Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Arctic Monkeys lucrează la un nou album, care va debuta în 2018

După o pauză de 4 ani, Arctic Monkeys revin cu un album nou, care ar urma să debuteze în 2018. Muzicienii britanici au dezvăluit primele informaţii despre noul LP, care se află în faza de înregistrare în acest moment.

Publicat

pe

Arctic Monkeys │ FOTO: www.facebook.com

Noul material duce la 6 albume discografia trupei, care activează din 2002. În ultimii ani formaţia a fost ocupată cu alte proiecte, solistul Alex Turner spre exemplu activând în cadrul trupei The Last Shadow Puppets. Aceasta a lansat un album în 2016, numit "Everything You've Come to Expect". Toboşarul Arctic Monkeys, Matt Helders a fost ocupat cu producţia unei coloane sonore pentru barul "Public" din Sheffield.

A fost prins şi cu proiecte împreună cu Iggy Pop, Josh Homme sau Lady Gaga. Totuşi muzicienii s-au reunit în studio şi înregistrează un succesor pentru apreciatul release "AM" din 2013. Basistul Nick O'Malley a declarat recent că dacă noul disc nu e gata în 2018, atunci trupa are probleme. Nu ştim dacă e vorba de probleme cu casa de discuri sau pur şi simplu se doreşte respectarea unui deadline auto impus.

Albumul "AM" a ajuns pe locul întâi în topurile din Marea Britanie şi a bifat şi o nominalizare la Grammy pentru single-ul "Do I Wanna Know?". În 2014 britanicii anunţau o pauză după încheierea turneului asociat acelui disc. În luna aprilie a acestui an trupa se reunea într-un studio din Los Angeles şi erau plantate seminţele unei colaborări noi.

Combinând indie rock-ul cu post punk-ul şi elemente psihedelice, Arctic Monkeys creat un sound unic. Au primit 7 premii Brit Awards în carieră şi au fost printre primele mari trupe care au devenit celebre mulţumită Internetului.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Arctic Monkeys cântă la Summer Well 2022

Moș Crăciun a venit mai devreme pentru iubitorii festivalului Summer Well cu o veste încântătoare. Arctic Monkeys va urca pe scena ediției din 2022, fiind primul headliner anunțat. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Arctic Monkeys
Arctic Monkeys │ FOTO: Zackery Michael

Trupa britanică a anunțat recent un turneu european, cu evenimente în țări precum Croația, Bulgaria sau Cehia. Speranța fanilor români că muzicienii vor poposi cumva și în România a devenit realitate, când organizatorii Summer Well au anunțat că Arctic Monkeys va urca pe scena festivalului.

Bucuria fanilor a fost atât de mare, încât la câteva minute după anunț, site-ul festivalului a picat. Iar dacă doar simpla veste a dat peste cap internetul, rămâne de văzut ce se va întâmpla la concertul de anul viitor. Putem presupune că muzica și energia artiștilor vor invada festivalul, iar show-ul lor va intra cu siguranță în istoria existenței Summer Well.

Arctic Monkeys este o formație britanică, ce a luat naștere în 2002 în High Green, o suburbie a orașului Sheffield. Formația e compusă din Alex Turner, (vocal, chitară), Jamie Cook (chitară), Nick O'Malley (chitară bas, backing vocals), și Matt Helders (baterie, backing vocals).

Formația a câștigat șapte Premii BRIT și a fost nominalizată de două ori la Premiile Grammy. De asemenea, trupa a câștigat Mercury Prize în 2006 pentru cel mai bun album de debut, primind alte două nominalizări în 2007 și 2013.

Arctic Monkeys are la activ șase albume de studio, cel mai recent fiind "Tranquility Base Hotel + Casino" (2018). Cu acesta, britanicii au stabilit un nou record - în format vinil, materialul s-a vândut în 24 500 de exemplare în doar o săptămână, devenind cel mai rapid vândut vinil din ultimii 25 de ani.

Despre Summer Well 2022:

Summer Well 2022 se va desfășura în perioada 12-14 august 2020, pe Domeniul Știrbey din Buftea. Așa cum și-a obișnuit participanții, festivalul va cuprinde trei zile de natură, muzică de calitate și o atmosferă prietenoasă. Pentru detalii privind prețurile biletelor, accesați Agenda InfoMusic.

Ediția din 2021 a fost ușor diferită, în conformitate cu situația pandemică. Sub denumirea "The Limited Edition", evenimentul a găzduit artiști precum Woodkid, Balthazar, Lola Mash sau Golan.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending