Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

IAMX anunţă un nou album electronic numit "Unfall", care debutează pe 22 septembrie

IAMX pregătea de ceva vreme două albume noi, iar acum aflăm că unul dintre ele se numeşte "Unfall". Va debuta pe 22 septembrie şi ar urma să fie un material exclusiv instrumental şi electronic.

Publicat

pe

IAMX teaser album Unfall
IAMX teaser album Unfall │ FOTO: GRETCHEN LANHAM www.facebook.com

Chris Corner, forţa din spatele IAMX a afirmat că mai pregăteşte şi un album clasic, cu voce. "Unfall" în schimb a fost numit o "ciudăţenie electronică experimentală". Corner îşi trage seva din apreciata trupă Sneaker Pimps, care a dat semne de reunire în ultimul an. Au fost postate fotografii din studio chiar şi există perspectiva unei colaborări cu câţiva din foştii componenţi.

Ultimul album IAMX a fost "Metanoia", lansat în toamna anului 2015. Discul a fost promovat cu un turneu global, care a adus trupa şi la noi, în Control Club în primăvara lui 2016. A fost a treia prezenţă IAMX la noi în ţară, după o reprezentaţie magnifică în 2009 la Fratelli Studios şi în 2011 la Romexpo, împreună cu Monarchy. Din păcate despre "Unfall" nu ştim mare lucru, decât că IAMX şi-a permis să experimenteze cu noi sunete.

Vom auzi o abordare mai electronică a pieselor care se încadrau până acum în zona rockului alternativ, a trip hop-ului sau chiar indie rock-ului. Numele "Unfall" nu e chiar nou, fiind folosit pentru o serie de remixuri ale lui "Volatile Times". Este un alter ego pentru Chris Corner în "modul electronic".

După un "Metanoia" inspirat de mutarea de la Berlin la Los Angeles şi revenirea din chinurile insomniei, ne întrebăm cu ce ne mai poate surprinde Chris în 2017. Ultimul an a adus un record pentru artist şi anume 123 de concerte de-a lungul a 13 luni.

Comentează

Trending