Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vulpoiul pe scena Masked SingerCosti Ioniță a fost Vulpoiul de la Masked Singer Iulian Canaf în audițiile de la X Factor 2020Iulian Canaf a impresionat din nou cu o interpretare blues, de data aceasta la X Factor 2020 Juriul X Factor 2020A șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile Kalon Rae în audițiile de la X Factor 2020Cine este Kalon Rae, "omul care o să aducă culoare" la X Factor 2020 Corbul pe scena Masked Singer RomâniaMăștile din semifinala Masked Singer România îi încurcă pe detectivi Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER

The Veils au făcut senzaţie în serialul Twin Peaks, împreună cu personajul lui David Bowie

Ideea de apariţie sau "cameo" într-un serial e deja tradiţie pentru Twin Peaks. Practic la finalul fiecărui episod (plus minus două-trei) apare câte o trupă indie păstorită de David Lynch. Uneori numele sunt mari, alteori vedem artişti la început de carieră, iar în ultimul episod au apărut cei de la The Veils.
The Veils aparitie Twin Peaks Axolotl

The Veils aparitie Twin Peaks Axolotl │ FOTO: David Lynch

I-am văzut plini de energie într-un concert în Control în luna iunie a acestui an şi acum iată-i apărând în celebrul club The Roadhouse din Twin Peaks. Finn Andrews, solistul trupei s-a dezlănţuit pe scenă, cu obişnuitele sale efecte pe voce şi săgetând cu privirea de sub pălăria sa trademark. Piesa aleasă pentru reprezentaţia din serial este "Axolotl", extrasă de pe albumul din 2016 al grupului britanic, "Total Depravity".

Este o melodie frenetică, cu o tobă ritmică şi sample-uri în stilul celor din jocurile video în fundal. Vocea cu efect de portavoce electronic a lui Finn aminteşte de zilele de glorie de la Faith No More sau de experimentele lui Maynard cu TOOL şi Puscifer. În Twin Peaks pe măsură ce The Veils  îşi făceau numărul, o tânără era ridicată de la locul său şi aşezată pe jos, pierzând concertul şi masa rezervată.

A urmat o criză de nervi sincronizată cu versurile piesei. Twin Peaks nu e străin de apariţii muzicale celebre, Nine Inch Nails apărând îmbrăcaţi în piele şi cântând piesa "She's Gone Away" la acelaşi bar în iunie. Şi dacă tot am menţionat prezenţele inedite, David Bowie a avut o apariţie fantomatică în ultimele episoade. Întâi ca spectru în episoadele trecute, fantoma agentului FBI Philip Jeffries şi acum ca un soi de ceainic atotştiutor.

Cameo-urile de gen sunt încărcate de tristeţe, mai ales pentru că şi o parte din distribuţia filmului include actori care au trecut în nefiinţă după ce şi-au filmat episoadele. Până acum au mai apărut în producţia HBO cei de la Chromatics şi Moby. David Bowie ar fi trebuit să participe la rândul său ca actor în această producţie, dar a încetat din viaţă înainte de a începe filmările.

Două albume cu coloana sonoră a acestui serial vor apărea pe 8 septembrie.

Citește mai multe despre David BowieThe Veils
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua melodie a lui Robert Plant, "The May Queen" şi află detalii despre noul album "Carry Fire" - AUDIO

La 3 ani de la ultimul său release, Robert Plant revine cu un material solo, sub numele de "Carry Fire"....

Închide