Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "Bones of Saints", o surprinzătoare creaţie rock'n'roll - AUDIO

Dacă nu am fi ştiut că piesa nouă a lui Robert Plant aparţine geniului de la Led Zeppelin, am fi crezut că "Bones of Saints" e un bonus track de pe ultimul LP Queens of the Stone Age. Atât de modern sună aceasta creaţie rock'n'roll.

Publicat

pe

Coperta Album Robert Plant Carry Fire
Coperta Album Robert Plant Carry Fire │ FOTO: Robert Plant

După ce am ascultat piesa "The May Queen" a rockerului veteran şi am aflat detalii despre noul album, e momentul pentru acest al doilea single. Dacă prima piesă a fost una cu influenţe folk, "Bones of Saints" injectează o doză de western dansant în urechea ascultătorului. Trupa The Sensational Space Shifters, cu care colaborează Plant face o treabă excelentă în a-l acompania pe muzician.

Noul album al lui Robert Plant, "Carry Fire" soseşte pe 13 octombrie şi este LP-ul de studio cu numărul 11 pentru vocalul Led Zeppelin. Plin de energie, hexagenarul a creat 11 piese pentru acest disc. Au trecut 3 ani de la ultimul release de genul, "Lullaby And... The Ceaseless Roar". De producţia noilor piese s-a ocupat chiar Plant, în studiouri situate în Wales şi Anglia.

The Sensational Shape Shifters îl includ pe John Baggott la clape, percuţii, tobe, aranjamente, pian şi pe Justin Adams la chitară electrică şi acustică, percuţii, snare drum şi tamburină. Dave Smith cântă la ineditul instrument bendir, dar şi la djembe şi tobe, iar Liam Tyson la chitara cu 12 corzi şi instrumentul dobro. O ploaie de sunete eclectice e aşteptată pe opera lui Plant, având în vedere instrumentele folosite.

Şi lista de surprize nu se termină aici. Există şi invitaţi speciali pe "Carry Fire", precum Chrisie Hynde, care apare pe un duet în melodia "Bluebirds Over the Mountain". Violoncelistul albanez Redi Hasa îşi împrumută talentele pe 3 melodii, iar Seth Lakeman îşi aduce aportul la viola.

Întoarcerea acasă va fi o temă puternică pe album, deoarece Robert Plant a revenit în Anglia cu 3 ani în urmă după o bună perioadă petrecută în Texas.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Robert Plant a lansat o piesă alături de Alison Krauss, "High and Lonesome"

Robert Plant, solistul Led Zeppelin a readus la lumină proiectul său muzical alături de Alison Krauss, iar cei doi au lansat o piesă nouă. Se numeşte "High and Lonesome" şi anticipează un nou album, primul de la acest duo după 14 ani. Se ascultă în articol noul single, acolo unde găsiţi şi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof
Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof │ FOTO: Robert Plant

Albumul cel nou al lui Robert Plant şi Alison Krauss va sosi pe 19 noiembrie prin Rounder Records şi poartă numele de "Raise the Roof". Predecesorul său din 2007, "Raising Sand" a câştigat 6 premii Grammy şi a primit discul de platină, deci e clar că aşteptările sunt foarte mari. Noul disc este o culegere de piese de la legende muzicale şi eroi necunoscuţi din zona folk-ului, a muzicii blues şi soul. Toate interpretate de Plant şi Krauss.

Noul single, "High and Lonesome" are ceva de western, este o melodie country la care ar râvni orice trailer de film american care se respectă. Vocea lui Plant îţi dă fiori de la primele cuvinte cântate şi chiar la 73 de ani artistul încă mai are forţa vocală să te "ridice la luptă". Vocea sa este excelent mixată cu cea a lui Alison Krauss şi avem şi un efect interesant pe voci şi instrumente care le aduce în 2021, le face puţin mai bluesy.

"Raise the Roof" are următorul tracklist:

01. Quattro (World Drifts In)
02. The Price Of Love
03. Go Your Way
04. Trouble With My Lover
05. Searching for My Love
06. Can't Let Go
07. It Don't Bother Me
08. You Led Me To The Wrong
09. Last Kind Words Blues
10. High And Lonesome
11. Going Where the Lonely Go
12. Somebody Was Watching Over Me

Krauss este o forţă a muzicii americane bluegrass şi country, cu 27 de premii Grammy la activ, deci era artistul ideal cu care Robert Plant să intre în această zonă. Sesiunile lui "Raise the Roof" au fost înregistrate la Sound Emporium Studios din Nashville şi au început la final de 2019. S-au încheiat cu puţin timp înainte de lockdown. Vom auzi coveruri şi reinterpretări după artişti ca Merle Haggard, The Everly Brothers, Calexico şi mulţi alţii. Solistul Led Zeppelin a vrut să iasă din zona de confort cât mai mult.

Pe acest disc vom auzi artişti la tobe, clap, bas, mellotron, bas hofner, acordeon bas şi alte instrumente. În acest an Robert Plant a dezvăluit că are o colecţie de piese nelansate şi scrisori care vor vedea lumina zilei doar după moartea sa. Între timp în ultimii ani s-a tot judecat cazul de plagiat Led Zeppelin "Stairway to Heaven", adăugând la controversa din jurul legendarei piese.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending