Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noel Gallagher anunţă un nou album al formaţiei The High Flying Birds

După o vară întreagă în care feedul de ştiri muzicale a fost dominat de Liam Gallagher, Noel Gallagher e acum cap de afiş. Fostul membru Oasis a confirmat pregătirea unui nou album cu formaţia Noel Gallagher's The High Flying Birds şi a oferit ample detalii despre planurile sale pentru 2017.

Publicat

pe

Coperta album Noel Gallagher High Flying Birds Who Built The Moon
Coperta album Noel Gallagher High Flying Birds Who Built The Moon │ FOTO: Noel Gallagher

Noul LP se numeşte "Who Built The Moon?" şi urmează să debuteze pe 24 noiembrie. Acesta este al treilea disc solo al artistului, la care a lucrat cu DJ-ul, producătorul şi compozitorul David Holmes. Pe acest material discografic îi vom auzi pe Paul Weller şi Jonny Marr. Noel citează ca inspiraţie pentru piesele sale noi pop-ul psihedelic francez, dar şi electro-ul clasic, muzica soul, disco, dance şi rock.

Au trecut 2 ani de la ultimul album Noel Gallagher's High Flying Birds, "Chasing Yesterday", care se remarca prin influence estice şi instrumente eclectice. Colaboratorii jumătăţii mai calme din Oasis au afirmat că această nouă operă de artă este mai experimentală şi plină de riscuri decât precedentele. Chitara electrică e ceva mai prezentă de această dată, la pachet cu sample-urile de muzică electronică ambientală.

Tracklistul lui "Who Built The Moon?" arată astfel:

1. Fort Knox
2. Holy Mountain
3. Keep On Reaching
4. It’s A Beautiful World
5. She Taught Me How To Fly
6. Be Careful What You Wish For
7. Black & White Sunshine
8. Interlude (Wednesday Part 1)
9. If Love Is The Law
10. The Man Who Built The Moon
11. End Credits (Wednesday Part 2)
Bonus track:
Dead În The Water (Live at RTÉ 2FM Studios, Dublin)

Pentru a promova LP-ul cel nou Noel Gallagher şi The High Flying Birds vor porni într-un turneu în Marea Britanie în luna aprilie a anului viitor şi apoi în Irlanda în mai. Până să ascultăm cum sună pop-ul psihedelic al lui Noel vom auzi albumul lui Liam Gallagher, "As You Were".

Acesta debutează pe 6 octombrie şi va fi urmat de un turneu extins în Marea Britanie.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Noel Gallagher prezintă prima piesă nouă din 2022, ironizată instant de fratele său Liam

Dacă unii sperau să vadă trupa Oasis reunită în 2022, ei bine speranţele le-au fost năruite chiar din prima zi a anului. Pe 1 ianuarie 2022 Noel Gallagher a postat online un demo de piesă nouă a trupei sale, care a primit imediat un comentariu ironic de la fratele său Liam Gallagher pe Twitter. Melodia se numeşte "Trying to Find a World That’s Been and Gone: Part 1" şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone
Coperta single Noel Gallagher's High Flying Birds Trying to Find a World That's Been and Gone │ FOTO: Noel Gallagher

Deocamdată acest track este în faza demo şi va deveni un single de pe viitorul album al proiectului muzical Noel Gallagher's High Flying Birds. "Trying to Find a World That's Been and Gone: Part 1" este mai experimentală decât brit pop-ul şi brit rock-ul abordat de celălalt frate Gallagher. E şi o melodie ceva mai melancolică şi relaxată, cu un peisaj sonic amplu în spate, unul cinematografic aproape.

În buna tradiţie a disputei între fraţi, Liam Gallagher a comentat la postarea de pe Twitter cu această piesă numindu-şi fratele un "miliardar nefericit" şi recomandându-i să fie mai vesel. Între timp fostul solist Oasis va lansa al treilea album solo pe 27 mai 2021. LP-ul se va intitulat "C'mon You Know". Noel între timp se pregăteşte pentru a lansa al patrulea album alături de The High Flying Birds.

Noel a lansat un album "Greatest Hits" în 2021, dar ultimul său LP de studio cu piese noi a fost "Who Built the Moon" din 2017. Ce e drept a lansat 4 EP-uri de atunci. Fanii aşteaptă cu nerăbdare ceva nou şi se parcă discul este gata, fiind finalizată compoziţia şi demo-urile la mijloc de luna decembrie, iar acum Noel îl ascultă şi alege cele mai bune versiuni de melodii. Întregul proces de compoziţie şi creaţie va fi documentat cu un film, mai ales că tot procesul creativ s-a petrecut la legendarul studio Abbey Road. Pe fratele Gallagher mai cuminte îl vom vedea cântând live în cadrul galei comemorative pentru David Bowie, "A Bowie Celebration" pe 8 ianuarie 2022.

Liam Gallagher a lansat în 2020 single-ul "All You're Dreaming Of", cu un videoclip regizat de Anthony Byrne, omul din spatele seriei "Peaky Blinders". Muzicianul trebuia să cânte în România în 2019 la festivalul Fall In Love, dar şi-a anulat reprezentaţia în ultima clipă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending