Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Jeannette Dalia Curta - nemțoaica de la Vocea României 2017

A dat lovitura la unul dintre cele mai urmărite show-uri de talente muzicale și își dorește să câștige premiul cel mare. Află mai multe despre Jeannette, tânăra care s-a remarcat la Vocea României cu piesa "Feeling Good".

Publicat

pe

Jeannette Dalia Curta (audiții pe nevăzute - Vocea României 2017)

Deși Germania este țara în care a fost născută și crescută, sufletul lui Jeannette este încărcat de dragoste pentru România. Tatăl său este român și tânăra a fost crescută în spiritul specific acestei țări. Relația dintre cei doi a făcut-o pe Jeannette să se apropie de muzică. Călătorind foarte mult (Germania, Franța, Insulele Canare), repertoriul tatălui său era variat, iar piesele cântate în mașină deveniseră un element definitoriu în viața familiei.

A făcut școala franceză în Germania, apoi s-a înscris la Conservator, în Franța, după ce a terminat prima facultate - Comunicare Culturală între Germania și Franța. Muzica, doar un hobby la început, a devenit o profesie. Jeannette a început să susțină concerte, să apară pe scene mai mari sau mici și a făcut parte parte din diverse proiecte muzicale. Cu piese diversificate, care trec prin genuri precum jazz, latino, pop, soul, precum și cu versuri în mai multe limbi (Jeannette cunoaște germana, franceza, engleza, spaniola, și nu în ultimul rând, româna), artista a reușit să ajungă la un public cât mai larg.

Nu s-a oprit doar la interpretarea unor piese, ci a mers mai departe, ajungând să compună melodii. La început, a ales să scrie versuri în limba franceză, apoi s-a simțit mai apropiată de spiritul american, câteva compoziții fiind scrise în engleză.

Un moment important în cariera muzicală a lui Jeannette l-a reprezentat participarea la prima ediție a emisiunii Vocea Germaniei. La audițiile pe nevăzute din iarna lui 2011 s-a prezentat cu piesa "If You Don't Know Me By Now". A întors două scaune, "luptându-se" pentru ea Xavier Naidoo și doi membri ai trupei The BossHoss. Concurenta a ales să meargă în echipa primului antrenor.

Parcursul ei în emisiune nu a fost de lungă durată, fiind eliminată în etapa duelurilor. În bătălia vocilor, adversară i-a fost Laura Bellon, iar câmpul de luptă a fost reprezentat de melodia "Survivor". Privind retrospectiv, alegerea piesei nu a ajutat-o să "supraviețuiască", dar participarea la Vocea Germaniei i-a adus o serie de colaborări alături de antrenorul său, Xavier Naidoo.

Aspirând la mai mult, Jeannette a decis că este timpul să participe și la o altă "voce", astfel încât Vocea României a fost o variantă demnă de luat în calcul (doar îi curge prin vene sânge românesc). Cântăreața a venit la audiții cu piesa "Feeling Good", care a făcut să se întoarcă trei antrenori: Loredana, Smiley și Tudor. "M-am îndrăgostit de vocea ta", i-a spus antrenoarea, care a fost de acord să îi îndeplinească o dorință concurentei, și anume, să înregistreze piese în duet cu tatăl său. Jeannette a ales să intre în echipa Loredanei.


Artista are propriul canal de YouTube, are la activ două materiale discografice și un single, "Living On The Bright Side" cu câteva mii de vizualizări în online.

Trending