Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Postmodern Jukebox

Freia: accente tribale şi versuri pline de emoţie

Freia este una dintre artistele din România care au reuşit în afara ţării: aceasta a semnat cu Universal Music Franta şi impresionează prin versurile pline de emoţie şi ritmurile tribale.

(foto: Slam Djerbi)

Poate că auzim prea puţine despre artiştii de origine română care au reuşit peste hotare. Freia este un exemplu în acest sens: în 2016, la doar 23 de ani, tânăra artistă a semnat cu Polydor, subdivizia Universal Music France şi de atunci îşi vede visul cu ochii.

A fost cunoscută publicului din ţară sub mai multe nume: Ivee sau Joanne, lucrând la diferite proiecte muzicale cu artişti hip hop sau EDM. Quba este producătorul din spate, cel cu care a avut turnee în ţară timp de mai mulţi ani. A cochetat cu mai multe genuri muzicale, însă şi-a găsit cu adevărat identitatea artistică odată cu proiectul “Freia”. De asemenea, Quba este cel care a încurajat-o să îşi scrie versurile singură, ca o modalitate de a-şi exprima sentimentele şi a se descărca prin intermediul muzicii.

Freia a pornit ca un proiect solo, printr-un canal de Youtube complet nou, care nu avea legătură cu nimic din ceea ce făcuse artista înainte. Împreună cu Quba, producătorul ei, aceasta a lansat câte o piesă cu videoclip (realizat în întregime tot de cei doi) odată la două săptămâni, încercând să îşi promoveze muzica prin comentarii la piesele altor artişti care aveau un stil de muzică similar.

Artista a crezut în visul ei şi a adunat în jur 150.000 de vizualizări la fiecare videoclip de pe canalul de Youtube, iar oamenii au început să îi descopere muzica şi să o aprecieze din ce în ce mai mult. Astfel, semnarea cu Polydor – Universal France a fost doar la un pas distanţă. Pe lângă teritoriul francofon, muzica lui Freia este foarte iubită şi în China, piesa “You you” reuşind să ajungă number one în topul “Hot Independent Music Singles”, iar “Wasted” s-a clasat pe locul 2.

Freia a colaborat cu DJ-ul francez Kungs la piesa “Bangalore Streets”, care a ajuns pe primul loc în Franţa, odată cu apariţia albumului acestuia de debut. Primul ei single, “Call my name”, s-a auzit şi în episodul 5 din serialul american “Roadies”.

Stilul ei muzical poate fi definit ca un mix între muzică electronică şi pop cu accente tribale. Numele de scenă, “Freia”, este inspirat de zeiţa scandinavă a iubirii şi o caracterizează în totalitate. Videoclipul piesei “Call my name” a fost filmat în Kiev, la temperaturi extrem de joase şi prezintă o poveste dinamică, un dans tribal, o înlănţuire de emoţii şi sentimente ce ilustrează viziunea artistei.

Pe lângă piesa ei de debut, “Call my name” Freia a mai lansat o versiune acustică a acesteia, dar şi melodia “You you” şi un scurt videoclip denumit “Draw my life”, care prezintă povestea ei. Primul ei album este aproape gata, iar artista de origine română nu încetează să ne surprindă cu versurile ei pline de emoţie şi ritmurile inedite.

Citește mai multe despre Freia
Ispas Ingrid este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
BØRNS a lansat piesa "Faded Heart" - AUDIO

BØRNS, tânărul artist indie care a cântat anul trecut la Summer Well, are un single nou. Melodia se numește "Faded...

Închide