Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

"Let There Be Rock", cu Foo Fighters la BBC Radio 1 - VIDEO

Foo Fighters a realizat un cover după o cunoscută piesă din repertoriul AC/DC. Trupa a interpretat "Let There Be Rock", single lansat de formația australiană în 1977. Prestația avut loc în cadrul noii serii de emisiuni BBC Radio 1 Live Lounge.
Foo Fighters la BBC Radio 1

Foo Fighters la BBC Radio 1

Foo Fighters și-a pus amprenta pe una dintre piesele clasice AC/DC, "Let There Be Rock". Inclusă pe albumul cu același titlu, melodia a fost compusă de Angus Young, Bon Scott și Malcolm Young, și lansată ca single în 1977. În versurile piesei sunt amintiți Bon Scott (solist AC/DC din 1974 până la moartea sa, în 1980 ) și Randy Rhoads (chitarist de heavy metal care a cântat cu Ozzy Osbourne și Quiet Riot), făcându-se referire și la Lynyrd Skynyrd și Phil Lynott.

Foo Fighters a realizat acest cover după AC/DC în cadrul BBC Radio 1 Live Lounge, trupa fiind invitată pentru a-și promova noul album, "Concrete and Gold". Discul este așteptat pe piață peste câteva zile, pe 15 septembrie.

VIDEO: Foo Fighters - "Let There Be Rock" (cover AC/DC la BBC Radio 1 Live Lounge)

Noul album Foo Fighters, "Concrete and Gold", vine la 3 ani distanță de discul ”Sonic Highways”, lansat în 2014. Noul LP a fost înregistrat la EastWest Studios din Hollywood, fiind produs de Greg Kurstin, cunoscut în special pentru activitatea sa din zona muzicii pop, acesta lucrând cu Adele, Sia și Pink.

”Cred că Greg e omul potrivit pentru a ne fi producător pentru că el nu a făcut niciodată un album heavy rock, iar noi nu am lucrat niciodată cu un producător pop”, a declarat Dave Grohl.

Această îmbinare interesantă de aptitudini dobândite în zone diferite ale muzicii va fi benefică, în opinia lui Grohl, ”zgomotul” Foo Fighters urmând a fi pus în valoare de ”creierul mare al lui Greg” și de ”toate aranjamentele și compozițiile sale sofisticate”.

Discul "Concrete and Gold" poate fi deja precomandat în diverse formate (digital, CD, vinil).

Tracklist "Concrete and Gold" - Foo Fighters:

 1. "T-Shirt"
 2. "Run"
 3. "Make It Right"
 4. "The Sky Is A Neighborhood"
 5. "La Dee Da"
 6. "Dirty Water"
 7. "Arrows"
 8. "Happy Ever After (Zero Hour)"
 9. "Sunday Rain"
 10. "The Line"
 11. "Concrete and Gold"

După lansarea albumului, Foo Fighters va pleca în turneu. Trupa a anunțat o serie de concerte în SUA. Primul show, deja sold out, va avea loc pe 12 octombrie în Washington D.C. Vor urma apoi concerte până la mijlocul lunii decembrie.

Citește mai multe despre AC/DCFoo Fighters
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Selena Gomez: "Simt că îi cunosc pe toți, dar nu am niciun prieten"

Deși are pe Instagram un număr record de 126 de milioane de urmăritori, Selena Gomez mărturisește că se simte adeseori...

Închide