Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "Bones of Saints", o surprinzătoare creaţie rock'n'roll - AUDIO

Dacă nu am fi ştiut că piesa nouă a lui Robert Plant aparţine geniului de la Led Zeppelin, am fi crezut că "Bones of Saints" e un bonus track de pe ultimul LP Queens of the Stone Age. Atât de modern sună aceasta creaţie rock'n'roll.

Publicat

pe

Coperta Album Robert Plant Carry Fire
Coperta Album Robert Plant Carry Fire │ FOTO: Robert Plant

După ce am ascultat piesa "The May Queen" a rockerului veteran şi am aflat detalii despre noul album, e momentul pentru acest al doilea single. Dacă prima piesă a fost una cu influenţe folk, "Bones of Saints" injectează o doză de western dansant în urechea ascultătorului. Trupa The Sensational Space Shifters, cu care colaborează Plant face o treabă excelentă în a-l acompania pe muzician.

Noul album al lui Robert Plant, "Carry Fire" soseşte pe 13 octombrie şi este LP-ul de studio cu numărul 11 pentru vocalul Led Zeppelin. Plin de energie, hexagenarul a creat 11 piese pentru acest disc. Au trecut 3 ani de la ultimul release de genul, "Lullaby And... The Ceaseless Roar". De producţia noilor piese s-a ocupat chiar Plant, în studiouri situate în Wales şi Anglia.

The Sensational Shape Shifters îl includ pe John Baggott la clape, percuţii, tobe, aranjamente, pian şi pe Justin Adams la chitară electrică şi acustică, percuţii, snare drum şi tamburină. Dave Smith cântă la ineditul instrument bendir, dar şi la djembe şi tobe, iar Liam Tyson la chitara cu 12 corzi şi instrumentul dobro. O ploaie de sunete eclectice e aşteptată pe opera lui Plant, având în vedere instrumentele folosite.

Şi lista de surprize nu se termină aici. Există şi invitaţi speciali pe "Carry Fire", precum Chrisie Hynde, care apare pe un duet în melodia "Bluebirds Over the Mountain". Violoncelistul albanez Redi Hasa îşi împrumută talentele pe 3 melodii, iar Seth Lakeman îşi aduce aportul la viola.

Întoarcerea acasă va fi o temă puternică pe album, deoarece Robert Plant a revenit în Anglia cu 3 ani în urmă după o bună perioadă petrecută în Texas.

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending