Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Freia: accente tribale şi versuri pline de emoţie

Freia este una dintre artistele din România care au reuşit în afara ţării: aceasta a semnat cu Universal Music Franta şi impresionează prin versurile pline de emoţie şi ritmurile tribale.

(foto: Slam Djerbi)

Poate că auzim prea puţine despre artiştii de origine română care au reuşit peste hotare. Freia este un exemplu în acest sens: în 2016, la doar 23 de ani, tânăra artistă a semnat cu Polydor, subdivizia Universal Music France şi de atunci îşi vede visul cu ochii.

A fost cunoscută publicului din ţară sub mai multe nume: Ivee sau Joanne, lucrând la diferite proiecte muzicale cu artişti hip hop sau EDM. Quba este producătorul din spate, cel cu care a avut turnee în ţară timp de mai mulţi ani. A cochetat cu mai multe genuri muzicale, însă şi-a găsit cu adevărat identitatea artistică odată cu proiectul “Freia”. De asemenea, Quba este cel care a încurajat-o să îşi scrie versurile singură, ca o modalitate de a-şi exprima sentimentele şi a se descărca prin intermediul muzicii.

Freia a pornit ca un proiect solo, printr-un canal de Youtube complet nou, care nu avea legătură cu nimic din ceea ce făcuse artista înainte. Împreună cu Quba, producătorul ei, aceasta a lansat câte o piesă cu videoclip (realizat în întregime tot de cei doi) odată la două săptămâni, încercând să îşi promoveze muzica prin comentarii la piesele altor artişti care aveau un stil de muzică similar.

Artista a crezut în visul ei şi a adunat în jur 150.000 de vizualizări la fiecare videoclip de pe canalul de Youtube, iar oamenii au început să îi descopere muzica şi să o aprecieze din ce în ce mai mult. Astfel, semnarea cu Polydor – Universal France a fost doar la un pas distanţă. Pe lângă teritoriul francofon, muzica lui Freia este foarte iubită şi în China, piesa “You you” reuşind să ajungă number one în topul “Hot Independent Music Singles”, iar “Wasted” s-a clasat pe locul 2.

Freia a colaborat cu DJ-ul francez Kungs la piesa “Bangalore Streets”, care a ajuns pe primul loc în Franţa, odată cu apariţia albumului acestuia de debut. Primul ei single, “Call my name”, s-a auzit şi în episodul 5 din serialul american “Roadies”.

Stilul ei muzical poate fi definit ca un mix între muzică electronică şi pop cu accente tribale. Numele de scenă, “Freia”, este inspirat de zeiţa scandinavă a iubirii şi o caracterizează în totalitate. Videoclipul piesei “Call my name” a fost filmat în Kiev, la temperaturi extrem de joase şi prezintă o poveste dinamică, un dans tribal, o înlănţuire de emoţii şi sentimente ce ilustrează viziunea artistei.

Pe lângă piesa ei de debut, “Call my name” Freia a mai lansat o versiune acustică a acesteia, dar şi melodia “You you” şi un scurt videoclip denumit “Draw my life”, care prezintă povestea ei. Primul ei album este aproape gata, iar artista de origine română nu încetează să ne surprindă cu versurile ei pline de emoţie şi ritmurile inedite.

Citește mai multe despre Freia
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
BØRNS a lansat piesa "Faded Heart" - AUDIO

BØRNS, tânărul artist indie care a cântat anul trecut la Summer Well, are un single nou. Melodia se numește "Faded...

Închide