Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "Bones of Saints", o surprinzătoare creaţie rock'n'roll - AUDIO

Dacă nu am fi ştiut că piesa nouă a lui Robert Plant aparţine geniului de la Led Zeppelin, am fi crezut că "Bones of Saints" e un bonus track de pe ultimul LP Queens of the Stone Age. Atât de modern sună aceasta creaţie rock'n'roll.

Publicat

pe

Coperta Album Robert Plant Carry Fire
Coperta Album Robert Plant Carry Fire │ FOTO: Robert Plant

După ce am ascultat piesa "The May Queen" a rockerului veteran şi am aflat detalii despre noul album, e momentul pentru acest al doilea single. Dacă prima piesă a fost una cu influenţe folk, "Bones of Saints" injectează o doză de western dansant în urechea ascultătorului. Trupa The Sensational Space Shifters, cu care colaborează Plant face o treabă excelentă în a-l acompania pe muzician.

Noul album al lui Robert Plant, "Carry Fire" soseşte pe 13 octombrie şi este LP-ul de studio cu numărul 11 pentru vocalul Led Zeppelin. Plin de energie, hexagenarul a creat 11 piese pentru acest disc. Au trecut 3 ani de la ultimul release de genul, "Lullaby And... The Ceaseless Roar". De producţia noilor piese s-a ocupat chiar Plant, în studiouri situate în Wales şi Anglia.

The Sensational Shape Shifters îl includ pe John Baggott la clape, percuţii, tobe, aranjamente, pian şi pe Justin Adams la chitară electrică şi acustică, percuţii, snare drum şi tamburină. Dave Smith cântă la ineditul instrument bendir, dar şi la djembe şi tobe, iar Liam Tyson la chitara cu 12 corzi şi instrumentul dobro. O ploaie de sunete eclectice e aşteptată pe opera lui Plant, având în vedere instrumentele folosite.

Şi lista de surprize nu se termină aici. Există şi invitaţi speciali pe "Carry Fire", precum Chrisie Hynde, care apare pe un duet în melodia "Bluebirds Over the Mountain". Violoncelistul albanez Redi Hasa îşi împrumută talentele pe 3 melodii, iar Seth Lakeman îşi aduce aportul la viola.

Întoarcerea acasă va fi o temă puternică pe album, deoarece Robert Plant a revenit în Anglia cu 3 ani în urmă după o bună perioadă petrecută în Texas.

Comentează

Trending