Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Servus Transilvania Fest #3 - O nouă locație pentru o experiență completă

Servus Transilvania Fest a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție și se va desfășura între 18 și 20 august 2017 la Biertan, județul Sibiu. Muzica de calitate se întâlnește cu preparatele bio și produsele hand-made, invitând vizitatorii să se recreeze într-un loc de o frumusețe deosebită, să se bucure de muzica bună, să savureze preparatele producătorilor locali și să achiziționeze produse confecționate de mâna celor mai pricepuți meșteșugari din regiune.

Publicat

pe

│ FOTO: www.facebook.com

Noua locație:

Inițial, festivalul urma să aibă loc în Valea Voisala, însă în urma numeroaselor cereri şi întrebări legate de posibilităţile de campare, locația festivalului s-a mutat. Noul loc de desfășurare este terenul Bazei Sportive din Biertan, Sibiu. Noua zonă de festival s-a mărit considerabil, campingul va fi complet integrat în această zonă, iar accesul auto se face foarte uşor, parcarea aflându-se în imediata apropiere.

Situată la intrarea în Biertan venind dinspre Mediaş şi Sighişoara (DJ 141B), pe terenul de fotbal din Biertan cu acces de pe străzile Cloșca și Lunca, zona de festival nou creată va mai cuprinde târgul de mâncare organică şi produse handmade, standurile de merchandise, bere şi alte băuturi, un teren amenajat unde se pot desfăşura activităţi în aer liber, o zonă de chillout, numeroase duşuri şi toalete pentru confortul tuturor participanţilor.

Hartă Servus Transilvania Fest #3

Servus Transilvania Fest devine loc de întâlnire pentru cei mai pricepuți meșteșugari și producători locali care participă la târgul de produse bio și hand-made, iar programul artistic va cuprinde concerte de muzică live și jam session, în genul rock/prog/metal cu participarea unor trupe din România, dar și din străinătate. Festivalul își propune să organizeze concursuri jurizate pentru trupe newcomer prin crearea oportunității de a concerta în fața unui public de calitate.

Publicul va lua parte la concertele a 12 trupe de tip newcomer și 19 trupe în recital: Persefone (progressive metal, Andorra), Poem (progressive /alternative, Grecia) Dirty Shirt (crossover folklore metal, RO),  Kempes (heavy metal, RO), Antract (pop/rock, RO), Platonic Band (bluess/jazz/rock, RO), Dordeduh (ethnic folklore metal, RO), Indian Fall (black metal, RO), Still Awake (rock/metal/prog, DE), For The Wicked (metalcore, RO), EvergreeD (metal, RO), Iron Maidnem – tribute Iron Maiden (heavy metal, HU), First Division (hardcore/metalcore, RO), Avator (thrash metal, DE), Still Crazy (hard rock, RO), Onenightstand (rock, RO), Scorn – tribute In Flames (melodic death metal, RO), Bad Blood (progressive/power metal, India) și Tudor Turcu (câștigător X Factor Romania 2012).

Program Servus Transilvania Fest #3

Premiile Newcomer Band Contest vor fi decernate de o legendă vie a rock-ului românesc, Ovidiu Lipan Ţăndărică. Seara de duminică, 20 august, va fi marcată de prezența maestrului. De mai bine de 50 de ani, Ovidiu Lipan Țăndărică contribuie la dezvoltarea şi consolidarea scenei muzicale româneşti, fie că vorbim de albumele sale solo, de formaţiile Rosu şi Negru, Phoenix sau de colaborările sale cu prestigioşi artişti români şi internaţionali (Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe, Stelu Enache, Marius Mihalache, Eruption, ELOY, cu Joachim Witt, Herman Rarebell de la Scorpions/Rated X şi multi alţii).

Târgul de produse organice și hand-made va avea loc în interiorul spațiului de desfășurare a festivalului și reunește peste 20 de producători și artizani pregătiți să ofere publicului preparate gustoase (de la zacuscă și gemuri la brânzeturi și mezeluri de cea mai bună calitate), precum și o gamă largă de articole confecționate din pâslă, lână, lemn, sticlă, ceramică, metal, împletite, brodate sau pictate cu motive tradiționale.

Bilete Servus Transilvania Fest

  • Abonament - 90 lei
  • Abonament redus (copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani) - 50 lei
  • Bilet pe zi - 50 lei
  • Bilet pe zi redus  (copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani) - 25 lei

*în zilele de eveniment, 18, 19, 20 august, biletele se pot achiziționa doar numerar, la același preț, din centrul InfoPoint de la intrare.

Servus Transilvania Fest a început în urmă cu 3 ani, în valea lui Otto Wagner, un sas care s-a întors definitiv acasă, parcă pentru a reaprinde spiritul comunității locale, transformând un hotar pustiu într-o oază de liniște și  destindere, în care freamătă în fiecare vară o vegetație luxuriantă. Festivalul își propune să creeze o atmosferă plăcută prin conturarea unui program artistic omogen și prin furnizarea unor servicii de calitate.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022; În lineup sunt confirmate și Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh

Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internaționale, susține primul show în România în cadrul ARTmania 2022. În lineup-ul evenimentului au fost confirmate și Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh.

Publicat

pe

Mercyful Fate vine la ArtMania Festival 2022
Mercyful Fate vine la ArtMania Festival 2022 │ FOTO: ArtMania Festival

Alături de noile trupe anunțate în lineup, vin și reconfirmările din partea trupelor Bucovina, Cult of Luna, Taine și The Vintage Caravan, acestora adăugându-li-se formațiile confirmate anterior, respectiv My Dying Bride, Testament, Transatlantic și The Pinneaple Thief.

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu va avea loc între 22 și 24 iulie 2022, abonamentele fiind deja disponibile online. Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019 - 2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment.

Mercyful Fate susține primul concert în România la ARTmania Festival 2022

Mercyful Fate, una dintre formațiile care au făcut parte din primul val de black metal de la mijlocul anilor 80 și care au exercitat o influență de necontestat asupra unor nume precum Metallica, Exodus sau Kreator, și-a început povestea cu King Diamond (voce) și Hank Shermann (chitară) în 1981, în Copenhaga.

Încă de la primul EP, lansat la numai un an de la înființare, trupa a atras atenția datorită sound-ului cu totul nou pe care-l aducea în lumea heavy metal, fiind difuzată în heavy rotation la radiourile de profil. În doar câțiva ani, datorită unei serii de albume marcante (de la Melissa, legendarul "Don’t Break The Oath" - 1984, la "In The Shadows" si pana la "9"), Mercyful Fate au atras aprecierea fanilor din întreaga lume și au devenit pionierii abordărilor des întâlnite ulterior în zona black metal – de la versurile indisolubil legate de ocultism, la fețele pictate, și până la estetica teatrală care învăluie show-urile acestui gen muzical.

După un al doilea hiatus, ce s-a întins din 1999 până în 2020, Mercyful Fate a revenit în forță, iar în 2022 va aduce în fața fanilor ARTmania energia legendară care i-a adus în atentia industriei muzicale internaționale.

Pain of Salvation revin pe scena din Piata Mare după șase ani de absență, aducând cel mai recent album, "Panther", un material ce explorează adâncimi și semnificații încă neatinse și care este dedicat tuturor celor neînțeleși - de la introverți la pasionați, de la cei timizi, la cei care nu se lasă învinși, de la visători la cei plini de furie și până la fiecare dintre cei care nu găsesc încă un sens sau un loc în era în care trăim.

Suedezii care s-au păstrat în primele linii ale scenei progressive internaționale de aproape trei decenii sunt binecunoscuți pentru albumele conceptuale pe care le lansează, iar acest din urmă material nu face excepție de la regulă.

"Panther", ce cuprinde 9 piese, vine la trei ani de la lansarea "In The Passing Light Of Day" și a fost înregistrat, mixat și produs de către Daniel Gildenlöw (liderul formatiei) și Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend). Dacă pe materialele din trecut suedezii au abordat teme precum războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, precum energia nucleară, natura divinității sau formarea individului, "Panther" pune în centrul demersului creativ individul, umanitatea, universul interior și conflictele dureroase născute din lipsa sensului și contradicțiile societății moderne.

După patru ani de absență, Leprous revin la ARTmania cu "Aphelion", cel de-al șaptelea album, mixat de Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) și masterizat de Robin Schmidt (The 1975, Placebo), un material plin de energie, viață, libertate, ce a fost compus fără gândire excesivă sau perfecționism exagerat.

Prin acest nou album, lansat la doar doi ani distanță de "Pitfalls", trupa nu se dezminte de titlul de formație în plină ascensiune, care nu se teme să experimenteze sau să surprindă și care sfidează orice încercare de încadrare în tipare. Într-o lume în care genul "progressive" oferă publicului o varietate de opțiuni, este nevoie de mult curaj și de multă personalitate pentru a reuși să mai întorci privirile oamenilor către tine. Iar Leprous este una dintre aceste trupe.

Dordeduh este un nume ce nu mai are nevoie de prezentări, o trupă ce contribuie de un deceniu la dezvoltarea scenei muzicale românești și care a impresionat anul acesta critica de specialitate în urma lansării "Har", un album mixat și masterizat de Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Soilwork, Moonspell, Kreator, Ihsahn, Dark Tranquillity).

Dovadă stau recenzia celor de la Loudersound, care au laudat albumul timisorenilor, și cea a casei de discuri Prophecy Productions, potrivit cărora: "Cu cel de-al doilea album al lor, «Har», trupa Dordeduh din România a creat un album metal rar și unic, care sfidează încadrarea prea ușoară într-o anumita categorie, depășește limitele și oferă ceva nou și nemaiauzit. (...) «Har» este o piatra de hotar - si nu doar pentru metalul românesc. Dordeduh a făcut un salt cuantic artistic care promite să fie recunoscut drept unul dintre cele mai bune albume de metal ale anului".

Prețuri abonamente la ARTmania Festival 2022:

  • Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vanzare la prețul de 390 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului, dar nu mai târziu de data următorului anunț de lineup, care va avea loc în decursul lunii noiembrie 2021.

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Ce artiști vin la Open Camp Vaslui 2021 - Lineup-ul complet, pe zile

Festivalul Open Camp Vaslui revine în 2021 cu o nouă ediție, cea de-a XII-a. Din lineup fac parte artiști și trupe ca Bruja, Kapushon, Timpuri Noi și Dirty Shirt.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După doi ani lungi și o ediție pandemică, festivalul Open Camp Vaslui se întoarce în colțul său de rai din pădure - Poligonul de tir Paiu, aflat la 2 km de orașul Vaslui, între 27 - 29 august 2021. Publicul va avea parte de trei zile de muzica live și reconectare cu natura.

Conform tradiției acestui eveniment, fiecare din cele trei seri de festival este dedicată unei zone muzicale diferite.

Lineup-ul pe zile la Open Camp Vaslui 2021:

  • Vineri, 27 august - Cojones Records, Rotaru, Bruja, Kapushon, B.M.C., R.O.A
  • Sâmbătă, 28 august - Hands of Angels, Stema, Timpuri Noi, Dirty Shirt
  • Duminică, 29 august - Suburbia 11, Frate Gheorghe, Mădălina Pavăl

"Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât"

"Nu ne-am propus niciodată să facem un festival mare. Totuși, ne-am bucurat când lumea ne-a spus că suntem un fel de Vama Veche de trei zile, un loc colorat, o mișcare care readuce orașul la viață prin muzică, film, artă stradală, expoziții și altele.

În jurul festivalului s-a închegat, în timp, o comunitate de oameni care simt că au ceva la fel în suflet. După 12 ani, îi putem spune spiritul Open Camp, care este despre libertatea de exprimare, bucuria de a fi împreună, pasiunea pentru muzica live și iubirea față de cadrul natural în care an de an am creat amintiri.

Ceea ce început ca un festival, a devenit în timp mult mai mult de atât: o platformă de exprimare pentru tineri, un susținător al proiectelor pentru comunitate, o inițiativă de revitalizare urbană prin artă.

Și anul acesta ne propunem să aducem orașul la viață și să generăm un impact pozitiv în comunitate prin proiectele noastre, pe care le vom anunța în curând", au transmis organizatorii.

Bilete și abonamente pentru Open Camp Vaslui 2021:

  • Biletele și abonamentele la festival se pot achiziționa online. Un bilet ce asigură accesul la o zi de festival costă 50 de lei, iar un abonament pe 3 zile este 100 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Accesul la Open Camp Vaslui 2021:

Accesul la festival se va face conform reglementărilor în vigoare: pe bază de adeverință de vaccinare (pe suport digital sau hârtie), test PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau test rapid (nu mai vechi de 24 de ore). Testarea la fața locului nu va fi posibilă.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Dirty Shirt, confirmată în lineup-ul celui mai mare festival din Europa

Trupa Dirty Shirt a confirmat participarea la cel mai mare festival de muzică din Europa: Pol'and'Rock 2021. Show-ul formației maramureșene va putea fi urmărit și online.

Publicat

pe

Dirty Shirt
Dirty Shirt │ FOTO: P

După confirmarea la cel mai important festival metal al anului 2022, Hellfest, Dirty Shirt anunță participarea la un alt mare festival european - Pol'and'Rock 2021.

"Chiar nu mai speram ca în acest an să cântăm la vreun festival major internațional, însă este o bucurie să fim confirmați pe scena principală a festivalului Pol'and'Rock, în fața a mii de oameni. Va fi un concert memorabil, suntem siguri de asta", au declarat membrii formației.

Pol'and'Rock 2021, ediția specială COVID

Pol'and'Rock, sau Woodstock Poland, cum este supranumit, va avea loc în Makowice, (Nord-Vestul Poloniei), aproape de frontiera cu Germania și Marea Baltică și este cel mai mare festival de muzica din Europa, unde în mod normal participă peste 600.000 spectatori (recordul a fost de 750.000). Pentru 2021 (ediția specială covid), organizatorii vor limita accesul la 20.000 spectatori vaccinati și 250 nevaccinati. Toate concertele vor fi transmise în direct pe canalele YouTube și Facebook ale festivalului.

În martie 2022, Dirty Shirt va susține un turneu european (Germania, Belgia, Olanda, Uk) alături de Orphaned Land (Israel), unde va fi prezentat următorul material discografic al trupei. LP-ul e programat să apară la sfârșitul acestui an.

Dirty Shirt este una din cele mai originale și iubite formații de rock din România, cunoscută datorită măiestriei cu care combină elementele muzicale moderne din rock/metal cu influențe tradiționale din Europa de Est, dar și world music, funk, electro, etc.

Ascensiunea formației maramureșene în ultimii ani, atât în țară cât și în străinătate, este una remarcabilă. Odată cu lansările albumelor "Freak Show" în 2013 și "Dirtylicious" în 2015, aclamate în unanimitate de presă și public, au urmat turnee susținute în țară și în Europa, care s-au încununat cu locul 2 la finala internațională a celui mai mare concurs de muzică rock independentă din lume, Wacken Metal Battle, al premiului "Best Romanian Act Metal" la Maximum Rock Awards 2014, cât și al titlului de "Best Romanian Rock Ambassador" în cadrul Metalhead Awards 2014.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending