Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Vocea României 2017: doar vocea a contat în episodul trei al audițiilor pe nevăzute

Seara de vineri de la jumătatea lunii septembrie a fost încărcată de muzică de calitate, voci care s-au făcut remarcate și comentarii savuroase. Vă invităm să citiți rezumatul celui de-al treilea episod al audițiilor pe nevăzute.

Concurenți calificați în seria III de audiții pe nevăzute

Dacă în prima rundă de audiții am fost martori la conturarea echipelor, iar în cea de-a doua serie am fost fascinați de talentul concurenților (fie că au fost la prima experiență de acest gen, fie că au deja un background muzical destul de bogat), emisiunea din 15 septembrie a fost completată de o voie bună mai accentuată ca niciodată și de momente încântătoare ce i-au avut ca protagoniști pe cei patru antrenori. Vă invităm să citiți "povestea" acestei serii de blind-uri.

Cele patru echipe de la Vocea României arată astfel:

  • Echipa Tudor: Stefan Știucă, Axenia Șova, Răzvan Encuna, Daria Grigoraș, Meriam Jane Ndubuisi, Amedeo Chiriac, Lidia Isac
  • Echipa Loredana: Neonela Duplei, Zsuzsana Cerveni, Jeannette Curta, Adriana Ciobanu, Amalia Uruc, Mihail Tirică
  • Echipa Smiley: Ana Munteanu, Ioana Vișinescu, Tudor Bilețchi, Octavian Casian, Marius-Alexandru Stoica, Olga Roman
  • Echipa Despot: Catarina Sandu, Manó Ráduly Botond, Alexandru Arnăutu, Mihaiu Laurențiu, Răzvan Mărcuci, Andrada Crețu

1.  Amedeo Chiriac - voce cu nume predestinat

A iubit muzica de când era mic, însă nu a fost susținut de familie. Mai mult decât atât, la școală era luat peste picior pentru că avea această pasiune. Și pentru că un rău nu vine niciodată singur, Amedeo s-a îmbolnăvit de diabet pe baza de stres, cauzat și de cele menționate mai sus, și de faptul că violența domestică era prezentă în familia sa. În mod paradoxal, deși a spus că trecutul îl trage în jos și este constant nesigur de calitățile sale, muzica scoate la iveală o ipostază a unui om pasionat care dorește să împărtășească cu publicul pasiune de a cânta.

Tânărul s-a prezentat la audiții cu piesa "Sandcastles", iar Smiley, Loredana și Chirilă s-au întors. Emoționat, și surprins de rezultat, Amedeo a izbucnit în lacrimi. "Ai nevoie de o îmbrățișare?" l-a întrebat Smiley, surprins și el de reacția concurentului. Toți antrenorii au mers pe scenă pentru a-i fi alături, iar momentul ce a urmat a fost cu adevărat plăcut de privit. Loredana și Tudor s-au "duelat" pentru a-l convinge pe Amedeo să facă parte din echipa unuia dintre ei.

Personalizând melodia lăutărească "Of, ce dor, ce chin, ce jale", cei doi au improvizat versurile pentru a se potrivi în acest context. "Ce battle e aicea" a comentat Despot, care împreună cu Smiley și Amedeo s-au bucurat de moment. Spunându-le că sunt superbi și mulțumindu-le că i-au apreciat interpretarea, Amedeo a luat decizia de a merge în echipa lui Tudor, acesta din urmă apreciind încrederea acordată.

2. Mihail Tirică - profesor - elev și viceversa

Tânărul din Baia Mare are două mari pasiuni: muzica și zborul cu parapanta. A studiat pianul și chitara, apoi a ales Conservatorul. Mihail a venit la audiții împreună cu Eduard Santha, fost concurent Vocea României. Celebra piesă "Use Somebody" a celor de la Kings of Leon a răsunat pe scenă, făcând să apese butonul Tudor și Loredana. Nu mare i-a fost mirarea divei când a văzut cine cântă. Mihail este profesorul de chitară al Loredanei, artista neavând nicio idee că el are voce. Bucuria cu care a cântat a fost apreciată de juriu, Adi spunând: "bucuria cu care ai cântat e de neprețuit". Surprinzător sau nu, Mihail a ales-o pe Loredana pentru a-i fi antrenoare, rolurile fiind astfel inversate.

