Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Europe prezintă single-ul titular de pe noul album "Walk the Earth" - AUDIO

Veteranii hard rockului Europe au revenit cu o piesă nouă, numită "Walk the Earth", care precede albumul cu acelaşi nume. Noul LP soseşte pe 20 octombrie, prin intermediul casei de discuri proprii a formaţiei, Hell & Back.
Coperta album Europe Walk the Earth

Coperta album Europe Walk the Earth (foto: Mike Sportes)

Urmărește-ne pe

Au trecut 2 ani de la ultimul album al suedezilor, "War of Kings" şi ca şi acesta noul release a fost înregistrat la Londra. Muzicienii au ales celebrele studiouri de la Abbey Road şi au colaborat cu Dave Cobb, ca şi pe ultimul disc. "Walk the Earth" debutează maiestuos, cu instrumente de suflat în armonie, urmate de riff-uri grele ce duc cu gândul la "Kashmir" de la Led Zeppelin.

Se pretează pentru o coloană sonoră de film, mai ales la o secvenţă în care o armată avansează spre ţintă. Piesa este piperată cu segmente de clape şi instrumentele mai sus menţionate. De artworkul noului album s-a ocupat artistul vizual Mike Sportes, cunoscut pentru operele sale din Los Angeles şi nu numai. Despre această colaborare solistul Joey Tempest a avut următoarele de spus:

Eram în studio de câteva zile şi înregistram, iar Dave (Cobb) intră purtând un tricou foarte cool, cu un design al lui Mike. Imediat am ştiut că trebuie să aruncăm o privire asupra operelor lui Mike şi să colaborăm cu el pentru un design exclusiv bazat pe vibe-ul albumului. Suntem foarte mândri să avem artworkul său uimitor drept coperta lui "Walk the Earth".

Noul album ar urma să reunească influenţe din anii 70, iar Europe a citat nume precum David Bowie, Led Zeppelin, Black Sabbath sau Deep Purple ca inspiraţie. Trupa va pleca în turneu în Marea Britanie în următoarele luni, cântând în deschiderea celor de la Deep Purple. Europe ne-au vizitat la Bucureşti în 2015, în cadrul unui concert la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Europe
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua melodie Mastodon, "Toe to Toes", care prefaţează noul EP "Cold Dark Place" - AUDIO

Cine ar fi crezut că Mastodon va lansa încă un EP atât de rapid după albumul din primăvară? Se numeşte...

Închide