Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

"Profetul", un spectacol-concert cu Oana Pellea, la București, Timișoara și Cluj

Cartea celebrului poet, pictor și filosof de origine libaneză Kahlil Gibran, ”Profetul”, va fi prezentată sub forma unui emoționant spectacol–concert, în orașele București, Timișoara și Cluj. Inițiatoarea proiectului este apreciata interpretă de jazz, Teodora Enache, spectacolul bucurându-se de participarea actriței Oana Pellea.
Oana Pellea

Oana Pellea

Urmărește-ne pe

Spectacolul ”Profetul” ne dezvăluie 9 capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compozițiile Teodorei, teme importante, despre care artista mărturisește că au fost mereu prezente în sufletul și mintea sa și care își găsesc în acest spectacol expresia prin muzică. O muzică cinematică, ce reușește să îmbine perfect intenția lirică a poetului cu viziunea personală a compozitoarei, poezia și muzica. Teodora Enache nu a grăbit și nu a forțat procesul de creație, compunând muzica pentru spectacolul ”Profetul” pe parcursul a 7 ani, reluând-o periodic și rescriind-o cu răbdare, într-o continuă evoluție personală și comunicare cu sine însăși. Situat deasupra oricăror limite geografice, etnice sau religioase, ”Profetul” este un spectacol despre viață, moarte, iubire, despre marile întrebări care ne preocupă neîncetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vieții.

Teodora Enache este singura solistă din Romania inclusă în USA International Visitor Program – un program a cărui misiune este să cultive relații de lungă durată între profesioniști din întreaga lume și omologii lor americani. De-a lungul anilor colaborează cu numeroși muzicieni și susține concerte în întreaga lume, alături de Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Les Paul, Curtis Fueller sau Guido Manusardi. În România, principalul său partener de scenă fost Johnny Răducanu.

Oana Pellea este o figură iconică a teatrului și filmului românesc, deținătoare a numeroase premii pentru activitatea sa artistică impresionantă, cu o filmografie ce numără peste 20 de producții (‘’Children of Men’’, regia Alfonso Cuarón, nominalizat la trei categorii de Premiu Oscar, unde îi are ca parteneri pe Clive Owen și Julianne Moore, ”I Really Hate My Job”, ”Fire And Ice”, ”Bibliotheque Pascal”, ”Stare de Fapt”, ”Faleze de nisip” etc). Actrița joaca în limbile română, franceză, engleză și italiană, participă la turnee de teatru în străinătate și reprezintă România în jurii internaționale la festivaluri de teatru și de film.

Împreună, cele două artiste vor fi manifestările Profetului prin muzică și cuvânt, iar calitatea spectacolului pare a fi deja asigurată de forța interpretativă a celor două artiste. Regia este semnată de Mihai Țărnă, producător și regizor cu o bogată experiență în teatru și film, șef al Catedrei ”Arta Actorului” la Școala Internațională de Film din Paris.

Alături de cele două artiste, pe scenă se vor afla cunoscuți instrumentiști străini și români. În ”Profetul” muzica se susține prin cuvânt și cuvântul prin muzică, iar forța mesajului e amplificată de această fuziune. Un spectacol despre viață și natura umană, de care publicul are nevoie, ”Profetul” oferă o întâlnire emoționantă între artiști și spectatori și bucuria unei călătorii interioare cu adevărat memorabile.

Program:

Spectacolul ‘’Profetul’’ are loc în următoarele orașe:

  • 30 septembrie, ora 20’00 - Teatrul Odeon București
  • 1 octombrie, ora 20’00 - Teatrul Odeon București
  • 6 octombrie, ora 20’00 - Teatrul Național Mihai Eminescu - Timișoara
  • 8 octombrie, ora 20’00 - Auditorium Maximum -Cluj Napoca

Citește și acest articol:

Citește mai multe despre Oana Pellea
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kendrick Lamar este marele câştigător MTV Video Music Awards 2017

Seara de 27 august a premiilor MTV VMA 2017 s-a dovedit a fi plină de surprize pentru rapperul american Kendrick...

Închide