3. Yvonne Stavarache - o trimitere la Vasilica Tastaman

Bucureșteanca de 21 de ani este pasionată de tot ce înglobează arta, fiind editor de film, jucând teatru, dansând și cântând. Mama sa este regizor, Yvonne lucrând împreună cu aceasta și asimilând mai bine profunzimile acestui domeniu. A cântat "I Wanna Dance With Somebody", dar antrenorii nu s-au întors. Însă, au fost încântați să vadă o fată cu un zâmbet larg, care deborda de o energie pozitivă. Adrian a sfătuit-o să își păstreze această atitudine.

4. Marius-Alexandru Stoica - omul care se aruncă în râu și vede unde îl duce

Jurnalist la bază și lucrând la un post de radio, Marius dorește mai mult decât să îmbrățișeze muzica altora, așa cum însuși a zis. Pasiunea pentru muzică a luat naștere cu niște cursuri de pian, dar care nu au avut o viață prea lungă. Cântă la diferite evenimente și colaborează în prezent cu Jerry Ropero, un cunoscut producător de muzică electronică. Pe ritmuri reggae, Marius a cântat "Soulstorm", melodia lui Patrice și i-a convins pe Smiley și Loredana. Cu nicio oră de canto, dar cu o mare bucurie de a cânta, așa cum au observat și antrenorii, Marius l-a ales pe Smiley.

5. Alexandra Bădoi - prognoza notelor muzicale

Fostă prezentatoare meteo, Alexandra este pasionată de muzica trance. A colaborat cu producătorul Andrew Rayel (pe numele său real, Andrei Rață). Împreună au lansat single-ul "Goodbye". Dorința Alexandrei este să colaboreze cu Armin Van Buuren. Tânără este o mare fană, comunică cu celebrul DJ și a ales să vină la Vocea României cu o piesă de-a lui, "In And Out Of Love". Din păcate, antrenorilor nu le-a plăcut interpretarea. "Apreciez pasiunea pentru muzică, dar cred că sunt lucruri care îți ies mai bine decât chestia asta", a spus Adi, completând cu "pe tine nici auto-tune-ul nu te poate scoate". Ceilalți membri au considerat că nu a fost o mișcare bună să vină la Vocea României cu o piesă trance.

6.  Andrada Crețu - "what a girl!"

Fata de 17 ani din Severin a întors trei scaune cu piesa "What A Man". A început să cânte de la cinci ani și a studiat pianul, flautul și basul. Antrenorii care s-au întors au fost Adi, Loredana și Tudor. "Ai bucurie și lumină în glas. Îmi place tot la tine!" a precizat Despot, cel care, de altfel, a fost ales de concurentă. Momentul Andradei s-a încheiat cu o lungă și sinceră îmbrățișare între "elev" și "profesor".

7. Paul Panait - Prince pe scena Vocea României

Cum fiecare serie de audiții ne-a obișnuit cu un moment al cortinei, în seara de 15 septembrie, Paul a fost concurentul "ascuns" și de public, nu doar de antrenori. Muzicianul de 38 de ani are o experiență serioasă în muzică, făcând parte din variate proiecte muzicale, printre care Gaz pe Foc, și având un single lansat, "Zâmbești de Sus". Paul a cântat "Kiss", celebra piesă a lui Prince. Antrenorii nu au fost încântați de interpretare, considerând că a apelat la prea multe artificii vocale și că varianta lui Tom Jones a acestei piese ar fi fost o alegere mai fericită.

8. Olga Roman - patru job-uri, patru scaune întoarse

Cu un trecut nu prea fericit, ea și cei doi frați pierdându-și ambii părinți, tânăra de 24 de ani din Chișinău și-a găsit refugiul în muzică. Nu este la prima încercare a acestei emisiunii. Olga s-a înscris și anul trecut, dar nu a trecut de casting. Acest lucru a ambiționat-o, anul acesta venind cu piesa "When The Music Dies". Concurenta, care este organizator de evenimente, bonă, cântăreață și gospodină (a patra slujbă, cum însăși a spus), a avut performanța de a întoarce toate scaunele. "Am simțit durerea din glasul tău" i-a transmis Smiley. Tot el i-a devenit antrenor.

9. Adi Barbu - profesor de engleză și cântăreț

Originar din Buzău, Adi are 26 de ani și se simte diferit, nu poate trăi ca ceilalți. Părul lung și tatuajele au făcut-o pe Loredana să exclame "wow" când l-a văzut. Adi a vrut să distreze audiența și a interpretat "Let Me Entertain You" a lui Robbie Williams. Nu a reușit să "distreze" niciun jurat. Adi i-a spus că a cântat cu coardele vocale contractate. Tânărul a fost rugat să cânte și o altă piesă. Alegerea sa a fost "Feeling Good". A cappella, piesa a sunat frumos, iar antrenorii au apreciat. Anul viitor poate va fi cu noroc.

10. Amalia Uruc - dublează voci pentru desene animate, dar nu dublează interpretarea muzicală

Concurenta de 24 de ani din Mizil a studiat canto de muzică populară. Nu a făcut acest lucru pentru că își dorea, ci pentru că a făcut o confuzie între muzica populară și muzica ușoară. A fost, însă, o experiență frumoasă din care a avut de câștigat. Muzica a ajutat-o să treacă peste niște complexe legate de o arsură și a făcut-o să lupte pentru ceea ce își dorește. "Seven Nation Army" într-o manieră de jazz a convins-o pe Loredana care a câștigat, astfel, o voce remarcabilă.

11. Răzvan Mărcuci - conexiune cu muzica și cu divinitatea

Susținut de tatăl său cu care are o relație foarte bună, Răzvan a avut primul contact cu muzica la 12 ani datorită bisericii. Consideră că este important ca oamenii să fie conștienți și de aspectele mai puțin palpabile ale lumii (spiritualitate, divinitate). Știe să cânte la chitară, bass, tobe, contrabas și pian. Deși stăpânește bine toate aceste instrumente, nu a participat la vreun concurs, până acum. Trebuie menționat și faptul că nu a luat lecții de canto. Doar el și o chitară, fără ajutorul band-ului, Răzvan a interpretat "Chandelier". Chirilă și Despot s-au întors, lăudându-i calitățile artistice. "A fost impecabil ce ai făcut", a spus Adi, Tudor apreciind curajul de a cânta fără trupa Vocea României. După o serie de argumente susținute de cei doi jurați, alegerea lui Răzvan a fost să meargă în echipa lui Adi.

12. Tatiana Turtureanu - o mămică pasionată de muzică

Prezentă și în sezonul trecut, dar nereușind să meargă mai departe, Tatiana (care era însărcinată în timpul audițiilor din 2016) și-a încercat norocul a doua oară. "Lost On You" și celebrul fluierat al lui LP nu au ajutat-o, membrii juriului crezând ca această piesă nu îi e proprie. A cântat o a doua melodie, "You're Simply The Best". Această interpretare l-a făcut pe Chirilă să exclame: "recunosc: sunt un imbecil".

13. Lidia Isac - voce de Moldova, Franța și România

Tânăra de 24 de ani din Chișinău are la activ apariția la Eurovision, Vocea Franței și, acum, Vocea României. Deși în cadrul emisiunii din Franța nu a reușit să ajungă decât până în etapa duelurilor, participarea i-a adus o serie de colaborări și proiecte muzicale. La Vocea României, Lidia a interpretat emoționanta piesă a lui Adele, "When We Were Young". A făcut ca toți antrenorii să apese butonul, iar pe Loredana să plângă. Smiley a considerat prestația tinerei drept un moment atât de intim încât a așteptat până la final să se întoarcă pentru a nu strica piesa melodioasă cu sunetul aspru al butonului. Alegerea concurentei a fost Tudor Chirilă.

Te invităm să votezi concurentul preferat dintre cei acceptați în concurs în acest episod. Poți selecta maxim trei nume.

Votează concurentul preferat la Vocea României 2017 - EP3

Vezi rezultatele

Citește mai multe despre Adrian DespotLoredana GrozaSmileyTudor Chirila
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă Foo Fighters, "Make it Right", colaborare cu Justin Timberlake

Foo Fighters fac teasing pentru colaborarea cu Justin Timberlake de ceva vreme şi iată că aceasta a sosit în sfârşit....

Închide