Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Manó Ráduly Botond: o voce spectaculoasă, "in his defence"

În prima serie de audiții pe nevăzute din cel mai nou sezon al show-ului Vocea României, Manó a reușit să întoarcă toate scaunele, devenind un concurent râvnit de cei patru antrenori.

Publicat

pe

Manó Ráduly Botond │ FOTO: www.facebook.com

Originar din Sfântu Gheorghe, Manó este un tânăr muzician în vârstă de 28 de ani. Pasiunea pentru muzică a luat naștere în copilărie, atunci când părinții au făcut o achiziție câștigătoare: o orgă. A început să cânte la acest instrument și s-a îndrăgostit de el. A fost înscris de părinți la Liceul de Artă, dar pentru că toți ceilalți colegi erau mai avansați, a hotărât ca pianul să fie un instrument secundar, principalul devenind trompeta.

Trecând printr-un complex de inferioritate deoarece el nu studiase muzica de prea mult timp în comparație cu ceilalți colegi, Manó a devenit timid și introvertit. Acest lucru avea să se schimbe în momentul în care un prieten i-a făcut cunoștință cu un chitarist dintr-o trupă de rock. Formația avea nevoie de cineva care să cânte la clape. Astfel, Botond a devenit membru al trupei Kopor-Show.

A urmat o serie de concerte atât în România, cât și în afară, iar tânărul și-a dat seama că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze. După un timp, a vrut să fie mai mult decât un instrumentist. A devenit solistul unui grup nou-format, Rockvailer (2007), trupă pe care a lăsat-o pentru Worldchanger (2008). Cea din urmă s-a desființat în 2010. După sfârșitul trupei s-a înscris la Vocea Transilvaniei, competiție pe care a și câștigat-o.

Experiența X Factor

La primul X Factor România la care participat, în 2011, a ajuns până la Bootcamp, unde, din cauza probei de dans, la care nu s-a priceput, n-a mai putut continua concursul. În 2012 a mers din nou la X Factor România, ajungând până la etapa Live Show nr. 3. Emoționat, dar cu o puternică dorință de a-și arăta factorul X, Manó a venit la audiții cu piesa "Highway to Hell". Membrii juriului rămân plăcut surprinși.

Este oprit de Cheloo și i se cere piesa a doua - Nessun Dorma (Puccini). Nu a dezamăgit nici în cadrul acestei interpretări, primind numeroase aplauze, și, cel mai important, trei de "DA".

Chiar dacă nu a câștigat, experiența de la X Factor l-a ajutat în carieră, numele său primind mai mult contur, precum și cereri pentru concerte.

Și participarea la Vocea României mai mult ca sigur va avea același efect. Cu piesa regretatului Freddy Mercury, "In My Defence", Manó Ráduly Botond a ridicat în picioare publicul, făcându-i și pe jurați să exclame de încântare: "Bă, nene, de unde ai venit", a spus uimit Smiley, iar Loredana a considerat că nu prea au ce să îl învețe, ci din contră, el să le ofere sfaturi. Tot ea a fost cea care l-a asemănat cu un spiriduș (păr verde, sacou verde cu negru). Amuzant este că "Manó" în maghiară înseamnă chiar "spiriduș". Rockerii din juriu au menționat că "a fost un moment de finală" (Despot) și că "ești un câștig extraordinar pentru show-ul ăsta!" (Tudor Chirilă). Concurentul a ales să meargă în echipa lui Adrian Despot.

Acasă, în Sfântu Gheorghe, Botond are o trupă de cover-uri, dar își dorește să nu mai cânte piesele altor artiști, acesta fiind unul dintre motivele participării la show-ul Vocea României.

Trending