's High Flying Birds Holy Mountain │ FOTO: Noel Gallagher's High Flying Birds

Piesa "Holy Mountain" prefaţează noul LP, "Who Built the Moon", care va sosi pe 24 noiembrie. Fostul muzician de la Oasis a colaborat cu David Holmes, producător, DJ şi compozitor pentru noul disc. Noel Gallagher's High Flying Birds este grupul pe care Noel s-a axat de la destrămarea Oasis. Pe noul single îl auzim pe Paul Weller la orgă, oferind un sound inedit acestui imn brit rock.

Resimţim ceva influenţe ale trupei The Vaccines aici şi o chitară cu elemente punk-rock care se combină perfect cu vocea lui Noel. Între timp continuă duelurile în declaraţii între etern certaţii fraţi Gallagher. Noel a declarat weekendul trecut ca Liam Gallagher are nevoie să vadă un psihiatru şi că nici măcar nu glumeşte. Liam a replicat, afirmând că are dovezi că Noel a fost rugat să cânte la One Love Manchester.

Asta deşi muzicianul a declarat public că nu i s-a solicitat prezenţa la concertul în memoria victimelor atentatului din Manchester. Liam în schimb a avut o reprezentaţie la One Love Manchester, strângând bani pentru victimele atacului terorist.

După ce debutează noul disc Noel Gallagher's High Flying Birds va porni un turneu în Marea Britanie. Noel l-a citat pe Kanye West ca inspiraţie pentru realizarea noilor piese. Poate aşa se explică sound-ul eclectic şi global, cu instrumente şi sample-uri orientale şi tehnica "wall of sound".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Noel Gallagher prezintă prima piesă nouă din 2022, ironizată instant de fratele său Liam

Dacă unii sperau să vadă trupa Oasis reunită în 2022, ei bine speranţele le-au fost năruite chiar din prima zi a anului. Pe 1 ianuarie 2022 Noel Gallagher a postat online un demo de piesă nouă a trupei sale, care a primit imediat un comentariu ironic de la fratele său Liam Gallagher pe Twitter. Melodia se numeşte "Trying to Find a World That’s Been and Gone: Part 1" şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone
Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone │ FOTO: Noel Gallagher

Deocamdată acest track este în faza demo şi va deveni un single de pe viitorul album al proiectului muzical Noel Gallagher's High Flying Birds. "Trying to Find a World That's Been and Gone: Part 1" este mai experimentală decât brit pop-ul şi brit rock-ul abordat de celălalt frate Gallagher. E şi o melodie ceva mai melancolică şi relaxată, cu un peisaj sonic amplu în spate, unul cinematografic aproape.

În buna tradiţie a disputei între fraţi, Liam Gallagher a comentat la postarea de pe Twitter cu această piesă numindu-şi fratele un "miliardar nefericit" şi recomandându-i să fie mai vesel. Între timp fostul solist Oasis va lansa al treilea album solo pe 27 mai 2021. LP-ul se va intitulat "C'mon You Know". Noel între timp se pregăteşte pentru a lansa al patrulea album alături de The High Flying Birds.

Noel a lansat un album "Greatest Hits" în 2021, dar ultimul său LP de studio cu piese noi a fost "Who Built the Moon" din 2017. Ce e drept a lansat 4 EP-uri de atunci. Fanii aşteaptă cu nerăbdare ceva nou şi se parcă discul este gata, fiind finalizată compoziţia şi demo-urile la mijloc de luna decembrie, iar acum Noel îl ascultă şi alege cele mai bune versiuni de melodii. Întregul proces de compoziţie şi creaţie va fi documentat cu un film, mai ales că tot procesul creativ s-a petrecut la legendarul studio Abbey Road. Pe fratele Gallagher mai cuminte îl vom vedea cântând live în cadrul galei comemorative pentru David Bowie, "A Bowie Celebration" pe 8 ianuarie 2022.

Liam Gallagher a lansat în 2020 single-ul "All You're Dreaming Of", cu un videoclip regizat de Anthony Byrne, omul din spatele seriei "Peaky Blinders". Muzicianul trebuia să cânte în România în 2019 la festivalul Fall In Love, dar şi-a anulat reprezentaţia în ultima clipă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending