Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Arlissa - atunci când "inimile nu mint"

Cu o voce puternică și o imagine care ne duce cu gândul la Alicia Keys, Arlissa cucerește încă de la prima notă muzicală. Cu piese indie pop sensibile, care vorbesc despre iubire și tot conflictul interior pe care dragostea îl trezește în noi, artista a pregătit 12 melodii noi, care se regăsesc pe canalul ei de Youtube și ne poartă către o lume în care totul este posibil.

Publicat

pe

Având rădăcini germane și americane, Arlissa a început să compună versuri încă din adolescență. La vârsta de 19 ani a semnat un contract cu London Records sub managementul lui Jay-Z. În momentul în care reprezentanții casei de discuri au auzit-o, artista era în studio cu un prieten și lucrau la o piesă. Aceștia i-au oferit un contract în aceeași zi.

Prima piesă care a atras atenția este “Hard to love somebody”, aceasta fiind auzită de Nas. Rapperul i-a propus Arlissei să colaboreze pe piesă, așa că artista a luat primul avion către Los Angeles pentru a înregistra. La sfârșitul lui 2012, “Hard to love somebody” a fost aleasă piesa săptămânii la BBC Radio 1; de asemenea, Arlissa apare pe lista BBC a artiștilor “care merită urmăriți”.

Single-ul ei de debut, “Sticks & stones” a fost lansat în primăvara lui 2013 fiind descris ca o “piesă pop puternică”, “un adevărat imn al despărțirii”. “Sticks & stones” a urcat pe locul 48 în UK Singles Chart și a stat timp de trei săptămâni în top 100.

“Toate piesele mele sunt personale, dar Sticks & Stones… am compus-o într-o perioadă a vieții mele când totul mergea pe dos. Mă despărțisem de prietenul meu, se rupeau prieteniile cu oameni din jur și toată lumea era furioasă și rea. Eu nu mă pot supăra. Nu știu cum să gestionez conflictul. Am scris acea piesă ca un fel de strigăt de ajutor: de ce trebuie să fie totul atât de dificil? Și cred că despre asta e vorba – despre a renunța la lucruri și a fi un om bun – nu trebuie să fii tot timpul supărat și să transmiți energia asta oribilă. După ce am scris piesa, m-am simțit mult mai împăcată cu mine – am renunțat la toți oamenii triști din jurul meu.”

Următorul single lansat, după ce s-a mutat de la London Records la Capitol Records UK este “Into de light”. Printre colaborările artistei putem menționa și “Stay up all night” cu DJ-ul Belgian Netsky. De asemenea, Nelly Furtado a făcut un cover la “Sticks and Stones”, care se regăsește pe albumul ei, “The Ride”.

Deși la 15 ani i s-a propus să facă parte dintr-o trupă de fete, Arlissa a refuzat fiindcă și-a dat seama că nu voia să facă un compromis, ca vocea ei să sune într-un anumit fel doar pentru că “vinde”. Și-a păstrat autenticitatea și a crezut în vocea ei interioară, alegând să nu se înscrie la facultate imediat după liceu, ci să își ia un an sabatic pentru a face muzica. Artista nu crede în competiție și se bucură că sunt atâția oameni talentați care vor să își facă lor pe scena muzicală.

“Nu m-am gândit niciodată la asta. Scriu toate piesele astea și chiar îmi doresc ca oamenii să le audă. Ăsta e punctul în care mă aflu acum. Nu mă concentrez pe alți oameni din jurul. Îmi face plăcere să îi ascult, dar nu mă gândesc la ei ca la un fel de competiție. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!”

Printre artiștii care au influențat-o din punct de vedere muzical se numără Regina Spektor, Kate Bush, Peter Gabriel sau Vampire Weekend.

În ultimul an, Arlissa a lucrat la piese noi, iar în momentul de față are 12 compoziții originale pe canalul ei de YouTube. Înregistrate în studio, sub formă acustică, fără alte artificii de imagine, interpretarea pieselor este plină de sensibilitate și sinceritate, iar noua direcție muzicală ne arată o altă față ei – vulnerabilă și autentică, având curajul să își spună poveștile cu onestitate.

Trending