Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Lidia Isac: concurenta de la Vocea României a cărei voce a depășit granițele țării

În cea de-a treia serie de audiții pe nevăzute, ce a avut loc pe 15 septembrie, Lidia Isac a reușit să îi facă pe toți cei 4 antrenori să apese butonul. Cu o experiență bogată în domeniul muzicii și cu apariții televizate, tânăra a devenit un "pion" important pe tabla de șah reprezentată de show-ul Vocea României.

Publicat

pe

Lidia Isac - audiții pe nevăzute Vocea României 2017 │ FOTO: www.facebook.com

Concurenta are 24 de ani și este originară din Republica Moldova. Dragostea pentru muzică s-a înfiripat în copilărie. Când avea șapte ani, Lidia a început să ia lecții de pian în cadrul Școlii de Muzică "Maria Bieșu" din Chișinău. Deși era înconjurată de muzică și devenise o reală pasiune, Lidia nu s-a gândit la varianta de a cânta vocal, asta până la vârsta de 13 ani când profesoara sa de franceză a observat că fata avea un timbru foarte plăcut. I-a sugerat să încerce câteva piese de la Edith Piaf. Se pare că doamna profesoară a avut dreptate, Lidia fiind poreclită "micuța Edith Piaf", datorită calităților vocale de care a devenit și ea conștientă.

Din acel moment, parcursul Lidiei în ceea ce privește muzica a fost unul ascendent. Fata a participat la diverse competiții și a câștigat numeroase premii. Prima participare la un concurs internațional a avut la 13 ani în cadrul "Silver Yantra", o competiție pentru cântăreți de muzică pop organizată în Bulgaria. Lidia a câștigat atunci Premiul Special (votul publicului). Apoi, au urmat premii la concursuri locale sau internaționale, precum Concursul național de muzică "Chantons amis!", Concursul municipal de muzică "Ploaia de stele", Laureata concursului internațional de muzică Pop "New Wave 2014" (Letonia) sau Concursul internațional de muzică "Baltic Super Stars" (Sankt Petersburg).

La începutul anului 2016, Lidia a mai bifat o participare la o competiție, dar de această dată, miza era mult mai ridicată: Vocea Franței. A concurat cu piesa "Ordinaire" a lui Robert Charlebois și a reușit să întoarcă un scaun. Astfel, tânăra a avut oportunitatea să lucreze cu Florent Pagny.

A ajuns până în etapa duelurilor, acolo pierzând "lupta" dusă cu o altă concurentă, Kap's, pe melodia "When A Man Loves A Woman".

Un alt moment important din anul 2016 a fost participarea la Eurovision. Lidia a reprezentat Republica Moldova, cu piesa "Falling Stars". Din păcate, Moldova nu s-a calificat în etapa finală.

După toate aparițiile enumerate mai sus, Lidia a vrut să mai marcheze un concurs, așa că în 2017 a venit rândul emisiunii Vocea României. Una dintre dorințele tinerei este să facă cunoștință cu publicul român. În cadrul show-ului, a interpretat emoționanta piesă a lui Adele, "When We Were Young". A făcut ca toți antrenorii să apese butonul, iar pe Loredana să plângă. Smiley a considerat prestația tinerei drept un moment atât de intim încât a așteptat până la final să se întoarcă pentru a nu strica piesa melodioasă cu sunetul aspru al butonului. Alegerea concurentei a fost Tudor Chirilă, antrenorul care a spus că nu s-a întors pentru vocea care "s-a dovedit foarte stabilă și foarte frumoasă ca timbru", ci pentru felul în care a transmis emoție și substanță dincolo de cuvinte și tehnică vocală.

Lidia a colaborat cu diverși artiști, piesele sale au ocupat locuri importante la radiourile din Moldova. "Falling Stars" a fost, săptămâni la rând, pe locul 13 în Top Viral Spain, pe Spotify. Are în plan să lanseze o piesă cu un interpret din Franța.

Comentează

Trending